АУТОРИ

КУЦ, КУЦ, ИМА ЛИ КОГА У СРБИЈИ: Држави не смета споменик ОВК у Прешеву?!


У петак, 16.11.2012. испред зграде Општине Прешево (!!!) откривен је споменик „палим борцима Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе“ (!!!). Из Београда још нема реакција на овај догађај.

20. новембар 2012.  ФБР уредник Биљана Диковић

На споменику који је откривен испред зграде општине (!) пише да су га подигли „ветерани ОВПМБ“ – а то је верзија ОВК са севера покрајине Косова и Метохије на територији уже Србије, са друге стране административне линије, односно УЧК за Прешево, Бујановац и Медвеђу!!! Уписана су имена 27 припадника ОВПМБ из Прешева који су се борили против југословенске војске на југу Србије!!!

Дркост без преседана у Србији – споменик шиптарима који су били припадници паравојне шиптарске формације против легалне ВЈ – подигнут у Србији – још да је плаћен од наших, народних пара – то би тек био врхунац ове безобзирне пропаганде против Срба и Србије. И објашњење председника општине Прешево Рагми Мустафе за овај чин пренео је ФоНет:  „историју сваког народа треба поштовати“ уз додатак да „евентуална реакција државе не зависи од њега“ – наравно да не зависи, а од кога зависи – ТАЈ ЋУТИ – ТАКО СУ ШИПТАРИ ОТИМАЛИ КОСОВО И МЕТОХИЈУ ВЕК ЈЕДАН ЦЕО – МАЛО ПО МАЛО…

И шта на крају ради та Алијанса за ПРЕШЕВСКУ ДОЛИНУ – пита ли се било ко у власти Србије?! Забрањујете рад и претите родољубивим организацијама које су осведочени борци за србство, традицију и очување Србије – а на све овакве и сличне нападе на уставни поредак Србије од сепаратистички настројених Албанаца – УОПШТЕ НЕ РЕАГУЈЕТЕ?!

Неће ме изненадити, зато што нико не реагује, да се у врло блиској будућности не огласе са захтевом да се „вољом грађана алијанса Прешево-Бујановац-Мевеђа отцепи од Србије и припоји Косову и Албанији“ – што је логично следећи корак после оваквог деловања !?!

извор: Мондо, ФоНет

//