Биљана Диковић

Владика Артемије: Српска Влада мора да поништи све одлуке и споразуме прошле у вези са Косовом и Метохијом


САОПШТЕЊА 2012
четвртак, 29 новембар 2012 22:21

ЕПАРХИЈА РАШКО-ПРИЗРЕНСКА И КОСОВСКО-МЕТОХИЈСКА У ЕГЗИЛУ

Саопштење Епископа Артемија поводом најновије одлуке Хашког трибунала

Нисмо изненађени данашњом ослобађајућом пресудом Хашког трибунала Харадинају с обзиром да је то само продужетак онога што се десило са Готовином и Маркачом. Док су Готовина и Маркач само ескалација онога што се дешавало раније у Хашком трибуналу где ниједан оптужени Хрват или Албанац за било који злочин према Србима није осуђен.

Очевидно је од самог почетка рада Трибунала да је његова сврха била да прогласи Србе кривима и да Хрвате, Муслимане, Албанце и НАТО не само прогласи невиним већ и да све оно што су чинили према Србима прогласи праведним.

У противном било би јасно да иза њихових злочина стоји одговорност САД и Брисела који су их сво време подржавали.

Суштину рада Трибунала најбоље је изразио Хашим Тачи коментаришући данашњу ослобађајућу пресуду Харадинају као потврду да је њихова борба за независност Косова и Метохије била „праведна и света“.

Ово показује зашто актуелна Српска Влада мора да поништи све одлуке и споразуме прошле Владе у вези са Косовом и Метохијом јер су све одреда незаконито и противуставно донете, а не да се обавезује да их она спровoди.

Одлука Хага није изненадила наш народ, уколико имамо у виду шта је урађено према Косову и Метохији у последње четири године тј. од незаконитог проглашења независности Косова 2008. године.

 Епископ Артемије

 

 *********************************

ФОТОГРАФИЈА СА ФБ :

 

 

1 reply »

  1. Браћо Срби,ја ваш брат са КиМ молим вас и кумим освестите се,дозовте се помети и здравом разуму,подигните свој громки глас против и ове марионетске власти која наставља да растаче најлепшу земљу на свету,нашу мајку Србију.Ако дозволите себи да се одрекнете нас и светог Косова знајте дасте се одрекли себе самих и да на жалост више ни Ви не постојите. Иматели право на то,шта ће рећи Ваши потомци на то,дали сте можда некад помислили и на наше славне претке,Лазара Милоша ,Карађорђа (кад би мајка родила још једног),војводе Вука,Степе,Мишића…
    После Косова следи Рашка област,Војводина,Прешевска долина,источна,западна,централна и која још Србија.Па шта вам остаје побогу!
    И молим вас пишите ЋИРИЛИЦУ !!!

    Свиђа ми се