АУТОРИ

ТРАГОМ ХААРПА: НАШ РЕПОРТЕР ЈЕ КОД БЕЉИНЕ УСПЕО ДА ПРОНАЂЕ ЈЕДИНО МОБИЛНЕ РЕПЕТИТОРЕ- слике у прилогу


ХААРП ИЗМЕЂУ МИТА И ИСТИНЕ: ФБР РЕПОРТЕР ФОТОГРАФИСАО (НЕ)ОБИЧНЕ АНТЕНЕ КОД БЕЉИНЕ (БАРАЈЕВО)- О КОЈИМА „НИКО НИШТА НЕ ЗНА“!? ЗА САДА ЈОШ НИКО НИЈЕ УСПЕО ДА ОБЕЗБЕДИ АУТЕНТИЧАН СНИМАК „ХААРП АНТЕНА“ СА ТЕ ЛОКАЦИЈЕ…

15 септембар 2012, СРБски ФБРепортер

За редакцију припремила- Г. Стевић

ПРЕДГОВОР

16.09.2012- НА НАШУ РЕДАКЦИЈУ, НАКОН ОБЈАВЉИВАЊА ОВОГ ЧЛАНКА, СУ ВРШЕНИ ОДРЕЂЕНИ ПРИТИСЦИ ДА ИСТИ УКЛОНИМО- КАО ШТО СЕ ВИДИ ИЗ КОМЕНТАРА НЕКИ НАС ДИРЕКТНО ОПТУЖУЈУ ЗА „НОВИНАРСКИ СЕНЗАЦИОНАЛИЗАМ“- НЕКИ ЗА „ТЕХНИЧКУ НЕКУЛТУРУ“ ЈЕР ЕТО НЕ ЗНАМО КАКО ТО ИЗГЛЕДАЈУ МОБИЛНИ РЕПЕТИТОРИ… МОРАМ ДА ПРИЗНАМ ДА СУ СВЕ ТЕ КРИТИКЕ НА МЕСТУ, ОСИМ ОНИХ КОЈЕ ТРАЖЕ ДА УКЛОНИМО ОВАЈ ЧЛАНАК- СВЕСТАН САМ ДА СВАКИ, ПА ЧАК И ОВАКАВ, ТЕКСТ КОЈИ У СЕБИ САДРЖИ РЕЧ „ХААРП“  ОВИХ ДАНА У СРБИЈИ ДОВОДИ ДО „ЧИТАЛАЧКЕ ПОЛАРИЗАЦИЈЕ“- ОНИ КОЈИ ВЕРУЈУ У „ХААРП“ (ТАКВИХ ЈЕ ОЧИГЛЕДНО ПУНО ВИШЕ) ЋЕ НАС НАПАСТИ ЗАТО ШТО НЕ РАЗОТКРИВАМО „ЗАВЕРУ“ ДО КРАЈА, ОНИ КОЈИ У ТО НЕ ВЕРУЈУ(БАР НА ОВОМ САЈТУ СУ У УБЕДЉИВОЈ МАЊИНИ), НАС НАРАВНО ОПТУЖУЈУ ЗА ДЕЗИНФОРМАЦИЈЕ И СЕНЗАЦИОНАЛИЗАМ.

ИМАМ УТИСАК ДА ЈЕ МАЛО ЊИХ ПРОЧИТАЛО ПАЖЉИВО САДРЖАЈ ЧЛАНКА (И ДА СУ СВОЈЕ МИШЉЕЊЕ БАЗИРАЛИ НА НАСЛОВУ ГДЕ ЈЕ РЕЧ „ХААРП“ БИЛА ЦИТИРАНА ПОД ЗНАКОМ ПИТАЊА- САДА САМ ТАЈ НАСЛОВ ПРОМЕНИО И „ПОЈАСНИО“ ДА БИХ ИЗБЕГАО СВАКУ НЕДОУМИЦУ О САДРЖАЈУ), ЈЕР У САДРЖАЈУ ЧЛАНКА СЕ НИГДЕ И НЕ ТВРДИ ДА СУ ТО „ХААРП“ АНТЕНЕ, ВЕЋ СЕ ТВРДИ ДА СУ ТО ЈЕДИНЕ (НЕ)ОБИЧНЕ АНТЕНЕ КОЈЕ ЈЕ НАШ САРАДНИК УСПЕО ДА СНИМИ НА ТОЈ ЛОКАЦИЈИ. ЈА ЛИЧНО САМ ПРЕТПОСТАВИО ДА СЕ РАДИ О НЕКИМ АНТЕНАМА „СПЕЦИЈАЛНЕ НАМЕНЕ“, А НЕ О „ХААРПУ“, АЛИ УПРАВО ИЗ РАЗЛОГА ШТО О ТОМЕ НЕ ПОСЕДУЈЕМ „ТЕХНИЧКО ЗНАЊЕ“, ПОЗВАО САМ ОНЕ ЧИТАОЦЕ КОЈИ ТО „ЗНАЈУ“ ДА ТО И РАЗЈАСНЕ У СВОЈИМ КОМЕНТАРИМА. КАО ШТО СЕ ВИДИ ВЕЋИНА КОМЕНТАТОРА СУ ТО И УРАДИЛИ- И ТИМЕ НАМ ПОМОГЛИ ДА РАЗЈАСНИМО И ОВУ „МАЛУ МИСТЕРИЈУ“…

НЕЗАВИСНО ОД СВЕГА ТОГА, ЈА САМ ВЕЋ ПИСАО (У СВОМ НЕДАВНОМ ТЕКСТУ) ДА ПОТЕНЦИЈАЛНА ПРИМЕНА „ХААРПА“ (ЧИЈЕ ЈЕ ПОСТОЈАЊЕ И ПАРАВОЈНА ПРИМЕНА СУ ВЕОМА ДОБРО ДОКУМЕНТОВАНИ) НЕ ЗАВИСИ И НИЈЕ УСЛОВЉЕНА ПОСТОЈАЊЕМ НИКАКВИХ АНТЕНА У СРБИЈИ, ВЕЋ ЈЕ ТЕХНОЛОШКИ МОГУЋА И СА ВЕЛИКИХ ДИСТАНЦИ (ШТО ЈЕ СВЕ НАУЧНО ПОТКРЕПЉЕНО У ЗВАНИЧНИМ ДРЖАВНИМ АРХИВАМА САД И РУСИЈЕ)- О ТОМЕ САМ ДЕТАЉНИЈЕ ПИСАО У ЧЛАНКУ: 

Новаковић: „ХААРП“- ИЗМЕЂУ МИТА И РЕАЛНОСТИ…

ТАКО ДА СЕ ЈА ОВДЕ ДЕЛИМИЧНО СЛАЖЕМ СА НЕКИМ КРИТИЧАРИМА- АЛИ НЕ У ТОМЕ ДА ЈЕ ТЕМА ХААРПА „СМИШЉЕНА“ ДА БИ ОДВРАТИЛА ПАЖЊУ НАРОДА ОД СТВАРНИХ ПРОБЛЕМА- ВЕЋ ЈЕДИНО У ТОМЕ ДА „ХААРП АНТЕНЕ“ НАЈВЕРОВАТНИЈЕ И НЕ ПОСТОЈЕ КОД БЕЉИНЕ, И ДА ЈЕ ЦЕЛА ТА ПРИЧА ПЛАСИРАНА, НЕ ИЗ РАЗЛОГА КАКО ТО ТИ „КРИТИЧАРИ“ НАГЛАШАВАЈУ: ДА „ХААРП НЕ ПОСТОЈИ, ОДНОСНО ДА НЕ ЕМИТУЈЕ НИКАКВО „ЗРАЧЕЊЕ“ НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ- ВЕЋ СЕ СЛАЖЕМ ЈЕДИНО У ТОМЕ ДА ЈЕ ЦЕЛА ТА „ХАЛАБУКА“ СА НАВОДНИМ АНТЕНАМА У БЕЉИНИ СМИШЉЕНА ДА БИ СЕ ДИСКРЕДИТОВАЛО ПОСТОЈАЊЕ И УПОТРЕБА „ХААРПА“ НАД СРБИЈОМ! (М. Новаковић)

Трагом контрадикторних извештаја о постојању, или непостојању ХААРП антена у Бељини код Барајева, наша сарадница је посетила ту локацију и успела да пронађе две огромне антене, непознате намене, на ободу Бељине у „њивама“, и исте је фотографисала- слике су у прилогу овог текста…

Антене се налазе на размаку од непуна два километра једна од друге, и у њиховој близини није примећено никакво присуство полиције или обезбеђења. Интригирајући део ове приче је тај што од неколицине локалних мештана са којима је наша сарадница разговарала, о тим антенама нико не зна практично ништа. Локални мештани су нашем сараднику потврдили да постоји и још једна слична антена у једној кући у селу.

Нашој сарадници је такође речено да постоје сличне „антене“ и у оближњем Степојевцу, који ће наша сарадница ускоро посетити, те очекујемо ускоро извештај и са те локације, надајући се да ћемо открити и неке нове детаље везано за „власнике“ тих мистериозних антена…

У међувремену охрабрујемо стручњаке и лица са експертизом у области антена, ако могу да нам помогну да идентификујемо о каквом тачно  типу антена се овде ради…

34 replies »

 1. А КАКО ОНДА ДА СЕ ТУМАЧИ ИЗВЕШТАЈ СТЕНФОРДА КОЈИ СЕ ОДНОСИ НА документ који су саставили наши стручњаци са инситута за физику у Београду, то су *Душанка Шулић* и *Владимир Срећковић*, тај документ сам ти и послао у атачменту, наслов је овај:

  „The Sharjah-Stanford AWESOME VLF Workshop
  > Sharjah, UAE, Feb 22-24, 2010.
  > ALTITUDE PROFILES OF ELECTRON DENSITY DURING LEP EVENTS FROM VLF
  > MONITORING OF THE LOWER IONOSPHERE“.
  А ЕВО И ЛИНКА ДА ПРОЧИТАМО О ЧЕМУ СЕ РАДИ…ОДАКЛЕ СУ ЕМИТОВАНИ СИГНАЛИ О КОЈИМА ЈЕ РЕЧ

  http://nova.stanford.edu/~vlf/IHY_Test/SharjahTalks/Sulic%20-%20Serbia.pdf

  Свиђа ми се

 2. One slike HAARP antena sto su se razvlacile po internetu mene mnogo podsecaju na radarske antene iz lipovice. 1999 nato je gadjao tu stanicu vise puta ali je vojska dislocirala taj antenski sistem negde na podrucije Barajevskih sela vrlo moguce da je cela prica oko HAARPa u Beljini nesporazum

  Свиђа ми се

 3. Прочитао сам добро текст и први пут и оградилите се од тврдње да је то заиста ХАРП. Ал пошто је јасно да је антена за мобилну телефонију и само инсинуирање да је то можда ХАРП је неозбиљно.

  Предложио сам да се склони текст, да се не би сајт брукао. Ако нећете да га склоните ваш проблем.

  Не знам ко је аутор текста ал текстје пардичан. Ево фотографисаћу далековод у Реснику и онда ћу написати текст да то можда и није далековод. И позвати експерте за далеководе да одоговоре за шта су те бандере. Текст је отприлике такав.

  Свиђа ми се

  • ИГОРЕ: Када смо објавили тај текст, мени и још некима из редакције није било јасно (нити смо знали) да су то „мобилни репетитори“. Очигледно да сви немамо иста знања ни „пред-знања“ о мобилној технологији. У самом тексту чланка нигде нисмо ни тврдили да те антене имају везе са Хаарпом. ((Нама се тада јавио ФБР сарадник са територије Бељине са извештајем да је пронашао „неке антене“ којима не зна сврху (очигледно да ни неки локални мештани нису знали сврху тих антена)- и у жељи да то разјаснимо ми смо једноставно објавили чланак са илустрацијама- да би убрзо уз помоћ наших „читалаца-експерата“ разјаснили све то- на „опште задовољство“ већине- осим можда пар „сумњичавих“)).
   Наш оригинални (браон) текст чланка је остао непромењен, па можете слободно да нам укажете у том тексту на ту нашу наводну тврдњу да је „у питању Хаарп“.
   Наравно, када смо захваљујући свим конструктивним и добронамерним коментарима наших читалаца установили да је у питању мобилни репетитор, онда смо и „модификовали“ наслов у заглављу чланка (за који дозвољавам тврдњу да је иницијално можда и посредно „инсунуирао“ причу у Хаарпу), да бих ја потом написао додатни уводник-коментар у заглављу чланка (плаве боје) где сам детаљно објаснио моје мотиве (дакле ја сам аутор) за објављивање овог чланка. Видим да се са таквим редакцијским приступом сложила и велика већина наших читалаца.
   -Међутим, ја овде видим један други проблем- мени изгледа да Ви покушавате да искористите чињеницу да у Бељини нема Хаарпових антена (бар за сада за тако нешто нема материјалних доказа) за генерално негирање потенцијалне употребе тог паравојног „геофизичког наоружања“ (у саставу америчке војске) на територији наше земље(односно региона), можда чак и у „експерименталне сврхе“. Ја сам већ у свом претходном чланку „Хаарп између мита и реалности“, предочио документе Руске думе и њихових војних и научних стручњака, где они директно „оптужују“ американце за изазивање насилних климатских промена широм Европе протеклих година. Ја не бих тако олако дискредитовао њихове ставове…
   -Додатни проблем који ја видим са Вашим упорним сугестијама да „уклонимо“ овај чланак, јесте да је то по мени Ваш (ин)директан покушај мешања у нашу „уређивачку политику“- што Вам свакако нећемо дозволити- исто као што и ми не правимо сугестије Вама, шта да објављујете, а шта не на Вашем сајту…
   М. Новаковић

   Свиђа ми се

   • Не желим да се мешам у уређивачку политику Фејсбук репортера, да ми се уређивачка политика не допада не бих сваки дан пратио ваш сајт и слао вам саопштења СНП Наши.

    Сматрам да је тај текст био испод нивоа Фејсбук репортера и зато сам мислио да га треба уклонити. И као читалац, а и као новнар са 12 година искуства мислим да је текст пропуст (који је требало исправити када се установило да се ради о антенама за мобилну телефонију).

    Мислим да на овом али и другим сајтовима треба да преовладава истина и да треба избегавати текстове где је нешто можда црно а можда је и бело какав је тај задњи текст о ХАРПУ.

    Што се тиче мог става о ХААРП-у, ја не тврдим да ХААРП не постоји, сигурно је да постоји у Аљасци, сигурно је да САД злоупотребљава техонологију за обрачун са непослушнима, али верујем да ХААРП антена нема у Србији. Волео би да неко покаже доказ да је то било где. У Земуну је такође расветљено да је антена на факултету део неког другог пројекта и то тврде они који су први и изашли са мишљењем да би она могла бити на Институту за физику.

    Треба радити на чињеницама, Прича о ХААРП- у Бељини је била бламажа за све који су је објавили без да оду на лице места и покушају да провере. На тај начин је неко спустио кредибилитет и медијима који су о томе писали без икакве резерве, и људима који су поверовали па даље преносили ствар.

    Искључиво сам се бавио манипулацијама везано за ХААРП на територији Србије. Што се тиче других информација које се објављују ХААРП -у у смислу глобалних метеролошких утицаја и ту улазим са резервом, ал како њих за разлику од приче „ХААРП у Бељини“ не могу да проверим, остављам могућност да могу бити и истините.

    Што се тиче самог чланка, ако је став редакције да он треба да остане, сигурно нећу организовати петицију да се склони. То је заиста само ваша одлука као редакција. Ипак и сад ћу поновити став да би текст требало уклонити, тј да га је требало уклонити још у старту.

    Према ФБ репортеру и вама од самог почетка прилазим пријатељски, као и ви према нама. У осталом од првог дана линк редакције стоји и на сајту СНП Наши, редовно пратите наше активности тако да никакве лоше намере није било са наше стране.

    Поздрав
    Игор Маринковић

    Свиђа ми се

   • @ИГОР- Не верујем да је било лоше намере на Вашој страни, али након што сам урадио промене у наслову чланка, и чланак допунио предговором у коме сам разјаснио у детаље мотиве објављивања тог чланка, сматрао сам да је сваки даљи покушај са Ваше стране да се утиче на уклањање чланка беспредметан. Уосталом статистика чланка у последњих два дана то најбоље доказују:
    —————————————
    Најпопуларнији чланци и стране (у последњих 24-48 сати):
    1.КОМЕНТАР ДАНА – КАДА СРБИ „РАСРБЉУЈУ“ ВЛАСТИТУ ДЕЦУ!
    2.ТРАГОМ ХААРПА: НАШ РЕПОРТЕР ЈЕ КОД БЕЉИНЕ УСПЕО ДА ПРОНАЂЕ ЈЕДИНО МОБИЛНЕ РЕПЕТИТОРЕ- слике у прилогу
    3.И ТО ЈЕ ВИД БОРБЕ ЗА ИСТИНУ – Београд, возило ГСП, данас пре подне… Возач пушта „Српско срце Јоханово“!
    —————————
    Најбоље оцењени чланци…
    Posts

    All | Today | This Week | This Month

    Подигнимо споменик србском добротвору – руском Цару Николају Другом Романову!
    5/5 (20 votes)
    ОДЛАЗИ НАШ ПРИЈАТЕЉ…
    5/5 (12 votes)
    СНП НАШИ: Забрана за Геј параду у наредних 100 година у Србији
    5/5 (11 votes)
    Саопштење покрета КАНОН: ПРОТЕСТ- ЗАХТЕВ ЗА ЗАБРАНУ ХОМОСЕКСУАЛНЕ “ПАРАДЕ”- 6.10.2012, Уставни Суд
    5/5 (11 votes)
    ТРАГОМ ХААРПА: НАШ РЕПОРТЕР ЈЕ КОД БЕЉИНЕ УСПЕО ДА ПРОНАЂЕ ЈЕДИНО МОБИЛНЕ РЕПЕТИТОРЕ- слике у прилогу
    5/5 (11 votes)

    ———————————–
    ТРАГОМ ХААРПА: НАШ РЕПОРТЕР ЈЕ КОД БЕЉИНЕ УСПЕО ДА ПРОНАЂЕ ЈЕДИНО МОБИЛНЕ РЕПЕТИТОРЕ- слике у прилогу
    592 прегледа
    (16.09.2012)
    ————————————–
    Што се тиче „нивоа“ чланка- свакако да прихватамо и професионалне критике попут Ваше, зато их и објављујемо, али ја лично дајем предност критикама и оценама нашег читалаштва… Ова горња статистика очигледно показује да је чланак наишао на већинско одобравање читалаца, већински позитивне коментаре и оцене, и јуче је био статистички најчитанији чланак у Вордпресовој селекцији чланака са нашег (регионалног) говорног подручја… То су главни параметри којима се ја руководим, када треба да одлучим да ли неки чланак треба да задржим или уклоним…
    Надам се да ћемо наставити нашу до сада успешну и плодну сарадњу… Вама братски поздрав испред редакције СРБСког ФБРепортера…

    Свиђа ми се

 4. Не постоје две антене у Бељини већ само једна и то мреже 063 Најближе су десетак колометара од ове. То је исто као када некога фотогравишете спреда и од позади.

  Свиђа ми се

 5. Шта га више тупимо.Као да је важно како га крстимо.Антене, ХАРП или репетитори. Идеја аутора је по мом скромном мишљењу била да се скрене пажња јавности на злочине које нам чине креатори новог светског поретка, и да најзад схватимо, да се лоше ствари не дешавају негде далеко од нас. Напротив, а што више знамо пре ћемо изнаћи одговор и адекватно реаговати.

  Свиђа ми се

 6. Системи се постављају професионално а треба их тражити тамо одакле се облаци крећу сферно(погледајте на јутјубу). За овај у Бељини сам чуо преко полицијаца и начелника полиције у Барајеву. Оно што знам је да постоји нешто што је војска инсталирала и које наводно служи за праћење подморница али да се не осврћемо на то јер је то прича >рекла-казала< Вероватно није ни почео са радом… небитно, али да не испадамо смешни и постављамо овакве фотографије. Пратим чланке на овом сајту али полако и са провереним информацијама. Као друго нема шансе да се дође до таквог места а камоли да се слика.

  Ово су слике Haarp система у свету:


  или

  или

  или

  или

  или оне могу бити овакве рецимо

  итд…
  http://www.rtvforum.net/thread-198-page-5.html

  Као што видите антене могу бити разних облика а оно што их повезује је да раде помоћу електромагнетних таласа. Бит је њихово повезивање, слање итд. Хајде да ми мање причамо већ боље проучимо ову тематику и пошаљемо овде кавалитетан материјал 🙂

  Свиђа ми се

 7. Ovi je Telenorov repetitor ja sam ga licno instalirao radi na 1800 i 2100 Mhz 3 G nema veze sa harpom repetitori nemaju istaknuto ime vlasnika jel nema potrebe za tim tu treba da prilaze samo ekipe koje na njima rade a mi ih licno raspoznajemo i 20 do 30 km jer sve tri mreze koriste razlicite konstrukcije stubova misterija resena

  Свиђа ми се

  • Како то да нема потребе да пише, да није ничије власништво или Top-Secret??? Да нису ослобођени пореза или нешто друго, па није битно !!!??? Наравно да је битно чији је репетитор или било шта! Ко мени или неком другом брани да уништи(м) тај исти репетитор-антену јер није упознат зашто је ту и чему служи(можда није у сврси мобилне телефоније а можда је и повезан са неким пчелама итд…отварају се многа питања дакле)??? Ок што их ти распознајеш јер их распознаје било ко мало упућенији али има везе са тим чије су власништво и за шта служе. Освестите се мало. Код мене у комшилуку је човек добио 10.000 евра за мислим 10-ње коришћење земљишта за постављање VIP репетитора и сви знају све гласине. Битно је да је све регистровано!

   Свиђа ми се

   • Ako je dobio 10000 evra za 10 godina onda su ga zajebali posto mesecno placaju od 150 evra pa na gore. Ne razumemem sta tacno zelis da kazes. nije nikakva tajna komne pripadaju,niko to i nekrije samo nije oznaceno jer nema potrebe jer je to privatno vlasnistvo. Nemojte hraniti paranoju jer je nemoguce da repetitor obavlja jos neku funkciju sem slanja GSM signala tehnicki je neizvodljivo bilo sta drugo mora biti bar 200 metara udaljeno i imati svoj repetitor da se nebi medjusobno ometali

    Свиђа ми се

 8. ПАЖЉИВО САМ ПРОЧИТАО КОМЕНТАРЕ И СВИ ОНИ СЕ СВОДЕ НА ЈЕДНО „ДА СЕ РАДИ О ХАРАРП-у ЈЕР КАКО ТО ДА МОБИЛИ ОПЕРАТЕЊИ НИСУ ПОРЕД БАЗНЕ СТАНИЦЕ ИСТАКЛИ О КОМ СЕ ОПЕРАТЕРУ РАДИ А ИСТО ТАКО СИЈАСЕТ УСПРАВНИХ ШТАПОВА АНТЕНА СУ НИШТА ДРУГО НЕ ХААРП А ТАЊИРИ СУ ТИ КОЈИ САБИРАЈУ СИГНАЛЕ И НЕ МОГУ ПОВЕРОВАТИ ДА КОД НАС НИЈЕ ПОСТАВЉЕН ХААРП ИЗ РАЗЛОГА ШТО ОВЕ МИНУЛЕ ВРУЋИНЕ НИСУ НАСТАЛЕ ПРИРОДНИМ ПУТЕМ ВЕЋ НА ОВАЈ НАЧИН АМЕРИ НАС УБИУЈАЈУ ТИМ ВРУЋИНАМА НАС ПЕКУ А ЛЕТИНА ЈЕ ТАКОЂЕ НЕДОВОЉНА И МАЛА ШТО ИМ И ЈЕСТЕ ЦИЉ ДА НАС ПРИМОРАЈУ ДА УПОТРЕБЉАВАМО ГЕНЕТСКИ МОДИФИКОВАНО СЕМЕ И ХРАНУ КАКО БИ ШТО ПРЕ ПОМРЛИ А КОД ПОТОМАКА ПОСТОЈИ СТЕРИЛИТЕТ ДА СЕ НЕ МОГУ СРБИ РАЗМНОЖАВАТИ ВЕОМА ПОДЛО И ПЕРФИДНО А ОНИ КОЈИ СУ ДОЗВОЛИЛИ ИНСТАЛАЦИЈУ ХААРП-а ЋЕ ВЕОМА БРЗО ОДГОВАРАТИ ЗБОГ ТОГА.

  Свиђа ми се

 9. Ove antene i jesu u Beljini,druge antene ne postoje,prikazali su video govor bez slike za antene u Beljini koje se nalaze 300m od doma kulture ,navodno da cuva policija ,sto je cista laz,.Dom kulture se nalazi u centru sela i sve kuca do kuce. Od mestna to niko nije cuo ni video.Da li su za mobilnu telefoniju ili nisu to treba da se proveri. Zasto ce dve antene u jednom selu a u pet ili deset okolnih sela nema ni jedna!!!Mestanima je receno da su za poboljsanje TV-programa-slike a ne za mobilnu mrezu.

  Свиђа ми се

 10. Kласична антена за мобилну телефонију, има их свуда по Србији и то већ 20 година. Мислим да треба да уклоните овај текст јер штети угледу ФБ репортера.

  Свиђа ми се

  • Има таква и у мом граду. Знаш ли где су је поставили? ПО СРЕД ГРАДА!!! Зашто? Видим да сте ви паметни па просветлите и мене. Зашто овако велика антена по сред мале варошице? МТС-ова се налази на крају града, далеко од кућа.

   Свиђа ми се

  • Господине Пашићу- Па то и јесте главни разлог објављивања овог чланка и фотографија- наше НЕ-ЗНАЊЕ о каквим се то инсталацијама ради. Нико из ове редакције не претендира да буде технички експерт, и из тог разлога смо се обратили читаоцима да нам помогну да „растумачимо“ о чему се овде ради. Као што се види из приложених коментара, то и јесте растумачено, и сада верујем да је већина нас убеђена да се ради о „мобилним репетиторима (антенама).
   Наравно, главна мотивације нашег сарадника да посети локацију Бељине и потражи „антене“ које су наводно део система Хаарпа- су биле критике делимично против нашег, али углавном других „већих“ медија који су на тему Хаарпа нашироко писали и чије смо радове ми само преносили- али они су то све радили без слика (фото доказа) са горње локације, које би поткрепиле такве теорије.
   Тако да смо ми сада објавили слике јединих антена које је наш сарадник пронашао на горњој локацији, и замолили читаоце (експерте) да нам исте идентификују- што су неки и урадили…
   Могуће да Вама то све делује сензационалистички- док је за нас само условно речено „медијско опортунистички“…
   (ето, сада чак и они наши читаоци који немају мобилне телефоне, знају како изгледају мобилни репетитори, па макар и по цену дозираног „сензационализма“…)
   уредник

   Свиђа ми се

  • Slazem se u potpunosti … trebalo je samo da pitaju svoju decu sta je to i dobili bi tacan odgovor … Boze, svako se bavi novinarstvom i pokusava da se proslavi otkricem tocka … bar da se pre objavljivanja ovakve gluposti konsultovao sa nekim

   Свиђа ми се

 11. Ово су базне станице Мобилних оператера. Кад идете да истражујете, понесите мобилне телефоне за сваког оператера посебно. Кад се нађете код базне станице поледајте јачину сигнала. Базна станица је од оног опратера(или више) где је ПУН СИГНАЛ на екрану мобилног телефона.

  Свиђа ми се

  • И ја сам претпоставио да се ради о „мобилним репетиторима“, једино што ме збунило јесте да ти објекти који припадају „некоме“ немају јасно истакнуто име фирме (чије су власништво)- што је уобичајена пракса у већини Западних (а нашој „држави“ још увек вире „ножице из западне задњице“, па би требало да се понашају „сходно“) земаља- не само ради обавештавања јавности, већ и ради контакта у случају неког оштећења инсталације… Овде на једној слици се види само од кога су рентали контејнер: wwww.kontejneri.net . Мало је чудна та „незаинтересованост“ власника тих антена да буду транспаранетни према јавности. Друга ствар (из мог аматерског угла)- лично не верујем да намена тих антена може да буде искључиво за емитовање мобилне (микроталасне) фреквенције- претпостављам да ти репетитори могу да имају и вишеструку намену… Тако да верујем да су овде ипак и даље отворена „нека питања“?
   Чак и да су искључиво у питању репетитори мобилне технологије, и везано за то треба поставити питање еколошке и здравствене угрожености животне средине.
   Из Западне штампе знам да су у Америци пчеле пред дистинкцијом због штетног утицаја мобилних репетитора, у неким америчким државама (са густом покривеношћу репетитора) мобилна технологија је дефакто истребила пчеле… Дакле, чак и ако овде установимо да се ради о „безазленим мобилним репетиторима“ а не о америчком паравојном оружју Хаарпу- по мени треба отворити питање безбедности и регулисаности коришћења мобилне технологије у Србији…
   Моје кратко истраживање на „нету“ је открило неколико веома озбиљних сајтова укључујући пар универзитетских истраживања где је документовано и научно доказано штетно деловање мобилне технологије (репетитора) на пчеле, али и други биљни и животињски свет. У сваком случају може доћи (и већ долази) до поремећаја природног „ланца исхране“….
   Врло је лако могуће да смо у целој овој причи око Хаарпа „јурећи медведа истерали вука“, али и тај „вук“ може да нам дође главе, нарочито ако наставимо да држимо главе у песку по овим питањима….
   Ево неколико корисних линкова о штетности мобилне технологије:
   (док нам неки наш преводилац не преведе неки од ових текстова, саветујем вам да користите „гугл преводилац“- разумећете смисао)

   http://www.independent.co.uk/environment/nature/are-mobile-phones-wiping-out-our-bees-444768.html
   http://en.wikipedia.org/wiki/Colony_collapse_disorder
   http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/11/07/Honeybees-Face-Towering-Threat-From-Cell-Phones.aspx

   Click to access mobilephonesandvanishingbees.pdf


   http://www.foodsmatter.com/es/wildlife/articles/bees_kerala.html
   http://www.marketplace.org/topics/business/news-brief/study-cell-phones-could-be-killing-bees

   Свиђа ми се

   • Ja gradim te repetitore vec 10 godina i na tvoja pitanja mogu da dam konkretan odgovor. Prvo repetitori mobilne telefonije imaju samo jednu namenu da omoguce signal mobilnim telefonima. za sve drugo morate graditi drugi sistem na drugoj frekvenciji na propisnoj udaljenosti od repetitora da nebi dolazilo do smetnji. kao sto sam vec rekao nema potrebe da se obelezavaju repetitori jer njima treba da prilaze samo tehnicke ekipe a mi ih raspoznajemo sa 30 kilometara. Sto se tice zracenja repetitora e to su vec mutne vode i tu lezu nas koji se time bavimo kolliko i vas koji sa tim nemate veze drzava nece da prizna koliko ta cuda zrace zato sto su ih postavili svuda u urbanim sredinama a ja pouzdano znam jer sam prisustvovao merenjima da imaju razarajuce zracenje na 7 kilkometara od repetitora. cak ako prosetate par puta oko tih releja videcete na desetine uginulih jezeva ptica i glodara ima ih toliko da sve mreze imaju ekipe koje obilaze i ciste teren od crkotina oko repetitora

    Свиђа ми се

   • ТЕХНИЧАРУ(„ЈА“)- Хвала на објашњењу, сврха објављивања овог текста са сликама и јесте била да дођемо до оваквих одговора, а не да све гурнемо под тепих, као што би неки то желели…. И ја сам из више извора сазнао о негативним ефектима зрачења оваквих репетитора (овде сам и и приложио линкове који то доказују), и верујем да поред негативног деловања Хаарпа, и негативно деловање мобилне технологије заслужује сличну медијску пажњу, ако не и већу. Нарочито са аспекта распрострањености и (не)регулисаности те технологије у Србији… Знам да је на Западу у неким државама стриктно регулисано на којим местима смеју да се постављају такви репетитори, уз упозорење јавности на могуће негативне последице… У Србији која је беспоговорно прихватила све штетне „еуро-стандарде“ зарад страног профита, то сигурно није случај.
    Поред мобилне технологије постоје и друга погубна зрачења, рецимо електромагнетска из трансоформатора и далековода, о којима се на Западу све више прича, чак се у неким земљама ставља и мораторијум на изградњу стамбених зграда и школа у близини далековода, због доказане високе стопе обољења од рака код становника који живе у њиховој непосредној близини….
    Покушаћемо у наредном периоду да овде на ФБР обрадимо и те негативне ефекте модерне технологије на здравље и животну околину, о којима се код нас мало зна… Хаарп је вероватно само „врх леденог брега“…

    Свиђа ми се

   • ja bih licno voleo da pokrenete temu repetitora mobilne telefonije jer je to mozda i najkompleksnija tema u Srbiji posebno po pitanju prodaje telekoma koji je obecan nemcima jos pre 12 godina,ko kupi Telekom moci ce da prisluskuje i prati sve na balkanu ukljucujuci i vojne i policiske veze ako se odlucite da obradite temu za materijal me mozete kontaktirati preko adrese urosknezevic18@gmail.com ili preko fejsbook profila

    Свиђа ми се

 12. Исте такве антене су постављене у и око Лесковца, десетак њих. Лажу да су за мобилну телефонију. Пример антена на Пашиној чесми налази се поред села Подримца, а сељани и даље имају проблема са сигналом за мобилни. Необјашњиво велики број антена на малом простору у котлини. Иначе људи у целом граду се жале на неке тегобе као на пример: главобоља, заборавност, зујање у ушима, притисак у глави, нелагодност… сигурно да таласи одређене фреквенце изазивају промене у људском понашању. Контрола људи се врши без нашег пристанка. Нека политичари (одборници и посланици) траже од надлежних информације о постављеним антенема у њиховој околини, а слободни новинари и грађани нека пишу, па макар и као коментар.

  Свиђа ми се

  • Znate kako ja sam dobro upoznat sa mreznim mapiranjem u srbiji to mi je posao. Pogledao sam kartu nekog Americkog instituta gde stoji tacka u Srbiji za jedan od njihovih podsistema nemora obavezno da znaci da je to HAARP ima ih za razne namene. Koliko znam o tom HAARP sistemu njima je dovoljno da ga postave na 2 do 3 mesta na planeti da bi dobli njegovu punu efikasnost. Nevidim razlog za njegovu montazu u Srbiji. Sto se tice mobilne telefonije ljudi imaju sasvim osnovane strahove jer ponavljam prisustvovao sam merenju zracenja ekipe iz vince na lokaciji Pozarevac centar gde je izmeren radijus zracenja od 7 kilometara. Nisu toliko opasni repetitori kao taj na slici jer zbog usmeravanja antena to zracenje masi stanovnike sela koliko je po meni apsurdna montaza sistema po krovovima zgrada u urbanim sredinama. Osvrnite se oko sebe i videcete da ste opkoljeni uredjajima koji rade na frkvencijama 23 mhz,900 mhz 1800 mhz 2100 mhz a svako ko vam kaze da uredjaji koji emituju toliko snage ne zrace taj vas laze. Takodje znam posto sam isti posao radio i u evropi da su repetitori tamo bogu iza ledja i da ih niko nestavlja u urbane sredine. Kod nas je plan da se do 2020 godine postave na svakih 5 kilometara svaka mreza sto je van pameti jer jedan repetitor pokriva i do 100 kilometara sa signalom. Ko bude hteo stvarno da se bavi ovom temom znam sve o tome i imam dokumenta i projekte. A verujte mi cela prica oko toga je mnogo mutna i velike su pare u njoj i raznorazni strani i domaci interesi

   Свиђа ми се

   • Moram da pomenem jos jednu stvar cisto da vidite koliko je opasno. Duguljaste antene su odasiljaci i prijemnici imaju radijus zracenja od 60 stepeni zato se stavljaju po 3 da pokriju sva tri sektora one su te koje zrace na 7 kilometara. ALI okrugla antena na slici je link koji povzuje dva repetitora i preko njega ide prenos signala Linkovi imaju usmeren snop zracenja kao laser na primer i ako se nadjete izmedju dva linka na odredjenoj daljini moze svasta da se desi jedan kolega je oslepeo od toga. zato je vrlo opasno sto ih montiraju svudapo gradovima bukvalno sa zgrade zraci susednu zgradu

    Свиђа ми се

 13. Definitivno antene za mobilnu baznu stanicu ,pretpostavljam VIP .
  Koliko sam cuo u Barajevu postoji relativno veliko imanje sa jakim obezbedjenjem i bez antena ali neki lokalmi sanovnici tvrde da ga je tehnicki nemoguce fotografisati digitalnim aparatom .

  Свиђа ми се

 14. Koliko ja vidim sa slika, to su antene za mobilnu telefoniju. Prepoznaju se po vertikalnim cilindrima na vrhu koji su otpremne antene i jednim tanjirom koji je prijemna antena. Znam takodje da Telekom farba svoje stubove sa antenama u crveno-belo. Napominjem – nisam stručnjak, ali toliko znam…

  Свиђа ми се

 15. Ovo je klasican stub mobilnet tefonije, jedan od 2000, normalno da ima u Stepojevcu. Haarp je u Beljini kod Barajeva, ne u Barajevu. Tako se pise. Svaka cast na trudu, drugi tekstovi su odlicni, ovaj shift delete

  Свиђа ми се

 16. Nisam ekspert, ali ovaj toranj mi lici kao antena za mobine telefone.
  Siguran da ce se javiti neko da nam kaze tacno sta su ove antene.
  Sto pre to bolje, inace cemo i automobilske antene da zovemo Haarp

  Свиђа ми се