ДЕШАВА СЕ...

Лепосавић – Кфор хеликоптером запалио шуму и растиње!?


 

Кфор хеликоптером запалио шуму и растиње!?

9. септембар 2012. 15:54
Вестинет

Члан Општинског већа у Лепосавићу Зоран Милојевић, који је рекао да је „пожар избио после надлетања хеликоптера Кфора и да је готово немогуће да се на том терену запали шума и ниско растиње“.

У атарима села Гркаје и Црвени у општини Лепосавић, на северу Косова, горе велике површине шуме и ниско растиње, а гашење пожара отежава ветар који распирује ватру.

С ватрогасцима је и члан Општинског већа у Лепосавићу Зоран Милојевић, који је рекао да је „пожар избио после надлетања хеликоптера Кфора и да је готово немогуће да се на том терену запали шума и ниско растиње“.

„Пожар се шири великом брзином и прети да захвати огромне површине. Због конфигурације терена, готово је немогуће прићи ватрогасним возилима“, навео је Милојевић.

Он је додао да су у последњих петнаестак дана у овој најсевернијој косовској општине изгореле велике површине шума и ливада.

+++

ВЕЛИКИ ПОЖАРИ У БЛИЗИНИ ЛЕПОСАВИЋА

Извор: ФБ страница Глас Косова и Метохије
09.09.2012.

Како преноси радио „Бубамара“ Лепосавић,  у атарима села Гркаје и Црвени у општини Лепосавић горе велике површине шуме и ниско растиње. Ватрогасне екипе су од јуче када су пожари избили на терену, успеле да их локализују али је ветар који данас дува распирио ватру и мале су шансе да пожар буде угашен. Угрожене су куће у засеоку Костићи у селу Гркаје. Са ватрогасцима је и члан Општинског већа Зоран Милојевић који рекао да је „пожар избио после надлетања хеликоптера Кфора и да је готово немогуће било да се на том терену сами запали шума и ниско растиње“.

„Пожар се шири великом брзином и прети да захвати огромне површине. Због конфигурације терена готово је немогуће прићи ватрогасним возилима, каже Милојевић и додаје да су у последњих петнаестак дана у овој најсевернијој косовској општине изгореле велике површине шума и ливада и да се штета од пожара утврђује“.

3 replies »

  1. НАТО и ЕУЛЕКС има да чине све што им Запад наложи преко Приштине да би протерали и оно мало Срба са Севера КиМ и енклава који су последњи стуб одбране територијалног интегритета и Устава Републике Србије, јер Београд је веома неодређен према својој територији и Уставу.

    Свиђа ми се