АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

И НИКОЛИЋ КАО ТАДИЋ СЛАВИ ХАНУКУ, ЊЕГОВ САВЕТНИК ДЕТЕ ПОКРИВА ФАШИСТИЧКОМ ЛИТЕРАТУРОМ или КУДА ИДЕШ СВЕТОСАВСКА СРБИЈО?


Учествовање у Хануци патријарха Иринеја, епископа Иринеја (Буловића) и председника Тадића прошле године је било жестоко критиковано од многих православних. Заиста сам се молила Богу као и многи православци који су се потрудили да сазнају шта је уствари Ханука, да то више у Србији не виђамо… Кад данас, јавио Танјуг: Београд – Председник Србије Томислав Николић вечерас је, поводом јеврејског празника Хануке, упалио свећу у београдској синагоги Сукат шалом. 

09.12.2012. ФБР уредник Биљана Диковић

Николић на прослави Хануке 09.12.2012. фото: РТС

 

Николић био у синагоги, упалио свећицу и честитао празник… Знаш ли председниче Србије где си као православни хришћанин, Светосавац, био и шта си радио? Ако ти не знаш – имаш ли кога да питаш? Баш сам смешна, па изасланици СПЦ се тамо налазе сваке године, и патријарх исто радио ПРОТИВ НАРОДА СВОГ И ВЕРЕ СВОЈЕ.

Да подсетимо, за оне којима се овај празник „свиђа“, баш је „леп“ и „нека то је братски и сестрински“, „међурелигиозни дијалог се тако продубљује“  и сличне небулозе које се непрестано понављају:
Ово је веома опасно по очување чистоте светосавске вере православне, присуство на „празник светлости“, уједињење свих религија је уствари ДИРЕКТНО И НЕСКРИВЕНО учешће у стварању Новог светског поретка и његове религије… односно ДИРЕКТАН АТАК НА ВЕРУ ПРАВОСЛАВНУ.

Ханука слави борбену победу јевреја и масакр својих непријатеља, а Божић слави рођење Бога, мир на земљи и међу људима добру вољу.
Када вам кажу да је исто Божић код православаца и Ханука код јевреја НИЈЕ ИСТИНА – у овоме је велика разлика да се зна: Ханука слави масакр, а Божић живот – НИЈЕ ИСТО!

Николић је палио свећу, неупућен (?) – ВЕРОВАТНО мислио да је свећа у православном хришћанству (НИЈЕ ИМАО КОГА ДА ПИТА?!) и та свећа која се пали том приликом у синагоги за Хануку исто, е па НИЈЕ ИСТО СВЕЋА НА ХАНУКУ И СВЕТЛОСТ ХРИСТА ПРЕДЦЕДНИЧЕ! И још поручује:  „Ако било ко од нашег народа пати, патиће цела Србија“, час се ПОТРУДИО ДА НА ХЕБРЕЈСКОМ ЧЕСТИТА ПРАЗНИК јеврејима. (!?)

Даље се нашем медијски спинованом становништву преноси како је Ханука леп празник… итд… и тако то – А СВЕ ЗАМЕНОМ ТЕЗА: ХАНУКА СЛАВИ ПРИНОШЕЊЕ ЖРТАВА – није дан када се СЕЋАМО СВИХ ЖРТАВА… ТОТАЛНО ПОГРЕШНО…

 

ПОЈАШЊЕЊЕ: Ханука је талмудски празник који се вештачки натура свим традиционално хришћанским народима и земљама као пандам Божићу. Ханука слави борбену победу јевреја и масакр својих непријатеља, а Божић слави рођење Бога, мир на земљи и међу људима добру вољу. Ханука свећњаке натурају свима следбеници екстремне интернационалне месијанске ционистичке организације „Хабад Лубович“ где су хришћани принуђени да се понижавају јавно палећи јеврејски свећњак – симбол антихришћанског Талмуда. Овај филм је посвећен тој теми.

Аутор овог рада никако није антисемита, али је антијудаиста и антициониста у том смислу што је противник религије засноване на Талмуду, религије која је љуто и отворено антихришћанска у својим основним веровањима. У том смислу и сви Апостоли и Оци и мученици били су антијудаисти, а такав мора да буде и сваки свесно верујући православни Србин.

******************

ОБЈАШЊЕЊЕ је поводом прошлогодишњег учешћа Тадића на Хануки мислим најбоље дао администратор блога Православље Живот Вечни:

На овај празник слави се победа Јевреја Макавеја против хеленистичких освајача Антиоха четвртог Епифана и његове неуспеле насилне хеленизације Јевреја коју је спроводио суровим методама.

Постоје озбиљне примедбе да је учествовање православних у церемонијама јеврејских празника издајство православне вере. Ово мишљење узима за основу Правила светих Апостола, који говоре:

Правило 64 
Ако који клирик, или световњак пође у синагогу јудејску, да се моли, нека буде и свргнут и одлучен.
(Ап 7,45,70,71; Трул 11; Антиох 1; Лаод 6,29,33,37,38)

Правило 70
Ако који Eпископ, или презвитер, или ђакон, или други из именика клирика, буде постио заједно са Јудејима, или светковао с њима празнике, или примао од њих њихове празничне дарове, као пресне хљебове или шта сличнога, нека буде свргнут; а ако то учини световњак, нека се одлучи.
(Ап 7,64,71; Трул 11; Антиох 1; Лаодик 29,37,38; Картаг 51,73,106)

Правило 71
Ако који Хришћанин принесе уље у светилиште незнабожачко, или у јудејску синагогу, или свеће пали кад су њихови празници, нека се одлучи.
(Ап 7,64,70; Трул 11,94; Анкир 7,24; Антиох 1; Лаодик 29,37,38,39; Картаг 21)

Учествовање у Хануци патријарха Иринеја, епископа Иринеја (Буловића) и председника Тадића прошле године је било жестоко критиковано од многих православних. Владика Артемије је чак навео учествовање у празновању Хануке као један од показатеља отпада од православља и ослабеле савести православних. Групација “Истински православни хришћани” која је у расколу са СПЦ и која се користи разним аномалијама код епископа СПЦ ради придобијања чланова за своју групу је тим поводом припремила видео клип који говори о разлозима за наметање Хануке у нејеврејском свету: Пожар Хануке

******************************

 

И таман помислимо нема више изненађења данас, кад се појави текст који је наш ФБРепортер пренео у групу на ФБ, који овом приликом преносимо:

Саветник за медије председника Србије Вук Фатић успављује дете Хитлеровим штивом!

Човек задужен за имиџ Томислава Николића окачио је на “фејсбук” профилу свог сина како у дечјим колицима спава заоденут корицама фиреровог дела “Мој поредак света”, на којем доминира свастика и лик злочинца у нацистичкој униформи.

Заменик шефа Прес службе председника Србије потписао је ову фотографију са “Мали диктатор”, што је изазвало бурне реакције неких од више од 1.300 пријатеља са којима дели приватне албуме.

– Не пада ми на памет да дајем коментар на слику свог детета. Чик то објавите и завршили смо за сва времена сарадњу – упозорио нас је Фатић када смо га питали за објашњење зашто је уз бебу ставио симбол највећег зла 20. века.

Културолог Ратко Божовић за “Ало!” каже да се државни службеник овим поступком препоручио за психијатрију.
– Јесте ли ви сигурни да он није гранични случај? Ово је врло екстремно понашање и самим тим је патологија. Тај човек хитно треба да се обрати лекару за помоћ. Нека потражи психијатра. Неко би можда могао да га брани са становишта слободе, али та прича око Хитлера, посебно у Србији која је страдала од његове руке, превише је морбидна. Хитлер је метафора ужаса, историје масакра и деструкције и инспирација је за насиље – каже Божовић, не кријући гнушање оваквим поступком.

И психолог Небојша Јовановић оцењује да је истицање овакве фотографије потез човека са озбиљним етичким проблемом.
– С обзиром на то да је упозорен да склони слику, ово може да се протумачи као жеља с експонирањем. У политици и естради нарочито важи правило: није важно да ли се о мени пише по добру или злу, важно је да се прича. Ако је у циљу личне промоције употребио дете, онда говоримо о човеку с озбиљним етичким проблемом – објашњава Јовановић за наш лист.
Иначе, књига “Мој поредак света” написана је неколико година након чувеног “Мајн кампфа”.

извор: http://www.nazadsrbijo.com/2012/12/tomin-savetnik-pokriva-bebu-hitlerovom.html

*****************

И на крају, да закључимо:
Председник, бивши и садашњи учествује у Хануки, Патријарх и високодостојници СПЦ такође, саветник председника садашњег покрива своје дете фашистичком литературом… није ни чудо шта нам се све као народу србском догађа…

КУДА СИ ТО ПОШЛА СВЕТОСАВСКА СРБИЈО – ИЗГЛЕДА ДА СУ ОВО СТВАРНО ПОСЛЕДЊА ВРЕМЕНА – НЕКА НАМ ЈЕ БОГ У ПОМОЋ!


//

 

 

4 replies »

 1. Pokušavam da napišem neki komentar na tekst ali mi ne ide. I što reče Marko, eee do k…. Šta uradismo, koga dovedosmo da nas predstavlja. Bruka i sramota. Diži se Srbijo, krajnje je vreme!

  Свиђа ми се

 2. eee do k…. da prostite svi od reda . !
  otelo mi se kao krajnji ishod komentara na sve vidzeno do sad . na kraju i ovo .
  dno!
  jedva cekam da se digne Srbija !
  krvna slika ovog svjeta ce se tad promjenit!
  krajnje je vrjeme !

  Свиђа ми се

 3. Разочарах се, али шта се могло друго очекивати,слуге ционистичке, не могу бити на власти ако нису слугаћи.Зна се ко им је први честитао побједу на изборима(СНС-у)…све по сценарију.

  Свиђа ми се