ДРУШТВО

Иван Ивановић: Покољења дела суде


У овој  2012. години српски народ прославља 100 година од ослобођења Косова и Метохије у Првом балканском рату. Ми данашњи Срби, последњих дана, уочи ове славне стогодишњице, присећамо се великих и славних победа које су наши претци  извојевали, али и великих жртава које су дали зарад ослобођења наше свете земље.  О победама наших чукундеда је писала читава тадашња Европа, а њихова херојска страдања улазила су у легенду и постајала митски   примери  којима су се милиони људи дивили као неким ванвременским јунацима.

20.10.2012. блог СНП НАШИ, Пише: Иван Ивановић

И тачно након сто година, ми данашњи Срби, потомци ослободитеља Косова, налазимо се у истој ситуацији као и они, наша света земља је поново поробљена, руше нам цркве и гробља, пале куће  и убијају немоћан народ, и уз све то тирани овог доба траже од нас да и ми сами то подржимо.

Као што песник каже кроз једну  реченицу  „О Косово грдно судилиште„, и нама који живимо у овом времену Косово ће бити судилиште, јер управо сада када са свих страна долазе притисци да се одрекнемо оног што нам је најсветије, пред нама је исто питање које је имао и сам Свети Кнез Лазар уочи боја, да ли ће одабрати небеско или земаљско царство, и ми данашњи Срби морамо одабрати да ли смо за одбрану своје слободе, земље и народа или за мир у ропству у којем ћемо кукавички сачекати сопствени крај.

Како се ми данашњи Срби будемо понели према Косову и жртвама које су дале живот за њега, тако ће се и историја понети према нама. Да ли ћемо бити упамћени као савремени Бранковићи или силни оклопници без мане и страха на нама је да одлучимо. Преломни часови историје су пред нама, а ми се потрудимо да их спремни и дочекамо, јер покољења дела суде…!

Кратка веза: http://nasisrbija.org/?p=9253