Биљана Диковић

Проплакала икона Пресвете Богородице на Косову и Метохији


Један наш редован посетилац са Косова и Метохије послао нам је писмо у коме говори о чуду које се догодило у манастиру Будисавцима. Његово писмо, укључујући и фотографију проплакале иконе Пресвете Богородице, доносимо у наставку.

Уредништво портала Борба за веру, 28.11.2012.

+++

На дан Светога Јована Златоустог, чију Литургију сакате новоградитељи херетичке куле вавилонске – „екуменистички црни бомбардери“ и папски нискодостојници под православним митрама, а паралелно са почетком градње административне границе са КиМ – проплакала је Икона Пресвете Богородице.

Икона која се налази на иконостасу манастира у Будисавцима (КиМ, општина Клина) проплакала је за време акатиста који је Пресветој читао игуман – јеромонах Алексеј.

Подсећања ради, на целоме КиМ Света Литургија (неизмењена, онаква какву су служили Свети Сава, Свети Василије Острошки, Свети Николај, Свети Авва Јустин) служи се још једино у манастирима Девич и Будисавцима где се и догодило чудо плача Мајке Божије.

 

Image

 

6 replies »

 1. Слезы на иконах – во укрепление. Господь показывает, что он не оставляет православных сербов. «Не бойся, малое стадо» – сказал Господь. Всею душою с вами и все православные русские.

  Свиђа ми се

 2. Sto kaze brat Vasilije ,,strah me kad vidim…“,
  i u tom strahu me jedno tjesi , a to je ,sto nisu krvave suze.
  Ne daj Boze jos i to !
  okrenimo se postu i molitvi i cekajmo na znak okupljeni i neka svako da svoj zalog na barem molitvenoj podrsci ako se nije u stanju drugacije !
  Jer dolazimo sad mi na red . Mi mali !
  i moramo biti spremni ! Bit ce sve dobro !

  Свиђа ми се

 3. Велико чудо Светога Православља!
  Страх ме када видим да наше Светиње плачу. Плачу пред страдањем које нас очекује. Пред дрским јеретицима екуменизма, пред издајницима србског Јерусалима… Иконе плачу кад већ ми не плачемо… Е, зна ли се гроб Вука Бранковића?

  Свиђа ми се