ИЗДВАЈАМО

СЛАВЕ МОНСТРУОЗНИ ЗЛОЧИН НАД СРБИМА: Шиптарски сепаратисти из Бујановца ставили макету Жуте Куће као симбол албанског уједињења!?


Зашто баш жута?!

27. 11. 2012. –  Извор: Прессонлине, пишу: Милица Црногорац, Александар Васић

Национални симбол или нова провокација?

На централном тргу у Бујановцу данас је, поводом прославе 100 година независности Албаније, постављена макета куће из Валоне у којој је пре тачно једног века по први пут истакнута застава независне Албаније. Међутим, ова макета офарбана је у жуту боју, па се поставља питање да ли је то намерна провокација која алудира на злогласну жуту кућу у којој су Србима вађени органи.

Упоредите сами: злогласна „жута кућа“ и макета постављена у центру Бујановца

Национални симбол или нова провокација?

Слика макете се појавила на форумима и друштвеним мрежама, а многи посетиоци сложни су у оцени да је њена жута боја намерно одабрана како би испровоцирала Србе јер се претпоставља на шта ће их асоцирати. У сваком случају полиција Србије није реаговала на постављање ове макете испред Дома културе Вук Караџић у центру Бујановца.

Поставља се питање да ли из разлога да се не испровоцира већи инцидент са албанцима, или полиција не види у макети врсту провокације, као неки наши грађани по друштвеним мрежама.

Иако је оригиналну боју куће у Валони из 1912. године тешко утврдити на основу црно – белих фотографија, скоро је сигурно да је она била тамније боје од жуте. Шта је натерало Албанце организаторе прославе Дана заставе у Бујановцу да макету офарбају у жуту боју, вероватно нећемо сазнати.

Албанске заставе на улицама широм југа Србије Албанске заставе на улицама широм југа Србије

Према тим подацима, око 300 Срба и других неалбанаца било је отето и транспортовано у Албанију, где су им, у поменутом жутој кући, вађени органи, одакле су дистрибуирани у клинике широм Европе, а према Извештају савета Европе, организатор отимања људи и трговине органима био је Хашим Тачи и Дреничка група.

Кућа у којој су Србима вађени органи налази се у насељу Бурел у Албанији, а заштићени сведок трговине органима у септембру је обелоданио на какав стравичан начин су органи вађени. Он је тада испричао и да су једном српском младићу извадили срце док је он био свестан.

Оригинална кућа по којој је направљена макета. Иако је фотографија црно-бела, остаје сумња да ли је оригинална кућа била жуте боје са обзиром на нијансе фасаде Оригинална кућа по којој је направљена макета. Иако је фотографија црно-бела, остаје сумња да ли је оригинална кућа била жуте боје са обзиром на нијансе фасаде.


______
http://www.pressonline.rs/info/drustvo/253360/nacionalni-simbol-ili-nova-provokacija.html

1 reply »

  1. ПОСЛАТИ МАКЕТУ „ЖУТЕ КУЋЕ“ БРИСЛУ НА ПОКЛОН, КАО СИМБОЛ ДУХОВНЕ „КАСАПНИЦЕ“ ЦИВИЛИЗОВАНЕ ЕВРОПЕ !

    Свиђа ми се