АУТОРИ

„ДОГОВОРЕНО“ ЈЕДНОСТРАНО У ИМЕ НАРОДА – БРИШИТЕ И ПРЕСТАНИТЕ ДА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ „ПРАВИТЕ БУДАЛАМА“


Стварно, нормалном, иоле свесном човеку у Србији (земљи у којој се више води рачуна о заштити паса, организацији дугиних боја и још којекаквих глупости у односу на животе и заштиту самог човека) невероватно је која количина лажи и глупости се изговори из уста оних који би требало да раде за наше добро и добро земље Србије. Без престанка ти неки људи из власти, које сваког дана виђамо на свим могућим информативним емисијама, на тему Косова и Метохије слуђују народ велеиздајничким тврдњама да је Космет „изгубљен“ и да је то „реалност на терену“, а уз то говоре о неким договорима које су у име нас свих /значи и Срба са Косова и Метохије/ „договорили са Приштином“ и да „то морају поштовати“!?
Овде човек мора да застане и узме ваздух дубоко, па се запита да ли су ти који су то изговорили нешто јели и пили што им прави проблем у разумевању И ПОЗНАВАЊУ ОСНОВНОГ – Устава и закона земље Србије чији су, да подсетим, ЗВАНИЧНИ ПРЕДСТАВНИЦИ и самим тим свака њихова реч има тежину по Србе и Србију.

Косово и Метохија, док то не призна Србија, не може бити „независна“ Тачијева територија, па макар ту „независност признале“ све државе планете Земље.

02.09.2012.  ФБР аутор Биљана Диковић

Оно што је потребно отворено И СВАКОДНЕВНО ПОНАВЉАТИ је: КОСМЕТ ЈЕ ТЕРИТОРИЈА ДРЖАВЕ СРБИЈЕ ПОД ОКУПАЦИЈОМ ВОЈНЕ СИЛЕ НАТО ПАКТА – ТО  ЈЕ РЕАЛНОСТ НА ТЕРЕНУ!
Дозволу за овакво стање дала је држава Србија /односно они који су у име грађана, народа Србије имали на то право/, нечињењем, односно политиком незамерања онима чији апетити су нам кроз историју добро познати, пристајањем на сталне уцене и захтеве „западних пријатеља“ који од КОСМЕТА – ПОД ПРОТЕКТОРАТОМ УН ПО РЕЗОЛУЦИЈИ 1244 доведоше до УВОЂЕЊА ЕУЛЕКСА ЗА „ПОМОЋ“ ТАЧИЈУ ДА „ИНСТАЛИРА“ ПАРАЛЕЛНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ МАФИЈАШКЕ ДРЖАВЕ У ДРЖАВИ СРБИЈИ.
А онда се од „ПОМОЋИ ДА СЕ СИТУАЦИЈА РЕШИ“ дође до “ ПРЕСТАНКА НАДГЛЕДАНЕ НЕЗАВИСНОСТИ“И ТО ЈЕ РЕАЛНОСТ НА ТЕРЕНУ!
Нема преговора са терористима – то раде у америчким акционим филмовима и серијама, ОБИЉНА ДРЖАВА ИМА МЕХАНИЗМЕ ДА ТАКВЕ СИТУАЦИЈЕ СПРЕЧИ И РЕШИ САМО И ИСКЉУЧИВО У КОРИСТ СИГУРНОСТИ СВОЈИХ ГРАЂАНА, ДА СЕ ОБЕЗБЕДИ МИР И НОРМАЛАН ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА СВИМА! Оно што је очигледно, у свим изјавама актуелних представника власти је безобразно и дрско признавање легитимитета Тачијевој криминалној творевини, сепаратистичкој „независности Космета“ од стране актуелног режима.

Из дана у дан видимо разна „проширења овлашћења“ мафијашке власти на Космету и смањење ингеренција државе Србије, о самог почетка:
СПОРАЗУМ КОЈИМ СЕ ВЕРИФИКУЈЕ “АЛБАНИЗАЦИЈА” АДМИН. ЛИНИЈЕ!!! Текст споразума који је постигнут између Борка Стефановића и Едите Тахири! 

01.06.2012 Еулекс спроводи у дело Борков споразум – почео предају матичних књига “Косовским властима”

+++

СРБИ СА КОСМЕТА СУ ОБЈАВИЛИ СВОЈЕ МИШЉЕЊЕ, КОЈЕ БИ ТРЕБАЛО ДА СЕ ПОШТУЈЕ ИЗМЕЂУ ОСТАЛОГ ШТО ЈЕ ТО У ИНТЕРЕСУ СРБА И СРБИЈЕ, АЛИ И ТИЧЕ СЕ ДИРЕКТНО ЊИХ КОЈИ ЖИВЕ НА ТЕРИТОРИЈИ КОСМЕТА:  Срби на окуп – Саопштење за јавност: Тражимо да се под хитно поништи свих седам Боркових споразума!

21. август 2012. + Истичемо да су свих седам до сад постигнутих споразума нанели огромну штету српском народу и српској држави. Борислав Стефановић је у име режима Мирка Цветковића и Бориса Тадића без одобрења Народне Скупштине Републике Србије и Савета Безбедности Генералне Скупштине Уједињених нација и у супротности са вољом српског народа на Косову и Метохији потписао следеће споразуме:

– Споразум о слободи кретања

– Споразум о матичним књигама

– Споразум о катастарској евиденцији

– Договорени закључци у вези са граничном линијом

– Споразум о прихватању универзитетских диплома

– Споразум о царинском печату

– Договор о регионалном представљању и сарадњи

+++

И још нешто је ВЕОМА ВАЖНО, а О ТОМЕ СЕ ЋУТИ СА НАМЕРОМ ДА СЕ ЗАБОРАВИ: невероватним језичким конструкцијама србски садашњи режим /а претходни посебно/ покушава да потпуно јасне ствари које потписује у име свих нас, представља у неком потпуно другом светлу: Од Резолуције 1244 УН која важи за територију ЦЕЛОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ покушавају да наметну некакво решење за „СЕВЕР КОСОВА“ПОСТАВЉАМО ПИТАЊЕ КОГА ТО ОНИ ХОЋЕ ДА НАПРАВЕ ЛУДИМА, ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ?!
Непрекидно, као папагаји понављају причу о некаквим
„договорима између Београда и Приштине“, који су уствари диктат и ултиматум Запада који испуњава жеље шиптарима, и што је најстрашније и најпогубније за народ Србије и Србију – они сами верују у то и причају о „спровођењу договореног“ (са онима који непрестано убијају, пале, протерују, прете, отимају људе и имовину – личну и државну):

1. Дачић: Спровешћемо договоре са Приштином
Нова влада спровешће све оно што је претходна договорила са Приштином на преговорима у Бриселу о питању Косова и Метохије. – 03.07.2012. С-Медија, Политика…

2. „Србију очекују болни компромиси око КиМ!“-Николић, 14.08.2012.Блиц

3. „Спровешћемо све договоре с Приштином из Брисела”, рекла је С.Грубјешић, потпредседница српске владе у седишту ЕУ, а преноси Танјуг. – 31.08.2012.Политика

А какви су ти договори, најбоље се може видети из речи претходног председника Тадића који их је започео:
„Мора се наћи компромисно решење за Косово… морамо да поштујемо интересе Албанаца“ – Б.Тадић, 02.09.2011.

Зашто ћути Николић, шта је са обећањем да ће поништити све антидржавне „споразуме са Приштином“? Зашто још није сменио „издајника-извршиоца радова“ Борка Стефановића, зашто још има право нешто да говори Оливер Ивановић, зар обојица не треба да одговарају шта су и под чијим налогом радили о глави Србима  на Космету, заједно са својим налогодавцима?

+++

ОСТАЈЕ ДА САЧЕКАМО ДА ВИДИМО КАКО ЋЕ ОВО ИЗВЕСТИ:

Србија посвећена ЕУ, дијалогу и непризнавању КиМ

СА ЈЕДНЕ СТРАНЕ:

ДАЧИЋ: * Спремни смо да путем преговора и дијалога дођемо до мирног и одрживог решења, уважавајући легитимне интересе и Албанаца и Срба и свих других народа који живе на Косову – рекао је Дачић на седници Савета безбедности на који је разматран редовни извештај генералног секретара УН Бан Ки Муна о ситуацији на Косову.
– Желим да јасно ставим до знања да Србија неће никад и ни под којим условима, имплицитно или експлицитно, признати независност коју су једнострано прогласили органи етничких Албанаца на Косову, јер она није резултат узајамне сагласности – рекао је Дачић, наглашавајући да ће Србија „заувек бити јединствена по овом кључном питању“.

СА ДРУГЕ СТРАНЕ:

ДАЧИЋ: *Премијер Србије је рекао да нова власт у Србији намерава да спроведе све до сада договорене споразуме, уз инсистирање да то мора да уради и Приштина.
– Иако технички дијалог треба наставити, он није довољан. Србија је спремна на дијалог на високом нивоу. Не могу се избегавати преговори и дијалог о било ком нерешеном питању – рекао је Дачић.
Дачић је оценио да реконфигурација Еулекса није у складу са резолуцијом 1244, с обзиром да то „није поднето Савету безбедности на одобрење нити је њу одобрио било ко ко представља Уједињене нације“.
– Осим тога, једнострано укидање извршне власти међународних организација које делују на Косову, поново цитирам данашњи извештај, још једном показује тотално непоштовање искључиве надлежности Савета безбедности у овом погледу од стране Приштине – рекао је Дачић.
Он је изразио уверење да Европска унија треба да настави са својим статусно неутралним напорима на Косову, и да је потребно веће ангажовање Еулекса, а не његово смањивање, и да би „алтернатива била да УНМИК размотри могућност сопственог реструктурирања и већег присуства, у складу са резолуцијом 1244“.

4 replies »

  1. Болна је истина сурове издаје бивше и садашње власти. Позивам све којима је стало до Србије и српског народа да се придруже јавном захтеву Патриотског блока о начину решавања кризе на Косову и Метохији упућеног председнику Томиславу Николићу. Пишите му, захтевајте да уради једино могуће што се тражи од њега, уколико одбије, а не понуди боље решење, сам ће себи на свом челу исписати издају. А онда ћемо знати шта да радимо и са њим и са свим осталим издајницима. Време се убрзава, времена више немамо.

    Свиђа ми се