КОСОВО И МЕТОХИЈА

Пао још један албански мит: Шиптара за пола милиона мање на Космету


 петак – 21. септембар 2012

Пао још један албански мит: Шиптара за пола милиона мање на Космету

На Космету живи милион 739 хиљада 825 становника , од чега су 92,93 одсто Албанци или нешто више од 1,6 милиона.

У то су убројени и сви Албанци који живе ван Космета, а само се званично воде да су житељи ове јужне српске покрајине.Процењује се да их је таквих од 200 до 400 хиљада.

То је око  пола милиона мање становника у односу на процене УН и локалних статистичара. Такође, треба додати да су Срби скоро сто процетно бојкотовали попис.

На попису становништва на Косову регистровано 1.739.825 становника, од којих су 92,93 одсто Албанци, или свега 100.000 више него што је, бар до сада, имало право гласа. На наредним изборима око 300.000 гласача мање.

Реч је о коначним подацима пописа становништва објављеним у Приштини.

Попис становништва, уз бојкот Срба у северним и већем делу других средина јужно од реке Ибра, обављен је прошле године уз подршку Канцеларије за статистику европске заједнице, Еуростат.

Коначни подаци прошлогодишњег пописа показују да на 100 жена долазе 132 мушкарца.

На Космету је приметан пад броја становника у односу на процене броја житеља из 1991. године. Тада је, процењује се, на Космету живело 1.956.196 становника. Албанци су те године колективно бојкотовали попис на Космету.

Резултати пописа су чак изненађујући, јер је на прошлогодишњим изборима право гласа имало 1,63 милиона становника. То значи да ће укупан број бирача на наредним изборима бити око 300.000 мањи, што би могло изазвати прави лом на косовској политичкој сцени.

Од укупног броја пописаних, око 500.000 нема право гласа, па ће на следећим изборима гласачке листиће добити око 1,3 милиона грађана, односно око 300.000 мање у односу на претходне изборе.

До сада, као најозбиљнија процена броја становника Космета важила је процена тамошњег статистичког завода из 2005. године, према којој на Космету живи 2,2 милиона становника.

Свеобухватни попис становништва на Космету извршен је 1981. године и тада је на Косову живело 1.584.440 становника.

(РТС, србин.инфо)

4 replies »

 1. Сумњиво је и тих 1.74млн, јер мушкараца има 130/100 у односу на жене, дакле дупло пријављивање – тиме број пада на 1.5млн. Још узмите у обзир колико их је у иностранству, колико је жена могло бити 2х пријављено, јер Боже мој, није у реду залазити код жена, колико је досељених из Албаније – ето остаде у најбољем случају 800 хиљада. Још док оду сви који не смеју да сачекају Србе …

  Свиђа ми се

 2. Ништа ново.В. Шешељ је пре двадесетак година тврдио, да шиптара-албанаца, никада није било више од 800000, на Косову и Метохији.О томе постоје низ писаних трагова.Да га је Милошевић слушао, и да није веровао демократорима, свега овога данас не би било.

  Свиђа ми се

 3. Нажалост, становници Косова и Метохије су осуђени на изумирање. Њихов велики пријатељ, коме су подигли и споменик у центру Приштине, побринуо се да им дарује исте поклоне као и српском народу у оквиру мисије под лицемерним називом ,,Милосрдни анђео,,. Бомбе са осиромашеним уранијумом највећу штету ће нанети управо шиптарском народу, као најбројнијем народу на том простору. Садашња генерација шиптара је после 1999. године постала стерилна. Највећи савезници у злочину против човечности према српском народу поклонили су им дар да остану без рода и порода. Можда је то Божја казна за све злочине које је тај народ вршио над другим народима, али нико не може да негира изнете чињенице, нажалост, али то је био њихов избор.

  Свиђа ми се

  • Zato se mi, gospodine Nikola moramo izboriti da u odstatku Srbije jedemo samo zdravu genetski ne modifikovanu hranu, pa cemo se kroz najkasnije 3 generacije, pobedonosno vratiti tamo gde su vecini nas koreni, dakle u Staru Srbiju, pa da lepo izadjemo na more, obecano nam 1915-te, pa da obnovimo staru srbsku prestonicu Skadar,

   Свиђа ми се