Игор Војиновић

Вести са окупираног Косова и Метохије (Најновије вести…)


12.12.2012.

08:00 Извор РТС:
Шеф преговрачког тима Владе Србије у техничком дијалогу Дејан Павићевић у Бриселу ће разговарати са представницима ЕУ и Приштине о спорним детаљима око примене споразума о интегрисаном управљању прелазима, који се, према његовој оцени, одвија без проблема… !!!

07:30 ТВ Мост: Председници Општина Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић, Крстимир Пантић, Драгиша Миловић, Славиша Ристић и Драгиша Васић, оценили су синоћ “да се Споразум о интегрисаном управљању на прелазу Јариње крши од самог почетка његове примене”… Они су, гостујући у емисији “Отворено о..” телевизије Мост, најавили да ће “од Владе Републике Србије тражити објашњење за оно што се дешава на Јарињу и поручили да се неће помирити да им нико постави границу нити ће Срби са севера да живе у независном Косову.

 

11.12.2012.


ФБР: Привредници општине Лепосавић ће сутра, 12.12.2012. у 10 часова у сали општине Лепосавић организовати скуп на коме ће се договарати о наредним потезима након увођења интегрисаног управљања прелазима на Јарињу. Горућа тема привредника са севера Косова и Метохије је најновије кршење споразума кога је гарантовала влада Србије, везано за царињење, документа и превоз робе преко административних прелаза.

Светосавски националисти Косова и Метохије:
Неутрални Еулех са дугим наоружањем… у служби Приштине

СРБИ НА ОКУП
ПРЕНОСИМО ВАМ ЈЕДНУ ПОРУКУ КОЈУ СМО ДОБИЛИ, НАРАВНО ИМЕ НЕЋЕМО РЕЋИ ЈЕР ЈЕ ОСОБА ЗАМОЛИЛА, ДА ЗА ЈАВНОСТ, ОСТАНЕ АНОНИМНА:
Поруку смо примили у току поподнева и преносимо је у целости: „УПРАВО СЕ ПРЕ ПОЛА САТА ИСПОСТАВИЛО ДА СРБИЈА ОБМАЊУЈЕ СРБЕ СА КОСОВА ПРИЧОМ ДА НЕЋЕ БИТИ ЦАРИНЕ. У 14:45 ВРАЋЕН САМ СА ЈАРИЊА СА КЕСОМ У КОЈОЈ ЈЕ БИЛИ 35 ВУНЕНИХ ПРСЛУКА КОЈЕ НОСИМ У ЛЕПОСАВИЋ, ПА НЕ ЗНАМ ШТА ЋЕ СЕ РАДИТИ КАДА НЕКО ИМА ВИШЕ РОБЕ, КАДА СУ МЕНЕ ВРАТИЛИ ЗБОГ ЈЕДНЕ КЕСЕ. ТО ЈЕ ЊИХОВА ЛАЖ ШТО ПРИЧАЈУ ДА НЕМА ЦАРИНЕ, МОЖДА НЕМА ЦАРИНЕ… АЛИ НЕЋЕТЕ ПРОЋИ КАО ШТО НИСАМ НИ ЈА. ТРАЖИЛИ СУ МИ ПАПИРЕ ЗА ВУНЕНЕ ПРСЛУКЕ КОЈЕ ПЛЕТУ МОЈИ УКУЋАНИ, ЧАК ШТА ВИШЕ РЕЋИ ТО СЕ ДЕСИЛО ПРВИ ДАН И ВРАЋЕН САМ НА ПРВОМ ПУНКТУ ОД НАШИХ, СРПСКИХ ПОЛИЦАЈАЦА“!!!

Ким радио: (Крстимир) Пантић је Танјугу изјавио да су косовски цариници упозорили привреднике да им следећи пут неће бити дозвољено да прођу административни прелаз на Јарињу.

„Припадници МУП-а су упознати са том чињеницом, извештај о томе је послат премијеру и очекујем да ће Влада Србије реаговати, упозорити и међународну заједницу и косовске Албанце да то представљања кршење споразума и да са таквом не треба да се настави“, навео је Пантић.

Пантић је још поменуо да, уколико се настави са праксом која је јуче примењена на привреднике на административним прелазима, постоји могућност поновних протеста Срба, јер, навео је, одлука о привременом обустављању протеста грађана није везана за рокове.

Он је подсетио да становници севера Косова траже да интегрисани прелази не постану и гранични прелази, да преко њих прелазе са српским документима, као и да не плаћају царину ни друге таксе приштинским институцијама.

Radmila Topličević Subotić: Молим све пријатеље да ову SMS поруку мог пријатељa Gabrijel Tot, из Осојана проследе даље, како би се помогло људима:

„Четврти дан Осојане и околна села немају струју, а део домаћинстава која се водом снабдевају из индивидуалних бунара нема ни воду. Село је добрим делом завејано, пумпе за воду које пумпају воду за грејање у основној школи „Радош Тошић“ не раде, тако да се настава одржава отежано, а данас је од педесеторо деце у школу дошло само њих 15. Мислим да је сама чињеница да се ово нигде не спомене иритирајућа, док се о кваровима на високонапонским мрежама због којих грађанство у Србији нема струју на по сат или два стално говори.“

09.12.2012.

20:00 ФБР Брезовица: Српско насеље на Брезовици још од петка ујутру нема струју, иако сви у околини имају.

13:35 Глас Косова и Метохије:
КОНТИНУИТЕТ ИЗДАЈЕ СРПСТВА СЕ ОЧИГЛЕДНО ОСТВАРУЈЕ ЛАЖИМА И ПРИКРИВЕНИМ ДЕЛОВАЊЕМ ПОЗНАТИМ И НЕПОЗНАТИМ СРЕДСТВИМА !

– ПОДМИЋИВАЊЕ, ПРЕТЊЕ, СТАРЕ ОКУЛТНЕ РАДЊЕ И САВРЕМЕНИ НАЧИНИ ПОМЕРАЊА СВЕСТИ !
– ПРОПАСТ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ СЕ УБРЗАВА И ВЕЋ СЕ МОЖЕ НАЗРЕТИ БРУТАЛАН КРАЈ И НОВА „РЕАЛНОСТ“ КОЈА ЈЕ ТАКО ДУГО И ТАКО ТЕМЕЉНО ПРИПРЕМАНА !
– СВАКИ МОГУЋИ ОТПОР СЕ, ЗАСАД УСПЕШНО, УНАПРЕД НЕУТРАЛИШЕ ЛАЖНИМ ПАТРИОТИЗМОМ И МЕДИСКИМ СПИНОВАЊЕМ !
– СРПСКИ НАРОД ВЕЋ ДУГО ЗБУЊИВАН, УБИЈАН, ЗАСТРАШИВАН, НАВИКНУТ И ОГУГЛАО НА НЕСРЕЋУ И ЗЛО, СВЕ ВИШЕ ТОНЕ У ДЕПРЕСИЈУ !
– ДА ЛИ ЈЕ ОВО СТВАРНИ КРАЈ НЕКАДА ВЕЛИКОГ, УСПЕШНОГ И СЛАВНОГ НАРОДА ?
– ДА ЛИ ЋЕ ТО ДОЗВОЛИТИ НАША БРАЋА РУСИ, ИАКО ЗНАЈУ ДА БИ ОНИ БИЛИ СЛЕДЕЋИ ?
– ДА ЛИ БИ ЕУропски „ПРИЈАТЕЉИ“ РАСПАД СРБИЈЕ СЛАВИЛИ КАО ХРВАТИ ОЛУЈУ ?
– ХАЈДЕ СРПСКИ РОДОЉУБИ УЈЕДИНИТЕ СЕ И ПОКАЖИМО НЕПРИЈАТЕЉИМА НАШУ СНАГУ И ВОЉУ ЗА ЖИВОТОМ У СЛОБОДИ !
– ПРВО И ПРВО, ДОЛЕ ИЗДАЈНИЦИ, ПОЧНИМО ОД ЊИХ !a8

 

12:00 Глас Косова и Метохије: Боже да ли су Лазареви витезови очекивали да им Лазар обезбеди превоз до Косова Поља, црнкиње и сендвиче, лепе шаторе и кабловску?
Или су похитали да бране…?
Зато су они свети а ми смо стока!а1

11:00 ФБР уредник Биљана Диковић

Срби са севера Косова и Метохије привремено су прекинули протест на Јарињу, али су и даље против изградње контролног пункта. На то се нико не  обазире, важно је било да се добровољно уклоне са терена да се настави по плану и програму који је направио двојац Тачи-Дачић, и како рече Милован Дрецун (председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију) за СМедиа портал пре неки дан:
Ми смо добили попуштање Хашима Тачија, на интервенцију Кетрин Ештон. Она је заложила свој ауторитет и непоштовањем тога ми ћемо лупити шамар Ештоновој и ЕУ. Ово је први пут да нам је направљен уступак и ако сад то одбијемо, не знам шта је алтернатива. Оптужиће нас да не желимо да проблеме решимо мирним путем. (!!!)

Па то је скандал! Тражили уступке од Тачија преко Ештонове, молили убицу да преко окупатора сачека који дан да се умире Срби на Космету!???
На свим информативним порталима се „прати и извештава како напредују радови на Јарињу“ са обавезним забринутим изразом постављају питање „да ли ће стићи да заврше у року“, новинари питају а одговоре дају разни – ето, завршили би они и пре, али „сметали им Срби који су протестовали“… е, Србијо шта си дочекала!

Јариње, фото: Зоран Шапоњић, Курир

Тренутно стање, како јавља Танјуг: Директор предузећа “Нови Пазар – пут” Изет Љајић изјавио је да ће „интегрисани прелаз“ код Јариња требало би да буде завршен у наредних пет дана, под условом да не буде већих падавина и додао да су услови за рад око 60 радника колико је ангажовано веома тешки јер је температура ваздуха у недељу пре подне била -5 степени и да на површини од око 200 метара квадратних ради између 15 и 25 грађевинских машина. Радници раде и под рефлекторима како би испоштовали рокове и да је најтеже постављање тзв. потпорних зидова чија висина износи од 1,6 до 4 метра висине. Јуче и данас су постављани ивичњаци а тај посао биће настављен и сутра, а припадници МУП-а Србије налазе се у непосредној близини.
Осим прелаза Јариње сутра „по новом интегрисаном режиму“ треба да почне да функционише и прелаз Мердаре где су радови при крају, док ће до краја ове године бити „интегрисани“ и прелази Брњак и Кончуљ. (напом. интегрисани – читај ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗ Б.Д.)

Данас се огласио и тзв. „министар иностраних послова Косова“ Енвер Хоџај и рекао да ће Приштина ускоро одлучити о „представнику Косова у Београду“. Он је рекао да ће тај „косовски дипломата“ имати статус „амбасадора“, радити у посебној „канцеларији за Косово“: „То ће бити канцеларија за везе републике Косово која ће представљати републику Косово у главном граду Србије у Београду. И Србија ће такође имати исту канцеларију на Косову. Обе стране су се сагласиле да делегација ЕУ понуде простор. Ми ћемо тамо имати више од једне канцеларије. Биће довољно простора на располагању“. У приштинским медијима је било навода да ће заменик првог човека косовске канцеларије за везе у Београду бити Србин.

*****

ФБ КОМЕНТАР: Дејан Карамарковић
Оваквим противуставним понашањем и изјавама којима се шири малодушност и дефетизам у одбрани отаџбине председник се директно ставио у функцију психолошког рата против српског народа, пристајањем на то да никада неће обављати легалну власт у делу своје територије директно се придружио онима који су отели Приштину. Ко полази са такве позиције безнадежности и изгубљености не може стићи до уставног очувања целовитости државе већ се налази на страни отимача који би да потпуно смање сваки отпор и противљење српске јавности, да изазову губитак наде и колебљивост, препуштање отимању као неминовности. Онај ко предаје Приштину предаје и Београд, ко предаје КиМ предаје целу Србију и цео српски народ јер отвара врата и даје легитимитет сваком сепаратизму као”реалности” којој се прилагођава.

08.12.2012.

12:07 Танјуг: Иларион:Хоће потпуно да истерају Србе са Косова

МОСКВА – Албанци на Косову не теже саживоту са Србима, већ, уз не малу подршку споља, њиховом потпуном истеривању из јужне српске покрајине, каже председник Одељења за спољне црквене везе Московске патријаршије, митрополит Иларион.

У интервјуу Танјугу владика наводи да је два пута посетио Косово и да је својим очима видео како изгледа свакодневица тамошњих Срба.
„На Косову и Метохији Срби живе у непредвидивом и веома непријатељском окружењу, у сталној опасности од пљачке и пребијања, у страху да ће изгубити везу са централном Србијом“, оцењује Иларион.

09:00 ФоНет: Срби са централног Косова: Као пуштени низ воду

Представници Срба са централног Косова апеловали су на државни врх Србије да у преговорима Београда и Приштине сагледају и интересе Срба, који живе јужно до реке Ибар, јавља КиМ радио.

„Забринути смо што нас представници наше државе једноставно игноришу, односно не спомињу, иако живимо у далеко тежим околностима и условима него наши сународници у остатку покрајине“, изјавио је начелник косовског округа Горан Арсић. „Погађа нас то што нас наша држава заборавља и осећамо се као да смо пуштени низ воду“, додао је он. Арсић напомиње да су Срби из овог дела Косова и Метохије били приморани да, према досадашњим споразумима у дијалогу Београда и Приштине, почну да користе косовска документа и регистарске таблице, што им је додатно отежало животе.

Апелујемо на државни врх да током преговора сагледа и наше интересе, јер питање је како ћемо се ми кретати када почне да се реализује договор о интегрисаном управљању прелазима, хоћемо ли морати да плаћамо дажбине за улазак са Косова и Метохије у сопствену државу, рекао је Арсић. Арсић истиче да представници преговарачког тима Београда морају имати исти однос према свим житељима покрајине. Он је упозорио да су Срби јужно од Ибра суочени са проблемима попут недостатка безбедности, слободе кретања, али и коришћења докумената.

Директорка Дома здравља у Грачаници Рада Трајковић изјавила је да, према подацима међународне заједнице, на Косову и Метохији живи 136.000 Срба, од којих је око сто хиљада настањено у срединама јужно од Ибра, а који су преживели највећи терор Албанаца последњих 13, 14 година. „И ми смо живи и ми желимо координацију са нашом државом јер другачије на овим просторима не можемо ни опстати“, нагласила је Трајковић.

„Због проблема са којима смо суочени, преко Канцеларије за КиМ захтеваћемо пријем код председника и премијера, јер не смемо дозволити да се у свеукупној ситуацији, у којој је доведен у питање опстанак Срба, додатно делимо“, изјавио је председник општине Вучитрн Зоран Ракић. Он је рекао и да ће представници Срба са централног, али и других делова Косова захтевати од државног врха да им одговори на питање – шта ће бити са њима.

08:00 Бета Настављени радови на Јарињу

Радници предузећа „Нови Пазар пут“ наставили су рано јутрос радове на изградњи путне инфраструктуре на месту где ће, по „Споразуму о интегрисаном управљању прелазом Јариње“, бити постављени објекти за особље које ће ту радити.

Бета: Немац Бернд Борхарт нови шеф Еулекса

Бернд Борхарт именован је за новог шефа мисије ЕУ на Косову (Еулекс), саопштио је Савет ЕУ.
Немачки дипломата ступиће на дужност 1. фебруара 2013, наводи се у саопштењу. На том месту наследиће Гзавијеа Буа де Марнака, који је на челу Еулекса од 15. октобра 2010. Борхарт је 1998. и 1999. био заменик шефа Косовске верификационе мисије ОЕБС-а, а од 2007. до 2010. је био немачки амбасадор у Албанији.

07.12.2012.

РТС: Председник општине Зубин Поток Славиша Ристић рекао је да је главни проблем спровођење споразума зарад европских интеграција и да тога нема не бисмо имали ове проблеме.

„Ваљда је свима јасно да би Влада одустала мора да се догоди народ, пре свега у Србији где их је највише, па и овде на Косову и Метохији. Нажалост у ова три дана није се догодио народ и ко тврди супротно не види даље од свог носа“, рекао је Ристић.

Српска радикална странка, чији су одборници напустили заједничку седницу, тврди да се у закључцима Владе Србије не види ниједна гаранција за Србе са Косова и Метохије.

„У закључцима владе се не види ниједна гаранција за Србе. Српски радикали нису лицемери да прво критикују, а када дође време за гласање подрже решења која нису добра. Из тог разлога смо напустили седницу пре гласања“, наводи се у саопштењу СРС.

***

РТС: Ујутру ће се наставити радови на царинским пунктовима супротно данашњем договору са Србима који су протестовали на Јарињу

Интегрисани прелази на северу Косова до 10. децембра, царина у Нишу и у Јужној Митровици.

***

СМЕДИА: Срби са севера Косова повукли су се са локације у близини административног прелаза Јариње. Њихови представници донели су одлуку да привремено прекину протесте на Јарињу, организаване због изградње интегрисаног прелаза на тој локацији.

 Повлачењем Срба створени су услови да радници предузећа „Нови Пазар пут“ наставе са радовима на изградњи интегрисаног прелаза.

11:30 Глас Косова и Метохије

* Велико разочарање међу Србима.Неописиво разочарање,бес ,тихи очај и мноооогоооо псовки на рачун Београдских власти!  а1

* Предлажем да Србија то реши тако што ће нам пустити гас и све нас побити,јер ће једино тад да им се испуни срце ..и тад ће једино да уђу у Еу,а ми смо им и онако само „камен око врата“ и „Себичњаци који не мисле на потребе београда“..како не престајте да нам говорите..ето побите нас…мука нам је више. Горе нам је ово пало ,него сво страдање од шиптара и кфора! јер ви сте морали бити наши,а ви сте нас издали горе него они! а1

* Хвала монасима и монахињама владике Артемија,који су били уз народ све време и пре и сад на барикадама! а1

* Џаба сте крварили,џаба сте се мрзли,џаба сте трпели хладноћу,џаба сте се бранили…увек се нађе неки Дачић,неки Николић,неки Вучић да се изпљују на вашу жртву.
Док сте ви цркавали на минус 30,они су у некој топлој соби ,пили миришљаву кафу и потписивали предају ваших домова.
И не треба да се ви сад стидите,да спуштате главу,ви сте били све на месту,а ови што лажу за шаку еура,нека им Бог суди.
Велико вам хвала,свима са Јариња,понос сте наш…и Бог нек вам да спасење душама вашим.
Али нема предаје!
Браничемо се,против шиптара,екумениста,кфора,еулекса и бивших СРБА…
а сад,знате ону нашу: No passaran! a1

 

СРБИ НА ОКУП:

ЗА ОВУ ВЕЛЕИЗДАЈУ НА СЕВЕРУ КиМ НАЈВЕЋУ ОДГОВОРНОСТ СНОСЕ ЛИДЕРИ СНС-а КОЈИ СУ НА ЧЕЛУ СА ПАНТИЋЕМ ДАЛИ ТОН ИЗДАЈИ СВОГА НАРОДА. ЛАКО ЈЕ ПАНТИЋУ И ОСТАЛИМА КОЈИ ИМАЈУ РЕЗЕРВНИ ПОЛОЖАЈ ДА ИЗДАЈУ НАРОД НА КиМ. ПРВИ СЕ ТАЈ ПАНТИЋ САСТАЈАО СА ЈАХЈАГОМ У БУДВИ, ПА ЈЕ ОВА ИЗДАЈА ЈЕ ЛОГИЧАН СЛЕД ДОГАЂАЈА. ПИТАМО СЕ КО МУ ЈЕ ДАО ОВЛАШЋЕЊА ДА СЕ СА ЊОМ САСТАЈЕ. НАДАМО СЕ ДА ЋЕМО УСКОРО ДОБИТИ

И ФОТОГРАФИЈЕ ТОГ САСТАНКА И ДА ЋЕМО И ТО ОБЈАВИТИ, КАКО БИ НАРОД КОНАЧНО ПОСТАО СВЕСТАН СА КИМ ИМА ПОСЛА. ЈЕДНО ЈЕ СИГУРНО ДА ЋЕ ПРЕД БОГОМ, ИСТОРИЈОМ И НАРОДОМ ОСТАТИ ЗАПИСАНИ КАО СРБИ КОЈИ СУ УЧЕСТВОВАЛИ У ИЗДАЈИ СВЕТОГ КиМ, ПРЕДАЈИ КиМ ШИПТАРИМА И СТВАРАЊУ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ, О КОМ ПРОЈЕКТУ СУ ТОЛИКО ГОВОРИЛИ У ПРЕДИЗБОРНОЈ КАМПАЊИ ДОК НИСУ ДОШЛИ НА ВЛАСТ. НЕКА СЕ ИПАК ЗАПИТАЈУ: ДА ЛИ ЋЕ БИТИ БЛАГОСЛОВА НА ЊИМА И ЊИХОВИМ ПОРОДИЦАМА ПОСЛЕ САУЧЕСНИШТВА У ЈЕДНОЈ ОВАКВОЈ ИЗДАЈИ!

19:10 сајт Српске радикалне странке: Радикали били у праву – багери на Јарињу!

Српски радикали су по ко зна који пут били у праву. Непуна два сата након што је на заједничкој седници скупштина четири општине са севера Косова изгласано да се уклоне барикаде, на прелазу Јариње постављена су два багера.

Окупљени Срби пристали су да се разиђу након што су добили гаранције Владе Републике Србије и председника општина Звечан, Лепосавић, Зубин Поток и Косовска Митровица да се неће наставити изградња интегрисаног граничног прелаза. Срби су поново преварени, гаранције су одмах прекршене а багере на Јарињу тренутно обезбеђују полицијске снаге.

Доказало се да су одборници Српске радикалне странке исправно поступили када су напустили заједничку седницу скупштина општина пре срамног гласања којим је договорено да се Срби повуку са барикада.

19:08 СРБИ НА ОКУП:

МОЛИМО СВЕ КОЈИ МОГУ ДА ПРОШИРЕ ОВУ ВЕСТ… ВЕЛЕИЗДАЈА!!! СРБИ ПРАВЕ ГРАНИЦУ СА СВЕТИМ ДЕЛОМ СВОЈЕ ЗЕМЉЕ… ЛАКО ЈЕ БОРИТИ СЕ ПРОТИВ ОКУПАТОРА, АЛИ ЈЕ НАЈТЕЖЕ КАДА ТЕ ПРОДА СРБИН… УСТАНИ СРБИЈО АКО ПОСТОЈИШ У НАЈТЕЖЕМ ТРЕНУТКУ ЗА ТВОЈ НАРОД, СРБИ ТЕ ПАРЧАЈУ, СРБИ НЕВЕРНИЦИ, СРБИ ИЗДАЈНИЦИ, СРБИ КОМУНИСТИ, СРБИ ГЛОБАЛИСТИ, СРБИ ЕКУМЕНИСТИ, СРБИ ЛИЦЕМЕРИ, СРБИ ВЛАСТОЉУБЦИ И СРЕБРОЉУПЦИ, СРБИ, НЕКА НАМ БОГ ОПРОСТИ, ТО НИСУ СРБИ ТО СУ НЕЉУДИ, ТО СУ ЂАВОЛИ!!!

19:06 СРБИ НА ОКУП:

ВАНРЕДНА ВЕСТ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ:ДВА САТА НАКОН ШТО СУ СЕ СРБИ ПОВУКЛИ ИЗ МЕЂУЗОНЕ, ЈАРИЊЕ, УПРАВО САДА СУ ДОШЛЕ МАШИНЕ И НАСТАВИЛЕ ДА РАДЕ НА ПРАВЉЕЊУ „ГРАНИЦЕ“, ЖАНДАРМЕРИЈА ИХ ОБЕЗБЕЂУЈУЕ, А ТВ ЕКИПА Б92 СНИМА. ПРОПАСТ… СВЕ ЈЕ ЛАЖ И ИЗДАЈА. СРБИ ДОЂИТЕ У МЕЂУЗОНУ РАДОВИ СУ НАСТАВЉЕНИ, ДАЧИЋ И ИЗДАЈНИЧКА ЕКИПА СУ ОДМАХ ПОГАЗИЛИ ДОГОВОР СА ВАМА!!!

ФБ Страница Глас Косова и Метохије: Слике са Јариња 07.12.2012.

*****************

ТЕКСТ ЗАКЉУЧАКА САСТАНКА МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ

*****************

16:10 БЕТА, агенције, Вести
Након седнице, која је трајала око пет сати, одборници су једногласно усвојили закључке и навели да се не слажу са применом споразума о интегрисаном управљању прелазима на Јарињу и Брњаку, на северу Косова.

Од Владе Србије се очекује да обустави започете радове на поменутој локацији који су Срби пре три дана блокирали уз образложење да би применом споразума ту могла да буде направљена граница према централној Србији.

Одборници су запретили да ће наставити и радикализовати протесте ако Приштина и међународна заједница покушају да прекроје договор о прелазима Јариње и Брњак и покушају да од њих направе границу. Влада Србије ће у том случају, наводи се у закључцима, бити дужна да суспендује споразум из Брисела као што се и обавезала у разговору са представницима косовских Срба.

Одборници су саопштили да не прихватају границу са Србијом, не прихватају институције такозваног независног Косова, као и да се сва отворена питање морају решавати искључиво ненасилним средствима.

Уставни суд Србије дужан је, наводи се у закључцима, да оцени уставност донетих уредби и споразума Београда и Приштине.

Одборници су након седнице кренули ка Јарињу да о својим закључцима обавесте Србе који блокирају локацију на којој су почети радови.

******************

14:58 Не Кради Отаџбину: фото
Најважнији део закључка са седнице одборника 4 општине на КиМ

*********************

14:40 СРБИ НА ОКУП

НАЈНОВИЈА ВЕСТ: ЗАЈЕДНИЧКА СЕДНИЦА ЧЕТИРИ ОПШТИНЕ ЈЕ ЗАВРШИЛА СА РАДОМ И ДОНЕЛА СЛЕДЕЋЕ ОДЛУКЕ, а ми ћемо касније пренети све закључке. Сада ћемо Вам укратко рећи шта је закључено:

1. не прихватају се границе између централне Србије и КиМ-а, не прихватају се ИБМ, поштовање резолуције 1244, Уставни суд да преиспита Уредбе Владе

2. тражи се од Владе да потписане гаранције да на усвајање Народној Скупштини РС

3. одборници ће прекинути са блокадом у међузони ако РС престане обустави изградњу прелаза, а ако настави даљу изградњу протести се настављају чак и радикализују!

ПОНАВЉАМО: Ово што је објављено је скраћена верзија ЗАКЉУЧАКА заједничке седнице одржане данас у Лепосавићу, касније ће бити пренето комплетно саопштење са закључцима!
************************************************************************

13:37  СРБИ НА ОКУП  НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ СА КиМ-а: Веома је бурно на седници четири општине севера КиМ-а у Лепосавићу. Одборници одлучују пред гласање!

13:28 ФБ Зорана Миљевић Stefan Živković @stefanzivkovic:

Скупштина четри општина са севера Косова још траје у Лепосавићу. Води се жучна расправа између одборника 4 општине. Крај се не назире#kosovo

10:55 Глас Косова и Метохије: Ако Срби са севера Косова прихвате ово или било какве споразуме са издајничком владом и председником и деца и унуци ће их проклињати јер Николић и Дачић продају и Косово и Србију!!!!
Обећао је Николић пре избора да ће све договоре који су постигнути са терористом Тачијем око постављања ГРАНИЦЕ суспендовати, а када је дошао на власт прави са терористом Тачијем ГРАНИЦУ!
Обећао је издајник Николић да ће испитати крађу избора а када је дошао на власт ћути и не помиње то више, као да је неко украо пар патика!! Еј народна воља је покрадена!! Он нема мандат да продаје Косово јер то у кампањи није ни рекао – рекао је сасвим супротно!!! Нека распише изборе и нека каже да граница мора да се прави.

Маске су пале. ВЛАСТ покушава да се ОТАРАСИ СВОГ НАРОДА ПРЕДАЈУЋИ ГА ШИПТАРИМА. ОВО ЈЕ КАТАСТРОФА.
ВЛАДА ДАЈЕ НЕКУ ГАРАНЦИЈУ А ИСТОВРЕМЕНО ГРАДЕ ГРАНИЦУ.
па какве су то гаранције?
Срби као и увек сами су себи највећи непријатељи.
Косово је СРПСКА КОЛЕВКА она није за продају!!! Домаћи издајници су НАЈВЕЋИ НЕПРИЈАТЕЉИ спском народу!!!a8

10:30 ФБ Предраг Поповић: Само прихватање термина ИБМ је већ чин издаје и рушења уставног поретка! Зар није могао да буде ИЦС (Integrated Crossing Management)?
Нарочито зато што реч Crossing може бити тумачена и као ПРЕЛАЗ, али и као ПРОЛАЗ!

10:00 ФБР: Одборници скупштина четири српске општине на северу Косова данас ће у Лепосавићу одржати заједничку седницу, на којој ће разматрати одлуку о деблокади прелаза Јариње. Како је најавио председник Скупштине општине Косовска Митровица Крстимир Пантић, заједничка седница заказана је у 10 сати у Лепосавићу.
Пред почетак седнице одборницима четири општине подељен је закључак Владе Србије у коме се, између осталог, наводи да
на прелазима Јариње и Брњак неће бити наплате царине и других дажбина за робу намењену северном делу Косова. Прецизирано је, такође, да ће на тим прелазима бити омогућено слободно коришћење личних докумената, регистарских таблица, саобраћајних дозвола и осталих докумената које издала Република Србија.

09:30 СРБИ НА ОКУП: Народни покрет ,,Отаџбина,, позива све Србе у случају да председници 4 општине са севера КиМ повуку протесну препреку на Јарињу сви дођу у међузону код Јариња!

Јариње, јуче, Игор Војиновић, председник НП „Отаџбина“, члан СНВ „Срби на окуп“, под руском заставом на полицијском контејнеру…

СРБИ НА ОКУП: Припадници НП „Отаџбина“ су поставили руску заставу на контејнер код полиције.

09:00 ФБР: договорили са шиптарима границу а Платформу немају, то је као кад прво градиш кућу па онда темеље!?
Вечерње новости:
ПЛАТФОРМА 17. ДЕЦЕМБРА

ДРЖАВНА платформа о Косову и Метохији биће представљена шефовима посланичких група 17. децембра, после чега ће она бити усвојена у Народној скупштини – најавио је после састанка председник српског парламента Небојша Стефановић. Он је изразио уверење да су представници Срба са севера КиМ задовољни предложеним решењима и гаранцијама државе и поновио да ће бити укључени у преговоре.
– Све одлуке које се буду доносиле договораће се са представницима косовских Срба – закључио је Стефановић.

08:00 СРБИ НА ОКУП: ЈАРИЊЕ, МОНАСИ ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА СА СРБИМА НА БАРИКАДИ, 6.12.2012. Јуче су цео дан са својим народом у међузони код Јариња били монаси Владике Артемије отац Евтимије и отац Јаков.

06.12.2012.

17:30 ТВ Мост: СРБИ СУТРА ОДЛУЧУЈУ О ПРЕСТАНКУ ПРОТЕСТА

Срби са севера Косова, који трећи дан мирно протестују на месту где треба да буде изграђен интегрисани прелаз Јариње, ишцекују вести из Београда…
У Лепосавићу ће сутра одборници четири општине са севера донети одлуку о престанку протеста. Седница је заказана за 10 часова.

На административном прелазу Јариње Срби су ноћас другу ноћ за редом наставили мирне простесте блокирајући изградњу новог прелаза јер траже гаранције да ту неће бити наплате царина, односно да се не прави граница између Косова и централне Србије.
Међу грађанима, за разлику од претходних дана, од јутрос нема председника четири општине са севера Косова који су отпутовали за Београд на разговоре са председником и премијером Србије. Окупљени грађани истичу да се надају да ће председници општина са севера Косова добити гаранције од државног врха да интегрисани прелаз Јариње неће бити граница између централне Србије и Косова и Метохије.
Кажу да су спремни, да у случају позитивних вести из Београда, пођу својим кућама, чиме би се створили услови да радови на изградњи инфраструктуре на будућем интегрисаном прелазу, који су већ трећи дан у прекиду, буду настављени.

Већина грађана налази се у својим аутомобилима где уз радио пријемнике и путем мобилних телефона са пажњом слушају, односно, читају вести у вези са ситуацијом која, како истичу, утиче на њихове животе.
Грађани се налазе на локацији где су пре три дана обустављени грађевински радови на изградњи интегрисаног прелаза поред магистралног пута Рашка – Лепосавић.
Место где се налазе Срби са севера Косова и где ће бити будући интегрисани прелаз је на територији централне Србије, па се у непосредној близни могу видети и припадници МУП-а Србије.

Полицајци, они који су били током ноћи ту, али и они који су дошли јутрос, неформално разговарају са грађанима који су ту окупљени.
Србима на Јарињу, како јавља Танјугов дописник са лица места, данас су се придружили како би им дали подршку посланици Демократске странке Србије Милица Војић Марковић, Ацо Пејчић и Донка Бановић и функционер Српске радикалне странке Вјерица Радета.

 

12:14 СРБИ НА ОКУП инфо: У северној Косовоској Митровици, данас је око 12 и 30 часова бачена бомба на зграду на којој се реновира фасада новцем из шиптарске административне канцеларије која је смештена у Бошњачкој махали. Радове такође изводи шиптарска фирма са радницима на терену који су шиптари. Повређених нема, КПС полиција врши увиђај.

by 6. децембар 2012. године.
Обраћање Борислава Пелевића, самосталног посланика у Скупштини Србије, поводом актуелне ситуације и покушају постављања границе између Косова и Метохије и остатка Србије.
Да подсетимо, Пелевић је мандат у Скупштини Србије добио на листи Српске напредне странке, али је, видевши да се њихова дела не поклапају са предизборним обећањима, решио да иступи из СНС, и не учествује у издаји Косова и Метохије.

08:33 ФБР: Срби другу ноћ на Јарињу, данас састанак са државним врхом

Грађани из четири општине са севера Косова провели су и прошлу ноћ на Јарињу, на месту где су блокирали радове на изградњи „објеката за интегрисано управљање прелазима“.
Окупљени су казали да су одлучни да се не разилазе све док не добију чврсте, писане гаранције да на северу Косова неће бити границе са централном Србијом и да ће моћи да користе документа које издаје МУП Републике Србије.
Протекла ноћ протекла је мирно, уз ниске температуре, због чега су грађани ложили ватре и били окупљени у два шатора који су постављени на месту где је требало да буду кућице у којима би били смештеници службеници и припадници Еулекса који би контролисали промет робе и људи.

Председник општине Лепосавић Драгиша Васић изјавио је да ће Срби остати на Јарињу док од државног врха не добију писане гаранције у вези тога како ће функционисати будући интегрисани прелази на северу Покрајине.
– Очекујемо да ћемо на том састанку добити увид у оно што се договрило у Бриселу, и да ћемо то добити написмено, односно да све буде стављено на папир. Желимо да све то буде потписано од стране ЕУ, као писана гаранција, да наша права неће бити нарушена. Тек тад аће се наши одборници и грађани повући са административног прелаз – каже Крстимир Пантић, градоначелник Косовске Митровице.

05:30 СРБИ НА ОКУП:

Барикада, Јариње: Игор Војиновић пита „Је ли хладно полицијо?“, полиција одговара „Ау, јесте!“, Игор – „Идите кући да се не смрзавате“, народ – „хахаха…!“. ПОМОЗИТЕ СРБИМА ДОЂИТЕ НА БАРИКАДЕ ОДМЕНИТЕ ИХ МАЛО!!!

02:15 ФБР: Председник Томислав Николић, премијер Ивица Дачић и председник парламента Небојша Стефановић састали се ноћас у Влади Србије а тема разговора били су „даљи кораци у преговорима са Приштином“.Састанак је, како су јавиле агенције и РТС, почео у 23 часа, а завршен око један сат иза поноћи. Очекује се да детаљи разговора буду познати данас, а Дачић је само кратко рекао Тањугу да је на састанку испољена пуна сагласност свих учесника и потврђена „јединствена државна политика по питању Косова и Метохије“.

00:33 Косовска Митровица: Последње информације везане за Јариње: Тренутно је мирно,чују се српске патриотске песме у позадини.Поред пута се налазе око 300 паркираних аутомобила,а унутра су људи који одмарају или спавају.Има 5 логорских ватри,око њих су људи који се греју и разговарају о сутрашњем дану.Навијача нема нити било какве националистичке групе.Надамо се да ће ноћ протећи као и прошла,мирно и спокојно. Пратите нас,админ тим Косовска Митровица.

05.12.2012. 

СРБИ НА ОКУП  7 hours ago Данас су на административном прелазу Јариње били присутни и чланови КУД-а из Штрбца и Лепосавића и својом песмом и игром развеселили присутне Србе.

СРБИ НА ОКУП 9 hours ago Данас су на Јариње пристигли и посланици ДСС, њих неколико као и истакнути чланови СРС, међу њима Немања Шаровић. Присутном народу су се обратили господин Ненад Поповић из ДСС-а и господин Немања Шаровић из СРС.

СРБИ НА ОКУП  9 hours ago Ево како је административни прелаз Јариње изгледао данас у раним јутарњим часовима. Било је пуно припадника жандармерије и полиције из Србије која је ту присутна и даље.

СРБИ НА ОКУП 9 hours ago  „НА ЈАРИЊУ ЈЕ ХЛАДНО, А КАДА НАС ЈЕ ВИШЕ ОНДА ЈЕ ТОПЛИЈЕ, А ПОСЕБНИ У ДУШИ, ЈЕР ВИДИМО ДА НИСМО САМИ, ДА ИМА ПУНО БРАЋЕ И СЕСТАРА КОЈИ СУ СА НАМА, КОЈИ СА НАМА БДИЈУ НАД СРПСКОМ СВЕТОМ ЗЕМЉОМ“!

СРБИ НА ОКУП 13 hours ago „ЈАРИЊЕ – Радови на интегрисаном прелазу Јариње на северу Косова нису настављени ни данас, јер су Срби који се противе његовој изградњи и даље на тој локацији…“

СРБИ НА ОКУП 13 hours ago  „Јариње – Председник општине Лепосавић Драгиша Васић каже да ће Срби остати на Јарињу док од државног врха не добију писане гаранције како ће функционисати прелази. Срби са севера Косова провели су ноћ на Јарињу, где су блокирали изградњу објеката за интегрисано управљање прелазима…“

Руководство СРС на Јарињу као подршка Србима са севера Ким

На ванредном састанку Председничког колегијума Српске радикалне странке, одржаном  синоћ, 4. децембра, одлучено је да представници Странке, предвођени потпредседницима и члановима Колегијума, буду непрекидно присутни на прелазу Јариње, у знак подршке Србима са севера Косова и Метохије. Ноћас су се у Јариње упутили заменик председника СРС, Немања Шаровић и председник Београдског одбора, Александар Дражић. Чланови Колегијума ће се смењивати на свака 24 сата, али ће неко од руководства СРС непрекидно бити на Јарињу.

Српска радикална странка је доследна у одбрани Косова као примарног националног интереса и сматра да Дачићеви преговори око „интегрисаних граничних прелаза“, као и сви споразуми које је у име претходне власти потписао Стефановић, представљају флагрантно кршење Устава Србије. Између јужне српске покрајине и централне Србије не сме бити постављена никаква граница нити гранични прелаз!

***

12:32 Глас Косова и Метохије A5 На барикадама је од јутрос и Ненад Поповић, потпреседник ДСС-а са својим страначким колегама. Бодри народ, разговара. Студенти са Приштинског факултета из Косовске Митровице су организовано ишли за Београд на протест, па су у повратку синоћ били на пола сата на Јарињу. Многи долазе самоиницијативно, мешају се са народом, и број им се не може одредити. АПЕЛ НА НАРОД ДА ДОЂЕ ЗАМЕНА ОВИМ БРАНИТЕЉИМА ШТО СУ БИЛИ СВУ НОЋ. И они имају душу. Хладно је доста, ветар, да иду да се одморе кући.

Ви,који саучествујете и састрадавате са Србима на КиМ, а не можете да дођете на Јариње, помолите се за њих: Господе, укрепи Србе на Јарињу који не дају да се постави граница са Косовом. Можете тако да се молите у себи дуго, и док возите кола, док перете судове, шетате децу, радите…Господе, дај им Своје Силе да поднесу ову хладноћу. Можете и да читате Псалтир наменивши у себи да буде за то- као духовна помоћ Србима који бране КиМ од отцепљења.

Браћа са КиМ-а моле Србе са дођу у што већем броју на прелаз Јариње, потребни смо им, они су решени да истрају у борби да не дозволе постављање “царинског пункта и границе”. Спремни су да ту буду докле год је потребно, поставиће се шатори, дежурстваВЕЛИКОГ БРОЈА ЉУДИ су неопходна. МОЛИМО ВАС КО ГОД ЈЕ У ПРИЛИЦИ СПАКУЈТЕ СЕ И КРЕНИТЕ ПУТ СВЕТОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ, ПОМОЗОМО БРАЋИ, ПОМОЗИМО СЕБИ, ЈЕДНОМ СЕ ПРУЖА ПРИЛИКА ДА СЕ БРАНИ СВЕТА СРПСКА ЗЕМЉА. МОЛИМО СВЕ КОЈИ МОГУ ДА ДОЂУ И У МИРНОМ ПРОТЕСТУ ЗАЈЕДНО ПОКАЖЕМО ДА ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА СРБИЈА УВЕК ДОК ГОД ИМА СРБИНА НА КУГЛИ ЗЕМАЉСКОГ”!a8

11:00 Глас Косова и Метохије Опростите, ово што је узето са других страница у вези броја људи који су дошли на Јариње је ДЕЗИНФОРМАЦИЈА. Админ.5 је на лицу места, и сведочи да НЕМА НИКОГ ДРУГОГ ОСИМ АУТОБУСА РАДИКАЛА ИЗ КРАЉЕВА И ЛОКАЛНОГ СТАНОВНИШТВА.Каже: Хладно је. Мирно је. Сем радикала који су стигли из Краљева и локалног становништва, нема никог из Ц.Србије. Ни навијача, ни „Образа“, ни“Двери“….Све је то дезинформација.“ Ово је вест у 11ч. 5.12. 2012. среда

Само су аутобус радикала из Краљева, локално становништво, и од јутрос Ненад ПОповић, потпреседник ДСС-а са својим сарадницима.

Светосавски националисти Косова и Метохије НЕ ДАМ НИ МИЛИМЕТАР СВОЈЕ ЗЕМЉЕ
Управо смо сазнали да из Крагујевца има организован превоз за све оне који желе да пруже подршку Србима на Космету. Аутобуси крећу у 08:00 испред зграде ОПШТИНЕ!!!

01:12 ФБ Косовска Митровица ,,Нико не зна шта доноси дан а шта ноћ.“  на Јарињу је тренутно мирна и хладна ноћ, људи су поред ватре и греју се,велико је ишчекивање шта ће бити

01:08 СРБИ НА ОКУП У ноћи 04.12.2012.год. два аутобуса са суботичким таблицама, пуна наоружаних опремом против демонстраната, полицајаца-жандара, стигла су на административни прелаз Рудница. Паркирали се испред железничке станице у Рудници и чекају даља „наређења“. Претпостављамо да су дошли како би „убедили“ Србе са Косова и Метохије да им је лепше да живе у независној шиптарској држави „Косово“ него у својој матици Србији.

04.12.2012.

23:35 СРБИ НА ОКУП Данас је др Марко Јакшић предао пластификовани текст Заклетве Жандармерије присутним Жандармима на Јарињу!

23:30 СРБИ НА ОКУП ЈАРИЊЕ: „ПРЕ НЕШТО ВИШЕ ОД ПОЛА САТА НА ЈАРИЊЕ СУ СТИГЛА ДВА АУТОБУСА СА НАВИЈАЧИМА ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ, КАО ПОЈАЧАЊЕ СРБИМА КОЈИ ДЕЖУРАЈУ НА БАРИКАДИ. ХВАЛА“!

23: 30 Миодраг Новаковић  ГРАЂАНИ СРБИЈЕ – РОДОЉУБИ – ИЗВРШИТЕ СВОЈУ ГРАЂАНСКУ И „БРАТСКУ“ ДУЖНОСТ СПРЕЧИТЕ ФИЗИЧКИМ ПАСИВНИМ (НЕНАСИЛНИМ) ОТПОРОМ РЕЖИМСКЕ СЛУГЕ, ТАКОЗВАНЕ „СРПСКЕ“ ЖАНДАРМЕ ДА СТИГНУ У МЕЂУЗОНУ ЈАРИЊЕ ГДЕ СУ КРЕНУЛИ ДА СИЛОМ СКРШЕ ЈУНАЧКИ ОТПОР НАШЕ БРАЋЕ НА БАРИКАДАМА. ВАШЕ ЈЕ УНИВЕРЗАЛНО ЉУДСКО ПРАВО НА ЦИВИЛНУ НЕПОСЛУШНОСТ.
БЛОКИРАЈТЕ ПУТЕВЕ И ПРАВЦЕ КОЈИМ СЕ КРЕЋЕ ЖАНДАРМЕРИЈА ДА ЗА РАЧУН КОЉАЧА ХАРАДИНАЈА И ТАЧИЈА СТВАРА ШИПТАРСКУ ДРЖАВУ У СРЦУ СРБИЈЕ. ОЈАЧАЈТЕ БАРИКАДЕ НА ЈАРИЊУ. ТАМО СУ И ХРАБРЕ ЖЕНЕ КОСОВКЕ- ОВАЈ РЕЖИМ ЈЕ ИЗДАЈНИЧКИ ОД А ДО Ш- ТУ ВИШЕ НЕМА НИКАКВЕ НЕДОУМИЦЕ. И СТО ПУТА СУ ГОРИ ОД ОТВОРЕНО ЗАПАДНОГ ЧОВЕКА ТАДИЋА, ЈЕР СУ ПОГАЗИЛИ СВАКО СВОЈЕ ПРЕДИЗБОРНО ОБЕЋАЊЕ, СВАКУ СВОЈУ РЕЧ, ТО СУ ЉУДИ БЕЗ ТРУНКЕ ЧАСТИ И МОРАЛА…
НЕМА ТУ НИКАКВОГ „ДОБРОГ“ ТОМЕ, ВУЧИЋА, НИТИ ОНОГ ПРЕВРТЉИВОГ КОМУЊАРЕ ДАЧИЋА- СВИ СУ ОНИ ИЗАШЛИ ИСПОД ХИЛАРИНЕ СУКЊЕ…. НЕМА ДОБРОГ ВУЛИНА- ОН ЈЕ ЛИЧНО ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ ЗА НАПАД ЖАНДАРМЕРИЈЕ- ЈУДА, ВУК У ЈАГЊЕЋОЈ КОЖИ…. НА НОГЕ ЈУНАЧКЕ СРБИ, АКО ЖЕЛИТЕ ТО ДА ОСТАНЕТЕ- И ВИ И ВАШИ ПОТОМЦИ СРБКИМ ИМЕНОМ ДА СЕ ЗОВЕТЕ…
http://wp.me/p1znY5-fm8

23:00 СРБИ НА ОКУП  Стање на Јарињу:Хладно је,ватре су упаљене на више места да би се народ грејао.Стижу свакојаке информације,тренутно се ништа не дешава,било би много боље да има још народа.Жандармерци су на Рудници стигли са два аутобуса суботичких регистрација,то је тема о којој се поред ватре највише и разговара.Народ се пита да ли ће та иста наша жандармерија ударити на српски народ.

22:25 СРБИ НА ОКУП НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ: „НАОРУЖАНИ СРПСКИ ЖАНДАРМИ СУ НА РУДНИЦИ, ВЕРОВАТНО ЧЕКАЈУ ДА СЕ ОСПЕ БРОЈ СРБА КОЈИ СУ НА БАРИКАДИ ДА БИ „ПОВРАТИЛИ“ ПОЛОЖАЈ ТЗВ. „ЦАРИНЕ“ КОЈУ СУ СРБИ УКЛОНИЛИ ЈУТРОС. ПОНАВЉАМО АУТОБУСИ КОЈИ СУ ДОВЕЗЛИ ЖАНДАРМЕ СУ СУБОТИЧКИХ РЕГИСТАРСКИХ ТАБЛИЦА“.

//

 

 

 

 

 

 

 

 

10 replies »

 1. Е, јадна Србијо шта си дочекала? А, сви ми требамо да се стидимо својих предака, јер они нису савијали главе, никада!!

  Свиђа ми се

 2. Жао ми је браће Срба на многострадалном Космету што су изгубили било какав мотив да се боре и пали у очајање и дефетизам и дозволили да их преваре Дачићи и Николићи. Требали су да поднесу јак психолошки ударац од своје земље и да се помире са тиме да им је држава непријатељ и да се уздају у себе и изборе се мирним протестима за своја права.

  Од понедељка кад граница буде готова они ће живети у другој држави која ће се до 2016. године ујединити са Албанијом. Не могу ни да замислим какве их муке и тешкоће тек очекује и какво црно и смутно време за њих предстоји.

  Свиђа ми се

 3. Kako pres javlja Dacic je poceo munjevitom brzinom da radi da odvoji Kosovo republjhik od SDrbije . Cim zavrsi kako hrvatski prestavnik kaze on ce nastaviti da zavrsi granice sa Hrvatskom ne samo zemun Novi beograd vec i pola beograda pa tek onda Srbija moze preko njih velike Krvatske da ide u Evropu.Beogradjancici kao i obicno cute njima odgovara pederluk kradja laz homosexualnost i sve ostale nakaradne radnje Stim se Beogradjancica malogradjana a o ovoj bagri na predhodnoj i sadasnoj vladi i da ne pricam jer ja njih vidim da su svima konopci na vrat koje sami sebi zatezu/

  Свиђа ми се

 4. КОЛИКО ВИДИМ СРБИ СУ СЕ ТРЕНУТНО ПОВУКЛИ СА ПРЕЛАЗА И ВРАТИЋЕ СЕ И НАСТАВИТИ ПРОТЕСТ И ТО РАДИКАЛНИЈЕ, АКО СЕ ПРЕЛАЗИ ПОЧНУ ПРЕТВАРАТИ У ГРАНИЦУ. А ОВО ШТО СУ ОПЕТ НАСТАВИЛИ ДА РАДЕ ГРАЂЕВИНЦИ ТО СУ ПАНТИЋ И ОСТАЛИ КАЗАЛИ ДА НЕЋЕ ДА ОМЕТАЈУ ТЕ РАДОВЕ. ЗНАЧИ САМО АКО СЕ ПРИМЕТИ ДА СЕ ПРЕЛАЗИ ПРЕТВАРАЈУ У ГРАНИЦЕ ОНДА ЋЕ СЕ ВРАТИТИ И ТО РАДИКАЛОНО БЛОКИРАТИ ПРЕЛАЗ И ТУ ЈЕ КРАЈ ОНДА СА ПРЕВАРОМ ОНЕ КОМУЊАРСКЕ ИЗДРКОТИНЕ С ГЉИВИЧНИМ ОБОЛЕЊЕМ, ЈЕР ОН ТО СВЕ ВОДИ И ЗАКУВАВА И ТО БИ ОНДА БИЛА АПСОЛУТНА ТАЧКА НА БИЛО ШТА ДА СЕ РАДИ НА ЈАРИЊУ ШТО БИ СЕ ПРЕТВОРИЛО У ГРАНИЦУ!!! САМО СТРПЉИВО, ЈЕР ШТО БИ РЕКАО ЋЕНЕРАЛ НЕДИЋ-СТРПЉЕН, СПАШЕН!!!

  Свиђа ми се

 5. Срамота! Зар након свега да одустанете и да верујете у лажи? И ви сте Срби који се боре за Косово. Било вам је речено да ће вас издати, а ви поново као слепци пристанете на све. Сами сте себе издали. Нека ми Бог опрости што ћу ово речи, али како сте кренули, то смо и заслужили. Јако сам разочарана.

  Свиђа ми се

 6. Драги моји Срби на Косову, немојте да наседнете на овај одговор од владе Републике Србије, то је једна велика лаж. Не смете да одустанете од протеста! Кад вас буду склонили са прелаза, Дачић ће свеједно 10.12. потписати уговор и ти прелази ће поделити Србију и Косово и Метохије на две државе. Ово не сме да се деси! Борите се до краја. Ова влада је потписала спровођење споразума о издаји Косова! Ови на власти су издајници, који су спремни да продају нашу земљу, народ, језик и нашу душу. Нека се хитно ова информација прошири, тако да сви знају шта вас заправо чека. Поздрав из Новог Сада!

  Свиђа ми се

  • nita dacic nece suspendovati. On ni borkove sporazume, koje ni borko nije potpisao nije suspendovao, a tek nece suspendovati ono sto je on licno ptpisao. Boze, pa to ne rade ozbiljne drzave. On to nece uraditi njegovim prijateljima iz eu ( kazem njegovim, jer on ih prijateljima naziva, ali sbiji i normalnom srbinu to su krvoloci ) Jedino sto ce on suspendovati, to su vasi bubrezi i jetre, naravno u korist njegovih prijatelja iz eu i nato. Ako to necete da shvatite, primite moje iskreno saucesce, a pomoci vam niko ne moze, ako vec pomoc necete i krvniku dajete na tacni rodjene organe. braco kosovski srbi, u slucaju da prihvatite bilo kakve prelaze, budite sigurni da ste potpisali genocid nad samim sobom.Ako vi to prihvatite, ni mi srbi koji bi isli u rat za kosovo, i vas na njemu, ni ruska federacija nikada vise nece imati razlog da vas uzme u odbranu. Nadam se da ste toga svesni. Dosadili su srbi i bogu i narodu svojom naivnoscu i gluposcu.Proglasite okupaciju a nikakve prelaze ni dilove nemojte sklapati sa dacicem koji je produzena ruka tacija, i to ona koja nosi noz. Proglasite okupaciju, ne granicu. Koji god odbornik vam kaze da veruje ovoj vladi je beobzirni izdajnik ili potpuno izlapeli ludak koji treba da bude zatvoren u ludnici, a vi ga oterajte i birajte zdravog

   Свиђа ми се

 7. pa ljudi budite normalni. Nema govora o postavljanju punktova na osnovu dogovora vlade i kosovskih srba. To je amaterski i pogubno naivni pristup tom problemu. Integrisanih prelaza ne moze biti dok dve strane, srpska i siptarska ne prihvate to kao integrisane prelaze. Dokle god je to za siptare granica, a za nas prelaz, dogovor nije postignut. Znaci, prva i osnovna stvar je usaglasavanje same sustine, a onda pregovarati o detaljima, kome idu pare, gde,sta i ostalo, ali dok siptari ne razumeju i prihvate to kao integrisane prelaze, nema daljnih pregovora. A cak i ako siptari prihvate to kao integrisane prelaze, srbi to ne treba da prihvate. Nema nikakvih prelaza i nigde u srbiji,tacka.tacka, i jos jedna stvar, mozda ne bi bilo lose da vi ( srbi ) proglasite nezavisnost kim od srbije, ali prethodno dogovorite sa rusima da vas odmah isti cas priznaju kao nezavisnu drzavu i prime u rusku federaciju, i da isti dan kad proglasite nezavisnost proglasite i okupaciju. Tada ce verujem uz srpske dobrovoljce iz svih krajeva, gde god da su, ne samo iz srbije, doci i dobrovoljci iz rusije. Trazite vi pre sa ovom idejom sastanak sa ruskim ambasadorom i sa putinom, nego sa tomom splacinom, a sa ona dva izdajnika, dacicem i vucicem, vise razgovora nema, osim preko nisana. Kad pobedimo, ujedinicemo se opet.

  Свиђа ми се