ДЕШАВА СЕ...

СРБИ НА ОКУП – нови билборди на северу Косова и Метохије


За пример свим Србима!

21.09.2012. ФБР
Извор: Срби на окуп

На северу Косова и Метохије, у Лепосавићу, постављени су билборди свесрпске светосавске патриотске организације СРБИ НА ОКУП која позива Србе на окупљање, јединство, слогу и саборност који су нам потребнији више него икад!

ДА СЕ СРБИ СЛОЖЕ, ОБОЖЕ И УМНОЖЕ! АМИН, БОЖЕ ДАЈ!

6 replies »

 1. Србски и српски нема везе њ палатализацијом. То није палатализација, него једначење сугласника по звучности. Нити су Б и П предњонепчани сугласници, него билабијални, по нашем двоуснени.
  Не играјте се, људи, с језиком српским. Шта Вам то значи да се сад раздвајамо и по језику. Шта ћемо добити ако се присиљавамо да изговарамо два сугласника различита по звучности један поред другог? Зашто сад да се тазликујемо кад је лакше изговорити с једначењем сугласника по звучности?

  Свиђа ми се

 2. prisvojni pridev srbski je nastao od reci Srbin. Palatalizacija nije obavezna u svim slucajevima a ovu je neko nametnuo da bi se izgubila rec Srbi od koje je pridev nastao a Srbi nazalost, kao i mnoge druge negativne stvari prihvatili. Ljudi pisite SrBski da se zna ko smo i odakle smo!

  Свиђа ми се

 3. Кренимо промену од себе , пишимо ћирилицом

  реч СрБски ……Б…О…Г. Од слова“ Б“ добијамо реч БОГ… због слоба „Б“ реч СрБски ретки могу писати и изговарати као и само име СРБИЈА. Радије кажу да је реч „СрБска“ неправилно написана. Разумем их, јер изговорити реч где се помиње БОГ могу само они који истинску у Бога верују…
  Ко има очи да види, нека види.

  СПБСКИ И СРПСКИ када се изговори можда исто звучи, ако неко нема предњих зуба, па у место „Б“ чује се „П“. Жао ми је ако је тај случај

  Свиђа ми се

 4. …Ako izgovorite normalno SRBSKI ili SRPSKI u oba slucaja zvuci SRPSKI jer su oba suglasnika prednjenebcani …

  Valjda, PREDNJENEPCANI Smederevac…
  Toliko o palatalizaciji :)) Primeni je covece 🙂

  Свиђа ми се

 5. Koji ste vi serbi na okup kad i vi i svi ostali lupetate engleskim jezikom, jezikom danas najvecih neprijatelja, koji su vas to BILBORDI napali zar nemate srpsku rec PLAKAT? A drzi te se nepravilno onoga slova (B) u reci sr(B)ski, jer neznate zasto je to ali znate da govorite visokim stilom uptrebljavajuci reci najglupljih jezika. Objasnicu i vama prosto jer sta su te tzv.PALATALIZACIJE verovatno neznate. Prosto objasnjenje: Nas je jedini jezik na svetu gde ne treba citati slovo po slova kad govorite a drugi zapisuje e to je zato. Ako izgovorite normalno SRBSKI ili SRPSKI u oba slucaja zvuci SRPSKI jer su oba suglasnika prednjenebcani i zvuce veoma slicno u reci sr (B) ILI (P) ski skoro nema ralike cisto se cuje (P) pa da vas nebi neko pitao: RECE LI SRBSKI ILI SRPSKI ZATO JE odluceno da bude SRPSKI nema veze sa nacionalnoscu. Onda se ostavite toga i pocnite da pisete cisto srpski kako bi vas citaoci bolje razumeli. Cekam odgovor bez objasnjavanja.

  Ljuba Jovanovic smederevac

  2012/9/21 „ ı“

  > ** > posted: „ ! 21.09.2012. ı : > , , > “

  Свиђа ми се