БАРИКАДЕ

ДСС: Да ли ће МУП Србије на Косову хапсити и друге осим Срба?


Посланици ДСС упитали су данас Министарство унутрашњих послова Србије, поводом недавног хапшења Славољуба Јовића, да ли ће убудуће на Косову и Метохији хапсити и друге осим Срба.

У делу седнице у коме посланици сваког уторка и четвртка имају право да од представника власти затраже одређене информације, посланик ДСС Марко Јакшић упитао је МУП Србије да ли ће српска полиција и даље „да долази на Косово и хапси и друге, а не само Србе и да ли ће на пример ухапсити Хашима Тачија, за којим је одавно расписана потерница“.

Наводећи да је Славољуб Јовић ухапшен од стране српске полиције у кругу болнице у Косовској Митровици, а да је потом одведен у затвор у Краљево, Јакшић је навео да „долазак српске полиције и изостанак реакције косовске полиције и Еулекса јасно и гласно говори да је направљен договор између МУП-а Србије и косовско-полицијских снага у Приштини“.

Више јавно тужилаштво у Краљеву затражило је од суда да спроведе истрагу против Славољуба Јовића званог Гаги, због сумње да је 1. јуна 2012. у месту Рударе у општини Звечан, код моста на реци Ибар, покушао да убије припаднике Кфора који су се ту налазили.

Он је из непосредне близине испалио више пројектила на припаднике Кфора од којих је двојицу ранио, док је животе осталих довео у опасност, наводи се у саопштењу Републичког јавног тужилаштва.

Јовићу се на терет ставља кривчно дело тешко убиство у покушају, као и недозвољено држање оружја и експолозивних материја.

аутор: ДјО    извор: Тањуг

http://www.novimagazin.rs/vesti/dss-da-li-ce-mup-srbije-na-kosovu-hapsiti-i-druge-osim-srba#.UJJkyUQXsnR.facebook

1 reply »

  1. JOS JEDAN DOKAZ DA JE SRPSKA ZANDARMERIJA NISTA DRUGO NEGO ISTO STO SU BILI I LJOTICEVCI U SVOJE VREME.O OVOME SAM PISAO VEC NEKOLIKO PUTA OVDE NA FBR-ru, POSLE POSTAVLJANJA ZEMLJANIH BARIKADA NA ALTERNATIVNIM PUTEVIMA I KOPANJA RUPA 2 METRA DUBINE NA TIM ISTIM ALTERNATIVNIM PUTEVIMA OD STRANE ISTE ZANDARMERIJE.
    SVE MI SE CINI DA SE NECE ONI SMIRITI DOK SE NE DIGNE CEO NAROD SA SEVERA KiM-a I CENTRALNOG DELA SRBIJE PA ONDA BUKVALNO STA BUDE, BICE.

    DOBRO JE STO MARKO JAKSIC OVO IZNOSI U SKUPSTINI SRBIJE,ALI TAKODJE TREBA DA KAZE I ZA TE ZEMLJANE BARIKADE I RUPE NA ALTERNATIVNIM PUTEVIMA KOJE JE NAPRAVILA ZANDARMERIJA I DA PITA KOMUNISTU DACICA STA TO SVE TREBA DA ZNACI.ZNACI OTVORENO I DIREKTNO PITATI I RECI STA JE SVE TO ZANDARMERIJA URADILA OD ZIMUS KADA SU SRUSILI PRVU BARIKADU!!!

    Свиђа ми се