АУТОРИ

Има ли разлике између РТС-а и Коха Диторе? Заиста, чији су „наши“ медији? (Контраспиновање…)


Део србске јавности који није успаван и који познаје ситуацију на Косову и Метохији поново је (по ко зна који пут) СКАНДАЛИЗОВАН извештавањем „србских“ медија о дешавањимау јужној србској покрајини. Нормалан човек не престаје да се пита – Заиста, чији су „наши“ медији?

01.09.2012. ФБР Редакција

Најновија „вест“ коју је јуче, 31.08.2012. пренео РТС јесте да су – (пазите добро!) „СРПСКЕ ПЛАТЕ БЛОКИРАНЕ У ПРИШТИНИ“…(!)

Необавештен читалац би помислио да смо се вратили у време пре 99 године, да је Приштина центар АПКиМ одакле се дистрибуирају „српске плате“ а од кога би друго, него од Министарства Просвете Републике Србије… АЛИ НЕ! РАДИ СЕ О САСВИМ ДРУГИМ „ПЛАТАМА“!

Да кренемо редом…

Радња се одвија на територији целог КиМ, али је нарочито битно нагласити да су ова немила дешавања и данас, после свега, веома присутна баш на (српском ?) северу Косова и Метохије!!!

После 1999. просветарима, здравственим радницима и службеницима државне управе понуђена је „помоћ“ од стране УНМИК-а коју су запослени и прихватили по прећутној сагласности српске Владе. За ту намену, сваки радник је имао отворен рачун на који је месечно уплаћиван новчани износ приближне  висине 100 евра.

Међутим ствари се мењају 2006. када је држава увидела опасност од те УНМИК-ове „добродушности“. Наиме, како је УНМИК све више овлашћења преносио на тзв. косовске институције,  Министарства Србије, после неколико усмених обавештења која нису уродила плодом, почетком 2008. захтевају од радника (тј. од свих који су запослени на буџету Р.Србије) а који живе и раде на подручју Косова и Метохије – да затворе своје рачуне и „под пуном моралном и материјалном одговорношћу“ потпишу изјаву да осим при институцијама државе Србије немају заснован радни однос у било којој другој институцији која функционише изван система државе Србије.

У истој изјави (коју су сви радници те године и потписали (што је врло битно!)) радник изјављује да не прима плату или другу новчану надокнаду од било ког другог послодавца осим од надлежног Министарства Републике Србије. У изјави се наводи да ће, уколико се утврди супротно, раднику бити раскинут радни однос и да ће бити у обавези да врати сва новчана средства која је наиме зараде примао из буџета Р.Србије, почевши од 01.04.2006. и то са одговарајућом затезном каматом.

Иако су сви радници, (који су иначе на буџетским примањима а која су због живота на простору високог ризика, увећана у односу на примања радника у остатку Србије (!)) и потписали наведене изјаве које су прослеђене Министарствима Р. Србије – јавна је тајна да је један број њих (пазите, реч је о СРБИМА), ако не и већина, различитим каналима успела да поново успостави контакт сада са квазинституцијама „државе Косово“ (тзв. МОНТ од кога су оберучке прихватани), како би наставили да примају ту „помоћ“ (која им се у међувремену усладила).

ОБРАЗ ЗА НОВАЦ!

Ради се о томе да је шиптарска држава, новцем купила мир, и скршила отпор запослених у државним институцијама Србије –  који зарад тог новца сагињу главе и ћутке прихватају све што им се понуди!

Поводом тога више пута су се оглашавали* представници Српског Националног Већа и Председници Општина са севера КиМ позивајући запослене на буџету Србије да прекину сва примања од „Владе Косова“. Није вредело! Примаоци „плата“ оглушили су се на све позиве… Није неоснована сумња да су многи од њих, како би наставили са својим „примањима“, испунили и највећи шиптарски услов  – примили „држављанство републике Косово“!!!

Свима је очигледно да  држава Србија не жели (или намерно неће) да покрене механизме којима би се овом злу стало на пут! Последња дешавања и сви уступци које Србија чини како би ушла у Европску унију, просто намећу закључак да ДРЖАВА СРБИЈА ЗАПРАВО ГУРА СВОЈ НАРОД У ЗАГРЉАЈ ШИПТАРСКИХ ИНСТИТУЦИЈА!

Доказ тога је и овакво СРАМНО извештавање „српског“  јавног сервиса кога преносимо у целини (светло плавом бојом су обележени редакцијски коментари).

________
* РИСТИЋ: “КОСОВСКА ЛИЧНА КАРТА ЈЕ МНОГО ОПАСНИЈА ОД ВАТРЕНОГ ОРУЖЈА!”
* Милан Ивановић – позвао надлежне у Министарству за Косово и Метохију да објави спискове оних који примају плате из косовског буџета

+++++++

петак, 31. авг 2012, 12:02 -> 16:03
Извор: РТС

Српске плате блокиране у Приштини

Блокиране плате за преко 700 српских радника са севера Косова који добијају плате из косовског буџета. Исплата блокирана, јер су њихова примања прешла са УНМИК-а на Администативну канцеларију косовске владе.

(Нелегална примања су за РТС – ПЛАТЕ!! Да ли да помињемо да држва Србија НИЈЕ признала независност Косова (или можда јесте?) па свуда треба да стоји –  „косовски“ буџета… „косовска влада“… итд.)

Шефица Административне канцеларије косовске владе на северу Митровице Адриана Хоџић изјавила је да преко 700 српских радника са севера добија плату из косовског буџета, али да су њихове плате за јул месец блокиране.

Administrativna-kancelarija.jpg

Она је, како преносе приштински медији, навела да треба решити проблем који се односи на број људи на платном списку, а који уопште не живе у северном делу Митровице нити на Косову.
(ОПА, РТС Хоџићеву назива „Шефица Административне канцеларије косовске владе на северу Митровице“!! и третира је као „НАДЛЕЖНУ“ за решавање „проблема српских радника“… Ако је и од РТСа, много је!)

Хоџићева је прецизирала да су од 724 српска радника са севера који добијају плату из косовског буџета 402 радници у образовању, од којих 41 ради у предшколским установама, 174 у основним и 175 је запослено у средњим школама.

(Занимљиво, Хоџићева има тачан списак запослених на буџету „своје државе“ а држава Србија не може (?) против њих ништа да предузме… Ако Србија „не зна“ о којим радницима је реч, ево Борко би могао да набави тај списак од Хоџићеве… Они бар лепо сарађују!)

Према њеним речима, на платном списку косовске владе су и 322 здравствена радника, Срба са севера Косова, 30 у примарном здравству, а остали у секундарном.

(То су Срби који су свој образ продали за шиптарске евре… нису то никакви „радници“)

„Свима њима су блокиране плате за јул када је исплата њихових примања прешла са УНМИК-а на Администативну канцеларију косовске владе која је прошлог месеца почела да ради“, рекла је Хоџићева.

Она је рекла и да је одређеним секторима у Министарствима упућен захтев да та средства буду деблокирана и да сва средства која су била блокирана буду ретроактивно исплаћена.

( … рече великодушно Хоџићева! Каква брига за Србе са севера Косова! Заиста, ко их не зна могао би да тако нешто да помисли  – а ко их зна, зна да је овде реч о КУПОВИНИ ЉУДИ. Заиста, да ли се може очекивати од оних који тргују људским органима, да исти тај новац неће употребити за трговину српским душама!)

_______________
Повезани текстови: Због чега држава Србија толерише узимање “косовског држављанства”?! Део Срба се продао за 45 евра месечно!