Биљана Диковић

ВЕЛИКИ ПРОТЕСТ СТУДЕНАТА СРБИЈЕ: 4. децембар у уторак – Београд, Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Приштина (КМ)…


Поштовани читаоци СРБског ФБРепортера преносимо саопштење за јавност поводом протеста студената Србије против одлука Хашког трибунала, заказан за уторак, 4. децембар. Ово је други по реду скуп поводом последњих пресуда које је донео суд у Хагу.

30.11.2012.Studenti Političkih Nauka Beograd, за ФБР уредник Биљана Диковић

Поводом последњих одлука Хашког трибунала, под којима се у потпуности урушило и оно мало кредибилитета тог ad hoc Трибунала и пред којима су пали и право и правда, као темељи сваког судства, студенти Факултета политичких наука Универзитета у Београду позивају:
све колегинице и колеге да се у уторак, 4. децембра, придруже протесту студената Србије против одлука Хашког трибунала у случајевима Готовине, Маркача, Харадинаја и осталих.

Окупљање студената Факултета политичких наука, Безбедности, Саобраћајног факултета и Више електротехничке школе је у 10 и 30 часова испред Факултета политичких наука, одакле ће се студенти лаганом шетњом кроз град упутити до места одржавања протеста, платоа испред Дома Народне скуштине.

Протест ће почети у 13 часова.

Осим студената Универзитета у Београду, у протесту ће учествовати и студенти Универзитета у Новом Саду, Универзитета у Нишу, Универзитета у Крагујевцу као и Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, који организовано долазе у Београд, како би заједно изразили огорченост целокупног студентског тела Србије, најновијим пресудама Хашког трибунала.

С тога вас, драге колегинице и колеге, позивамо да нам се придружите у што већем броју, како бисмо заједно, на миран и достојанствен начин, какав приличи будућим носиоцима академске заједнице, исказали револтираност, изазвану овим срамним одлукама ad hoc Трибунала.

 

******************

ПОЗИВ НА ПРОТЕСТ НА ФБ:

ПРОТЕСТ СТУДЕНАТА СРБИЈЕ ПРОТИВ ХАШКЕ НЕПРАВДЕ

Слика са првог протеста где је било 2000 студената, нека нас у уторак буде 5 пута више, можемо то 🙂

 

*********************

НАШИ – Подржимо антихашки студетнски протест 4. децембра

1. децембар 2012.

Српски народни покрет Наши позива све активисте и симпатизере да подрже студентски протест који се организује у Београду 4. децембра у 13 сати на платоу испред Скупштине Србије (Булевар Краља Александра) због пресуда Хашког суда којима су ослобођене убице Срба. Позивамо вас да без организационих обележја, искључиво са заставама Србије подржимо протесте српске академске омладине.

Саопштење организатора:

„Поводом последњих одлука Хашког трибунала, под којима се у потпуности урушило и оно мало кредибилитета тог ad hoc Трибунала и пред којима су пали и право и правда, као темељи сваког судства, студенти Факултета политичких наука Универзитета у Београду позивају:

Колегинице и колеге да се у уторак, 4. децембра, придруже протесту студената Србије против одлука Хашког трибунала у случајевима Готовине, Маркача, Харадинаја и осталих.

Окупљање студената Факултета политичких наука, Безбедности, Саобраћајног факултета и Више електротехничке школе је у 10 и 30 часова испред Факултета политичких наука, одакле ће се студенти лаганом шетњом кроз град упутити до места одржавања протеста, платоа испред Дома Народне скуштине. Протест ће почети у 13 часова.

Осим студената Универзитета у Београду, у протесту ће учествовати и студенти Универзитета у Новом Саду, Универзитета у Нишу, Универзитета у Крагујевцу као и Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, који организовано долазе у Београд, како би заједно изразили огорченост целокупног студентског тела Србије, најновијим пресудама Хашког трибунала.

С тога вас, драге колегинице и колеге, позивамо да нам се придружите у што већем броју, како бисмо заједно, на миран и достојанствен начин, какав приличи будућим носиоцима академске заједнице, исказали револтираност, изазвану овим срамним одлукама ad hoc Трибунала“.

 

Кратка веза: http://nasisrbija.org/?p=9629

___________________________________

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

Студенти показали достојанство младости Србије!

Јавни позив: Придружите нам се у шетњи сећања на жртве “Олује” – злочина који траје!!!

 

 

 

5 replies »

 1. Студенти, шта то беше?
  Јесу ли то они који иду на улицу само када професори добију $?
  Ма ово мора да је нека грешка.
  Чак и у Титино време универзитети су имали аутономију и храброст.
  Шта је данас?
  Никад више студената а никад мање слободе.
  Што се ти студенти нису борили против вишегодишљег медијског мрака који је вишеструко гори него у Милошевићево време?

  Али добро, ево подршке и од мене.
  Можда су сконтали да нешто није у реду са правом и правдом.

  Свиђа ми се

 2. Сви, заједно са њима, да им дамо подршку! Једина су снага у овој земљи који могу нешто да ураде!
  Зато, Срби, устајте, последњи је час! За спас Србије!

  Свиђа ми се

 3. Pada vladaDacic , Nikolic , Vucic moraju se uhapsiti zajedno sa Tadica i njegovom mafijom. Sva lica koja su ucestvovala u hapsenju Srbskih rodoljuba i predavali HAG-u moraju biti uhapsena . Maskirani policajci a njima se sva imena znaju takodje se moraju pohapsiti. Svi su oni odgovorni za masovno ubijanje nevinih Srba u HAG. Granice se moraju obezbediti tako da ni jedan kriminalc gore napomenutih nesme da pobegne .Gore napomenuti su ujedno najveci kriminalci koji su opljackali celu SrbijuStudenti moraju traziti njihovo hapsenje

  Свиђа ми се

 4. Браћо, много поздрава и подршке из Српске Црне Горе. Бићемо Срцем уз вас и уз наше Српске жртве. Ако затреба ту смо!!!

  Свиђа ми се