БАРИКАДЕ

СНП НАШИ: Aкција добровољног давања крви у Косовској Митровици


Aкција добровољног давања крви у Косовској Митровици

17 новембар 2012, СРБски ФБРепортер

СНП Наши

У организацији Друштва српско-руског пријатељства „Косовско Огњиште“ данас је у Здравственом центру у Косовској Митровици око 80 људи учествовало у акцији добровољног давања крви.  Већина добровољних давалаца дошли су из Републике Српске, а у оквору акције допремљена је и хуманитарна помоћ у виду лекова и медицинске опреме за болнице и домове здравља у покрајини.

 
Позиву „Косовског огњишта“ одазвали су се чланови Равногорског покрета из Републике Српске и Србије, активисти Српског народног покрета Наши, Удружења „Јефимија“, Светосавска омладина и представници других организација и појединци.
Представник ДСРП „Косовско Огњиште“ Верољуб Петронић каже да је у склопу акција овог удружења до сада више од 1000 људи дало крв Здравственом центру у Косовској Митровици.
– Настављамо са хуманитарним акцијама како би омогућили несметан рад болнице у Косовској Митровици. Захваљујемо се свима који се одазивају нашим позивима за добровољно давање крви и прикупљање помоћи“ – каже Петронић.
За све учеснике добровољног давања крви организован је бесплатни превоз из Бањалуке и Београда као и преноћиште и храна. Главни организатор акције била је Александра Чавић представник ДСРП „Косовско Огњиште“ из Бањалуке.
Информативна служба СНП Наши