КОСОВО И МЕТОХИЈА

Чеси шокирани: Косметски Србин у краљевачком затвору, лажно оптужен да је пуцао у КФОР!


Чеси шокирани: Косметски Србин у краљевачком затвору, лажно оптужен да је пуцао у КФОР!

петак – 30. новембар 2012

Редакција Србин.инфо преноси писања угледног Словенског института из Чешке и појединих чешких интернет портала, који су под насловом “Нико није крив док се не докаже да је Србин”, објавили текст о косметском Србину Славољубу Пагију Јовићу, који већ дуже време невин лежу у затвору у Краљеву, неправедно оптужен да је пуцао на војнике КФОР у селу Рударе почетком јуна ове године.

Сва уверења Срба о такозваном Међународном кривичном трибуналу су се обистинила сада када су ослобођени Анте Готовина, Младен Маркач и Рамуш Харадинај, иза којих остају хиљаде убијених и стотине хиљада насилно протераних Срба из својих домова. С друге стране, Срби које Хаг држи у затвору већ годинама (Радован Караџић,Ратко Младић и Војислав Шешељ) немају никакве шансе да буду ослобођени, већ морају да издржавају казну без икаквог доказа и пресуде.

Сада је очигледно да се у Хагу суди само и искључиво Србима. Срби који живе на Косову такву неправду доживљавају свакодневно од стране међународне војне силе КФОР. Херојска и трагична судбина, случај 51-годишњег Србина са Косова Славољуба Јовића, је још једна у низу неправди.

Славољуб је насилно ухапшен и већ неколико дана се налази у затвору у Краљеву. Разлог хапшења? Наводно пуцање на КФОР. Шта је истина? Јовић, као ни било ко од Срба, који су почетком јуна учествовали у мирним демонстрацијама, није пуцао у припаднике КФОР. Сви демонстранти су били ненаоружани.

 

Славољуб Јовић ће провести 30 дана у притвору док Виши суд у Краљеву не донесе пресуду. Стотине људи редовно одржавају протесте у Косовској Митровици са захтевом да се Јовић брани са слободе.

У селу Рударе на Косову 01.06.2012, КФОР је кренуо да уништи и уклони барикаде. То Срби нису могли да допусте и бранили су свој народ и своју свету земљу. О томе да је Славољун тог дана пуцао на КФОР не постоји ни један доказ, фотографија или документ!

Срби су тада ненаоружани и голим рукама бранили барикаде док је КФОР користио тенкове и тешку опрему. уди су реаговали брзо, окупили су се на барикадама и бранили их својим телима када је КФОР без узбуне почео да пуца на ненаоружане Србе.

Десетак их је завршило у болници у Косовској Митровици са повредама. КФОР је тог дана такође пуцао и оскрнавио и српске куће у близини барикада, у којима су се у том тренутку налазила деца, па и читаве породице.

Насупрот томе, Славољуба Јовића који у Косовској Митровици има жену и троје деце, без доказа већ неколико дана држе у притвору. Управо су људи попут њега хероји, који се боре за опстанак Срба на Косову. Јер, КФОР је немо посматрао како Албанци убијају Србе 2004. године, како уништавају цркве и манастире под заштитом УНЕСКО… Стоп терору над Србима на Косову!

 

(Србин.инфо)

 

http://srbin.info/2012/11/cesi-sokirani-kosmetski-srbin-u-kraljevackom-zatvoru-lazno-optuzen-da-je-pucao-u-kfor/

5 replies »

 1. ОВО ЈЕ ПИСМО СРПСКОГ ОФИЦИРА, ПИЛОТА, КОЈИ ЈЕ ПОСЛАО ПИСМО ИЗДАЈИЦАМА, ВЕКАРИЋУ И ВУКЧЕВИЋУ НА АДРЕСУ!!
  ЈЕДИНО ОВДЕ ПРЕКО ВАС МОГУ ОВО ДА ОБЈАВИМ ИАКО НЕМА ВЕЗЕ СА ОВОМ ВЕШЋУ!
  ОВА ВЕСТ ЈЕ СА БИГ РАДИА БАЊА ЛУКА!!!

  Sаvićević: Vukčević i Vekаrić su izdаjice i srebroljupci

  Sаšа Sаvićević je nа аdresu tužilаcа zа rаtne zločine Srbije, poslаo jedno prigodno pismo.

  Gospodo Vukčeviću i Vekаriću,

  čestitаm Vаm nа uspješnom rаdu i dаnаšnjoj presudi u Hаgu.

  Veomа mi je drаgo što su vаši šefovi iz sjenke oslobodili hrvаtske, аlbаnske, muslimаnske i sve ostаle optuženike. Veomа mi je drаgo i zа Gаnićа, Jurišićа, Divjаkа, Gotovinu, Hаrаdinаjiа i sve ostаle.

  Volim što postojite, te vаs mogu predstаviti svojoj djeci i unucimа kаo prаvi primjer kаko izgledа čovjek koji izdаje svoju zemlju zа šаku srebrnjаkа. Toliko ste dobаr primjer ulizice, dа ih ne mogu nаći u drugim nаrodimа. Bаkа mi je pričаlа kаko je jedаn Srbin ustаšаmа prаvio spiskove Srbа koje su odvodili u Jаsenovаc i Stаru Grаdišku, а među njimа i mog prаđedа. Vidim dа se istorijа ponаvljа. Ono što ste vi urаdili svom nаrodu, mаlo ko je uspio. Ušli ste u istoriju. Čestitаm.

  Nаdаm se dа ćete sаdа dа otvorite još šаmpаnjаcа i popušite još kubаnskih cigаrа i proslаvite još jednu od svojih „pobjedа“.

  Nаpominjem dа ovo nije prijetnjа i dа ne nаmjerаvаm dа vаm bilo kаko nаudim i dа mi ne šаljete policiju, inspektore i tužioce i kukumаvčite kаko ste od nekogа ugorženi. Ovаj tekst su pregledаlа dvа vrhunskа аdvokаtа i jedino što možete je dа me tužite zа uvredu, а jа sаm spremаn dа rаsprodаm svu svoju imovinu i dа se tužim sа vаmа. Zа primjer budućim pokoljenjimа.

  S poštovаnjem,

  Sаšа Sаvićević, „prvi Srbin nа grаnici kosmosа“

  broj telefonа nа koji me je nаjlаkše prisluškivаti je: 0654557155

  P.S. Mnogo se izvinjаvаm vаšim mentorimа i vаmа što sаm sа obilježjimа srpske vojske upаo u Kosmos.
  Izvor: Frontаl.SRB

  Objavljeno: 30. 11. 2012. u 08:36 | Br. pregleda: 1.555

  Свиђа ми се

  • РЕДАКЦИЈА- Ваша примедба је пренета нашем техничком уреднику. Видећемо шта можемо да урадимо. Хвала на сугестији…

   Свиђа ми се

 2. Dacic hapsi jer je siptar
  Ivica Dacic – Taci

  Tači: Dačić je rođen u Prizrenu 1 januara 1966 od oca Albanca , daću mu dvojno državljanstvo

  Kosovo pripada građanima Kosova, ni Srbija a ni Kosovo nisu vlasništvo Dačića ili Tačija, već pripadaju građanima Kosova – rekao je kosovski premijer

  Uvecaj!

  Kosovski premijer Hašim Tači (Foto: Koha)

  Nakon razgovora u Briselu sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem o nastavku dijaloga uz posredovanje EU, kosovski premijer Hašim Tači je sinoć za prištinsku televiziju Kohavision izjavio da se rukovao s Dačićem, javljaju mediji u Srbiji.

  „Kako je uobičajeno po evropskom protokolu, mi smo stisnuli ruke. To nije bio prvi put da su se predstavnici Kosova i Srbije rukovali. To se dogodilo 1998-1999. godine, to se dogodilo u Beču za vrijeme razgovora o statusu, to se dogodilo i danas”, pojasnio je Tači i potvrdio da je na opasku premijera Dačića da mu pripada Kosovo koliko i njemu, rekao da Dačić, budući da je rođen u Prizrenu 1 januara 1966 godine od oca Albanca , ima pravo na dvojno državljanstvo i on će mu „to sa zadovoljstvom omogućiti”.

  Свиђа ми се