АУТОРИ

Никола Алексић одржао предавање у Љубљани (видео)


У Љубљани се ових дана одржало значајно предавање о проблематикама ГМО производа. Ради се о шкакљивој теми јер је у директном сукобу са интересима светских корпорација фармацеутских и прехрамбених производа.

Своја истраживања изнео је у свом предавању Никола Алексић, директор Еколошког покрета Новог Сада. Неколико пута био је кажњаван и хапшен, јер је у више наврата проговорио у медијимаи јавности о опасностима и ризицима употребе таквих производа и наметању норми Кодекса Алиментаријуса (Codex Alimentarius).

15.11.2012. интернет, , RTV KOPER-CAPODISTRIA новинар Ребека Леговић

„Тај правилник не може да буде правилник о контроли хране ако на пример дозвољава 7 од 12 најштетнијих хербицида, остатке антибиотика у месним производима, ГМО семе, употребу хормона раста“, рекао је Алексић.

Под директним Монсантовим притиском амерички је Сенат изгласао закон према којем више неће бити потребно означавати ГМО храну и пића, иако се томе противило чак 90% америчке популације. Европа већ неко време спроводи кампању у корист ГМО производа.

Други проблем, који се директно надовезује, је хемијско запрашивање нашег неба које директно утиче на квалитет пољопривредних производа и здравља људи.

Саветник за науку председника Обаме Џон Холдрен (John Holdren), 15. новембра 2011. јавно је признао да америчка влада више од 15 година хемијски запрашује небо за потребе манипулације климом.

Наиме, ради се о незгодним аргументима који у већини случајева заврше под етикетом обичних теорија завере и који су по правилу игнорисани од стране службених медија, упркос конкретним доказима и јавним признањима од стране ауторитета.