ДЕШАВА СЕ...

КиМ: Пожар код Лепосавића, угрожени далеководи, Кфор блокирао алтернативни пут преко села Кошутица и Тушиће до Рашке


10. 09. 2012. Бета

Још није угашен пожар у Лепосавићу

 

Ватрогасци и мештани наставили су да гасе пожар у селима изнад Сочанице, у општини Лепосавић на Косову, али им густ дим отежава посао.

– Села Гркаје, Дубока, Црвени и Вуча и даље немају струју јер су синоћ, због угрожености далековода, искључени из мреже напајања, истакао је члан Општинског већа Лепосавића Зоран Милојевић.

Милојевић је јуче рекао да је „пожар избио после надлетања хеликоптера Кфора и да је готово немогуће да се на том терену запали шума и ниско растиње“. Он је додао да су у последњих петнаестак дана у тој најсевернијој косовској општине изгореле велике површине шума и ливада.

+++

Четири села у општини Лепосавић Вуча, Црвени, Гркаје и Дубока остала су вечерас без струје због пожара који од јуче бесни на овом подручју. Члан Општинског већа Лепосавића Зоран Милојевић рекао је „да ватра прети да захвати далеководе и да сви напори мештана, ватрогасних екипа и механизације коју користе не дају резултате јер је терен неприступачан а ветар који дува распирује ватру“.  

09.09.2012. извор: ТВ Мост

УГРОЖЕНИ ДАЛЕКОВОДИ КОД ЛЕПОСАВИЋА

„Директор владине Канцеларије за Косово и Метохије Александар Вулин на сталној је вези са нама и помаже нам да се што боље организујемо у гашењу пожара“, рекао је Милојевић и додао да су им вечерас у помоћ пристигле ватрогасне екипе из Косовске Митровице.

Мештани ове најсеверније косовске општине сумњају да Кфор подмеће пожаре у њиховој средини и тврде да су после надлетања хеликоптера и избацивања такозваних „мамаца“, пожаром захваћене велике површине шума и ниског растиња у селима изнад Сочанице.

Срби: Кфор блокорао алтернативни пут

09. 09. 2012. 22:20 Бета

Члан Општинског већа Лепосавића Бојан Јаковљевић изјавио је да је Кфор током поподнева блокирао алтернативни пут који преко села Кошутица и Тушиће води до Рашке.

„Чудна је подударност између пожара којих је у последњих неколико дана било десетак у општини Лепосавић и затварања алтернативних путева“, рекао је Јаковљевић агенцији Бета и додао да је „линија на којој су пожари избили иста она којом се крећу хеликоптери Кфора.

Мештани Лепосавића, ватрогасци и радници Одељења за елементарне непогоде покушавају да локализују пожар која прети да угрози куће у засеоку Ђурићи изнад Сочанице. У атарима села Гркаје и Црвени у истој општини на северу Косова горе велике површине шуме и ниско растиње.
Према речима Јаковљевића, мештани су јуче видели да су војници из хеликоптера избацивали такозване „мамце“ и сумњају да су са њима и изазвали пожаре.

 ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ: 

Лепосавић – Кфор хеликоптером запалио шуму и растиње!?

1 reply »

  1. ZAPADNI PIROMANI (FAŠISTI IZ EU) I NATO ) SU VEROVATNO ZAPALILI LEPOSAVIĆ I TARU
    Naši građani treba da znaju da je još u Titovoj Jugoslaviji ustaška emigracija u našoj zemlji podmetala požare, bombe i vršila diverzije, Požar na ostrvu Vis i u fabrikama, ) Logistiku Ustaškoj emigraciji davala je Nemačka država, pod logistikom se podrazumeva novac i oružje (eksploziv). Vrh planine Tare nisu zapalili meštani već NATO fašisti Angele Merkel. Na žalost od naše javnosti se skriva istina, Šiptarski teroristi su verovatno u saradnji sa fašistima Kfora zapalili i Leposavić. Što se ne oglasi BIA i ne obelodani šta nam se sa neba događa? Ko svakodnevno pleleće naše nebo i čeme nas zasipaju NATOVCI odozgo? Zar neko očekuje od Briselske marionete Vučića da optuži svoje mentore iz Brisela i Berlina i da narodu kaže istinu?

    Свиђа ми се