АУТОРИ

Виктор Хлистин: ОРУЖЈЕ ЗВАНО „ТИГАЊ СМРТИ“…


Оружје звано тигањ смрти

децембар 12, 2010 — преузето са сајта „Небојша“ (фбр редактура и илустрација)

Ево једног објашњења, из научних и војних кругова Русије, о необичним летошњим пожарима у Русији, и до сада незабележеним високим врућинама.

Извор: Таблоид

Ексклузивно

Смрт са неба: У Русији су многи људи убеђени да су велике летошње врућине, пожари и урагани изазвани истраживањем климатског оружја

————————————————————————-

Оружје звано тигањ смрти

Тачно је неко рекао: ако на једном крају света лептир махне крилима, то може да изазове буру на другом крају света. У Русији се све чешће говори о томе да су врућине, суша, пожари и урагани који су следили за њима вештачки изазвани, односно да су они последица примене тзв. климатског (метеоролошког) оружја. Јасно се и именују кривци и узроци испитивања тог оружја. Цело то замешатељство покушао је да објасни наш специјални дописник Виктор Хлистун.

Пише: Виктор Хлистун

На никада раније забележену врућину у централном делу Русије, која је трајала скоро три месеца, први је скренуо пажњу научник, физичар-теоретичар, академик Николај Левашов. Његове аргументе мало ко је слушао, а у њима има много чињеница на које треба обратити пажњу. Левашов је говорио новинарима:

“Примена метеоролошког и геолошког (зовимо га климатским) оружја не дешава се први пут. Не само против Русије него и против европских и азијских земаља. Тешко је не приметити чињеницу да нигде на свету ниједан антициклон није стајао на месту, односно није се кретао месец и по дана. Антициклони се стално премештају. Његово стајање изнад једне територије никако не може да се назове природном појавом. Значи, оно је вештачки произведено. Како? У овом случају, мени се чини да су примењена два вида оружја – метеоролошко и геолошко. Да би се то произвело, у погон је стављен систем сателита, који, а то није тајна, дозвољава да се стварају тзв. јонска сочива изнад одређене територије. Једноставније говорећи, у заштитном слоју атмосфере била је вештачки створена озонска рупа. Сунчеви зраци, посебно ултраљубичасти, падали су право и нису се заустављали у заштитном слоју атмосфере. Сателитски систем је омогућио да се изнад одређене територије на земљи створи тзв. ефекат “тигања за пржење”. Захваљујући том “тигању” који је био створен изнад европског дела Русије, антициклон је и могао тако дуго да стоји без кретања.”

Чудан антициклон

Питање новинара:

“Метеоролози се не слажу са вама, Николаје Викторовичу. Они сматрају да узрок никада раније забележене врућине лежи у ненормалном, тзв. блокирајућем антициклону. Треба имати у виду да су ове године у Русији забележене рекордне температуре које су с трона скинуле раније рекорде из 1920, 1936. и 1980. године. Шта мислите о томе”?

Одговор Левашова:

“Метеоролози греше! О каквом блокирајућем антициклону говоре?! Понављам: ниједан антициклон се не задржава на једном месту више од неколико недеља. Тако је било и раније. После тога њега обавезно потисне фронт хладног ваздуха. Дуго стајање антициклона који је отерао облаке, лишио је земљу изнад централног дела Русије атмосферске заштите, дозвољавајући да се створи поље веома високог притиска у средњој тропосфери, на висинима од пет километара. То јест, атмосфера је била загрејана не само при дну него и на врху. Ситуација је чудна: вишекилометарски стуб који веома јако греје. Блокирајућег антициклона који би толико дуго трајао и имао толики интензитет, у нашим крајевима никада није било, од када постоје метеоролошка мерења. Све то нам говори да је, никада пре забележена врућина створена уз помоћ моћних земаљских антена које су синхронизовано слале микроталасне сигнале сателитима који се налазе у геостационарној орбити наше планете. Ови сателити су примали и враћали сигнале на Земљу, стварајући у горњим слојевима атмосфере јонско сочиво. Као резултат тих дејстава, озонски слој се “открио” и јако космичко зрачење је стигло на Земљу, узрокујући “ненормалну врућину”. Изненађује и друга чињеница. Зашто се баш сад толико много говори о глобалном загревању планете? Зато да би се оправдало вештачко изазивање циклона, температурних катаклизми, урагана итд., помоћу најмоћнијег климатског оружја. Сличне аномалије су се, наравно, јављале у природи и пре хиљаду или две хиљаде година, никаквог глобалног отопљавања, природно, нема. А да је то створено вештачки ове године, и не само ове године, и не само у Русији, у то нема сумње. Али, како објаснити то што је антициклон одједном почео да се креће и што је почела киша баш 20. и 22. августа када је спроведена акција уништавања овог оружја”.

Сведочанство очевица

Григориј Свиридов је 6. августа 2010. на интернету објавио:

“Јуче, у шест сати увече, лично сам видео како се запалило поље које се граничи са шумом, од ласерског зрака који је дошао са неба. На небу није било никаквих објеката или авиона. Као да је зрак емитовао сателит или објекат који се налази у свемиру. Ватра је одједном захватила површину од два метра квадратна, пламен је био виши од једног метра, затим се ватра брзо распршила по целом пољу према шуми. Када се са земље подигао црни дим, унутар њега се хаотично окретала бела светлост. Како је тако танак сноп светлости одједном сагорео простор од два квадратна метра, није јасно. Можда је у почетку дебљина светла била друга… Бела светлост веома је личила на светлост лампе. У атмосфери је потпуно невидљива, постала је видљива тек усред црног дима, у белом диму такође је неприметна”.

Шта кажу у војсци

Интересантно је како се према никада пре забележеној врућини односе у руској војсци. Каква су њихова размишљања о овој теми. Јасно је да руски метеоролози ништа не знају о тестовима и ефектима примене метеоролошког оружја. Реч је о тајној информацији. Зато су са климатским оружјем упознати научници војних научно-истраживачких института и руски војни експерти. Ево, на пример, шта о примени метеоролошког оружја против Русије 2010. године каже бивши војни синоптичар, капетан друге класе у оставци Николај Каравајев:

“Антициклонско дејство климатског оружја (када се атмосфера чисти од облака, а у ту област продире топао ваздух из околних области) има важан војни значај. Оно не доводи само до деморалисања становништва и војске и губитка летине, већ има и чисто војне ефекте: у загрејаном ваздуху повећава се даљина лета крилатих ракета, интензивирају се оштећења од авионских и ракетних удара итд. У САД и неким другим земљама имају инсталације, способне да испровоцирају топлоту, ураган, земљотрес, све што желите. Веома је велика вероватноћа да је овог лета било примењено управо климатско оружје против Русије. И ми још не знамо тачно какве последице је оно донело”.

Војни коментатор новина Комсомолскаја правда, бивши прес-секретар министарства одбране Русије Виктор Баранецкаже:

“Мислим да то није први пут да је испитивано деловање климатског оружја. Није лучајно што управо са радом америчких система, као што је на пример ХААРП, многи повезују техногене катастрофе и чудне климатске појаве које се дешавају последњих година у Европи, Азији и Америци. Италијани, на пример, до данас не могу да схвате како их је 2002. године опустошио тајфун којег (по прогнозама синоптичара) није могло бити у близини…”

Владимир Ашуганов, генерал-мајор, доктор техничких наука, начелник одељења научно-истраживачког института Министарства одбране Руске Федерације, каже:

“Имам утисак да неки руски научници од ауторитета потцењују стварно значење ХААРП-а и да га чак називају фантастиком дилетаната. Ево, слушајте само. Када су се на свету (па и у СССР-у) појавили супермоћни локатори, испоставило се да они могу да загревају јоносферу на одређеним површинама. Успели смо да утврдимо праву везу тог загревања и магнетних бура и других појава (којих није мало). Американци такође нису спавали. И, када и ми, и они су схватили какве се ту могућности отварају за примену у војне сврхе (одбрамбене аспекте такође имам у виду); тада је и почео бум… Он траје до данас. Многе земље не баве се више атомским, већ климатским наоружањем. Американци не заостају у томе, а по неким параметрима иду испред свих”.

Неопходно дефинисање

Академик Николај Левашов допуњава речи војних стручњака:

“Нажалост, у основама америчког рада налазе се истраживања научника и војних стручњака из совјетских времена. То јест, Американци су се потрудили да увезу совјетске научнике и створили су на Аљасци центар ХААРП, где су им дозволили да реализују оно што нису могли да реализују у Совјетском Савезу. Није спорно да је климатско оружје разрађено на основу рада руских научника који су се сложили да предају, искористе и реализују своје идеје управо у САД.

Сумња се на Аљаску

Треба рећи да се систем ХААРП налази на Аљасци, односно – близу Русије. У Америци је распрострањено мишљење да је то обична лабораторија (ХААРП) у којој се научници баве испитивањем поларних зрачења. Историјат стварања ове лабораторије повезује се са именом Николе Тесле. Пројекат је започео у пролеће 1997. године. Мировни карактер истраживања, ипак, не подлеже никаквој критици, можда и стога што је овај објекат тајни, а њиме командује америчка војска.

Зато већина здравомислећих научника и војних стручњака из целог света сматрају да се управо овде разрађује геофизичко или јоносферско, односно климатско оружје. Већ сада ХААРП може да се искористи тако да се у изабраној области у потпуности наруше морска и ваздушна навигација, блокирају радио везе и радиолокација, да се избаце из строја електронска апаратура космичких апарата, ракета, авиона, земаљских система. У произвољно изабраној области може да буде означено коришћење свих видова наоружања и технике. Интегрални системи геофизичког оружја могу да изазову хаварије било којих електричних инсталација на нафтоводима и гасоводима. Енергија зрачења ХААРП-а такође може да се искористи за манипулацију временом на глобалном нивоу, како би се нанела штета еко-системима или за његово потпуно уништење. ХААРП може да се искористи и као психолошко оружје. А поред тога, систем је способан да уз помоћ усмереног зрака смрти разруши било које циљеве на огромним растојањима, да са великом тачношћу усмери невидљиви зрак на одређене људе, изазивајући рак и друге смртоносне болести, тако да жртва чак и не посумња на штетна дејства. ХААРП може да учини да у сан утону цела насеља или да доведе становнике до таквог емоционалног узбуђења које ће резултирати насиљем међу њима.

Зашто је то потребно

Добро питање за Американце! А одговор на њега је један: да би се установила превласт САД у свету. За достизање тог циља потребно је имати средства, а међу њих спада и најсавременије оружје. Да би га имали, потребно је истраживање, разрада и, најважније, испробавање онога што је створено у кобајаги мировним лабораторијама. Испробавање новог оружја Американци не врше код своје куће, већ по целом свету. У Вијетнаму су испитивали напалм, у Ираку бомбе са малим садржајем урана итд. Србија је својевремено такође била полигон за испитивање и испробавање тзв. графитних бомби. Прва таква бомба била је бачена 2. маја 1999. године. Принцип њеног дејства је једноставан: изнад територије она расипа мале контејнере који се спуштају уз помоћ падобранчића, а на висини од неколико стотина метара изнад земље сеју огромне количине хемијски обрађених графитних влакана дебљине свега неколико стотих делова центиметра, који лете као густ облак. Влакна падају и лепе се за трансформаторе и другу електричну опрему, изазивајући кратак спој. Уосталом, у Србији то све знају.

Вратимо се у Русију. Питање гласи: зашто су се врућина, пожари и потом урагани, појавили у централном, европском делу Русије, а не, на пример, у Сибиру? Ево шта о томе мисли академик Николај Левашов:

“Први циљ је – уништити летину. А то је урађено зато да би се натерала Русија (и не само Русија) да купи генетски модификоване производе које су САД већ произвеле и производе и даље у великим количинама. А то је – генетско оружје! Генетски модификовани производи доводе до тога да се сада, не у другој или трећој, већ у првој генерацији, неће рађати деца. Наша омладина неће рађати децу ако почне да се храни генетски модификованом храном. Све је врло добро смишљено. Резерве прошлогодишње пшенице зимус ће се брзо потрошити, а на пролеће владе разних земаља неће имати другог избора него да покупују генетски модификовану пшеницу из САД. Семе ГМО пшенице је стерилно, од њих не може да се добије више од једне летине. На тај начин “светска влада” жели да “једним ударцем убије две муве”: да обезбеди стабилну потражњу за новим количинама ГМО семена (они би да га посаде у свим земљама Евроазије), а са друге стране, обезбедили би брзо одумирање наших народа, јер употреба ГМО хране гарантовано води неплодности. Сада се може рећи да су по Европи и делимично Русији, ти планови проваљени, а да летину нису успели да униште. По прогнозама, у Русији ће род у угроженој области бити 60 милиона тона зрна. При том треба имати у виду да се у резервама налазе велике количине од прошле године. А премијер Владимир Путин је објавио забрану на извоз пшенице, па би залихе требало да буду довољне до следеће године. Тако да ћемо преживети”!

Није случајно

Поражава још један детаљ. Пожари у Русији су избијали баш тамо где се налазе стратешки објекти. Потпуно је изгорела база технике војно-морских снага у Подмосковљу. Ватра је кренула ка главном нуклеарном центру у граду Сарову. Пожар је замало уништио неколико фабрика за прераду нафте итд.
Да ли је то било случајно?

Можда је реч о освети?

Има оних који сматрају да су се на овај начин Американци осветили Русима због тога што су они вештачки изазвали катастрофални ураган “Катрина” у Њу Орлеансу, који је однео око 2.000 живота. У САД до данас постоји мишљење да је ураган изазвала руска војска која је применила климатско оружје. Амерички метеоролог Стивенс је озбиљно тврдио да је “Катрина” била усмерена према САД уз помоћ тајног климатског оружја развијеног у Совјетском Савезу. Оно је засновано на принципима електромагнетског генератора.
“Установљено је да су шездесетих и седамдесетих година у Совјетском Савезу направили и поносили се технологијом модификације времена, које су почели да примењују против САД од 1976. године”, тврди Стивенс на свом сајту.
Поводом тих изјава могу да кажем да до сада нема никаквих доказа о томе да је Русија применила климатско оружје како би усмерила ураган на Њу Орлеанс. А моје лично мишљење је следеће: добро је ако Русија има оружје које је способно да заустави стремљење САД да завлада светом.

Последице лета 2010.

У Русији мало ко јасно и гласно говори о томе колико су штете изазвали невиђена врућина и урагани овога лета. Ипак, већ је јасно да је од пожара страдало више од 2.000 насеља. Око 200 је потпуно изгорело. У пожарима је изгорело око сто људи. Међутим, највећи губици нису били од пожара, већ од дима који су месец и по дана удисали становници многих градова и села, а међу њима и Москве. Ево званичних података само за јул.

Министарство здравља и социјалне политике Руске Федерације саопштило је да је број смртних случајева у Русији порастао за 8,6 одсто, а у Москви за 50,7 одсто у односу на јул 2009. године. Јул 2010. године у Руској Федерацији одликовао се ненормално високим температурама што се одразило на раст смртности од болести кардиоваскуларног система – 10,6 одсто више у односу на прошлу годину. При том, број смртних случајева од кардиоваскуларних болести се у Русији, у периоду јануар-јул ове године, смањио на 0,3 одсто.

Незванично, научници су истакли да је само у Москви, од дима умрло пре времена око 10.000 људи. Тај процес још траје. По Русији, од дима и отровног гаса, према подацима независних експерата, умрло је око 25.000 људи.

5 replies »

 1. Давно сам гледала на оном тртљавом Дискаверију како планирају да у свемир пошаљу оптички љуспасте „сателите“ који би „прикупљали“  Сунчеву енергију и слали је на Земљу. Планирају да прекрију небо са тиме. Наводно да би смањили „прегрејавање“ Земље. Само да не спомињем шта може да буде када се сочиво усмери у снопу.- 26. Новембар 2009

  Изгледа да постоје и сведоци овог мог предосећања 😦

  Свиђа ми се

 2. ,,Очима невидимо,ушима нечујемо,нити разумом својим разумемо“.
  Да брате Никола,све је то гола истина.

  Свиђа ми се

 3. Тако Вам завидим г. Замундије, не могу Вам описати. Ви мора да сте веома срећан човек; не видети ништа око себе, не знати ништа, нити бити свестан сопственог окружења, то је благодет због чега таквима и Господ даје свој благослов.
  Али, ипак, људски је рећи да Вас неизмерно жалим зато што Вам је Господ ускратио оне најважније особине које красе људски род, памет и савест.

  Свиђа ми се

 4. Поводом преношења информација о удруженим последицама ХААРП електромагнетних емитерских постројења и хемијског запрашивања опасним хемијским једињењима у циљу геоинжењеринга, потврђујемо нашу сагласност на сваку написану реч специјалног дописника часописа Таблоид из Москве, г Виктора Хлистина. Треба ли после свих мериторних чланака још неком у овој држави објашњавати да су електромагнетним таласима ХААРП емитера и хемијским запрашивањем са неба намерно изазване штете у пољопривреди ради припреме терена да се легализују генетички модификовани организми (ГМО) у Србији? Нови закон је припремљен, по упутству ЕУ и САД требао је бити усвојен у последњем кварталу прошле године, али је због избора само одложен до неке инсцениране непажње јавности када ће га у тишини усвојити? На чије име ће се испоставити рачун за штету у пољопривреди која је већа од 4 (четири) милијарде долара само у овој години? Да ли агресору или издајничкој Влади Србије и издајничком Генералштабу Војске Србије, односно онога шта је од ње остало, који мирно гледају свакодневну агресију злочинаца радиолошко-хемијско-биолошком методом из чијих се авиона истоварају тоне и тоне отрова на Србију? Да срамота по Србију буде већа, Војска Србије школује нове генерације кадета, не да би бранили Србију од агресора, него ,,да буду способни да чувају мир по целом свету,,(!), као што рече председник Републике Србије на прослави завршетка школовања нове генерације кадета Војне академије. Председник РС већ сада зна да ће нове генерације кадета ВС бити топовско месо највећој приватној терористичкој организацији на свету у мисијама ,,очувања мира,, широм света, док становништво Србије изумире! Наша војска није способна да сачува нити сопствену територију или мир на делу своје територије, а председник РС најављује очување светског мира(!). То је толика глупост, која се не би смела изрећи ни уз казан током печења ракије, зато што већ сада у Србији 350.000 (тристо педесет хиљада) брачних парова има проблема са зачећем, више сахрана него што има рађања, ми већ сада нестајемо. Нама није потребан закон о легализацији ГМО, јер повлашћени криминалци из реда бивше режимске странке и даље потпуно јавно увозе на хиљаде тона ГМ семена кукуруза, соје, сунцокрета, уљане репице… Питање је само до када ћемо ми ћутати? Шта још треба да се деси да схватимо да нам домаћи издајници и белосветски злочинци раде о глави и будућности? Можда нам у томе помогне сазнање да се на нашој деци гаси наша лоза, ми унуке доживети нећемо. Зато добро погледајте своју децу…то ће нам бити последњи поглед на нашу породицу, на нашу лозу.
  Збогом Србијо, збогом свете, ако будемо ћутали.

  Свиђа ми се

 5. Прво около издалеко о неком „тигању смрту“ па онда опет се враћамо на ХААРП. Емитовање микроталасних зрака високе фреквенције у тропосферу.. па то је управо оно што ХААРП ради. И опет се враћамо на тај моћни наводно ХААРП који наводно загрева целу земаљску куглу. Ваљда су људи већ заборавили на (измишљено) глобално отопљавање (измишљено у смислу да узрочник није човек) па да верујемо и у то. Цврц.

  Занимљиво је што нам нико још није објаснио, ако нека тајна оружја из Америке контролишу климу у корист штете својих непријатеља, па ваљда у своју корист, како то да никакав ХААРП није употребљен да се овакве рекордне суше не десе управо у Америци? Зашто нису променили климу САД-а кад већ имају средство? Или је све само део глобалне појаве промене климе која се дешава на целој земаљској кугли периодично.

  Критичари теорије о глобалном отопљавању (с људском узроком) су одавно поставили ствар на своје место у документарцу The man-made global warming swindle (има негде на нету с преводом на српски али не могу сад да нађем) где је читава конструкција разбијена у парампарчад. Укратно, у неким дужим временским периодима на Сунце је повећана активност сунчевих пега, то су огромне експлозије на површини Сунца које дижу температуру на 200.000 степени Целзијуса. Логично те огромне експлозије загреју мало и земљину атмосферу и тако се клима донекле промени. Такођер сунчеве пеге посредно утичу на климу преко сунчеве радијације („сунчев ветар“) који утиче на магнетни омотач Земље, тиме се деломично блокира бомбардовање податомским честицама из свемира, што утиче на формирање облака, тако да с мање облака у атмосфери долази до огромних суша. Будући да су сунчеве пеге појачано активне последњих 30-ак година сада се дешава промена климе и периодично глобално отопљавање.

  Са свим овим разна тајна оружја и ‘харпови’ тешко да имају везе.

  Свиђа ми се