КОСОВО И МЕТОХИЈА

Марко Јакшић – мора се јавно пружити отпор овој наметнутој политици, која Србији као држави не оставља никакву шансу!


М. Јакшић – Одлучно против граница једина могућност

Извор: Српске барикаде
11.12. 2012.
На данашњој седници скупштинског Одбора за Косово и Метохију посланици из ДСС-а указивали су на издају и захтевали да се споразум о управљању прелазима поништи, посланици СНС-a су ћутали а чланови ДС-а позитивно оценили тај споразум и подржали га у потпуности, изјавио је народни посланик из Косовске Митровице Др Марко Јакшић за портал Novinar.de.
Марко Јакшић – Лидер Срба са севера КиМ.

„Посланици ДСС-а су назвали Споразум о Интегрисаном управљању прелазима класичним успостављањем граница“ каже Јакшић и наводи да су на седници из те странке подсетили да се то дешава на „100-годишњицу балканских ратова (ослобађања Старе Србије односно КиМ) и да је то тренутак повољан једино за велику националну бруку и срамоту“. Они су затражили да се закључци Владе о ИУП опозову у потпуности „а тачком 8 тог споразума стекли су се услови да се договор поништи јер царињење робе на јужној страни представља процедуру постављања класичне границe“ рекао је Јакшић. Посланици из СНС-а су ћутали под овим оптужбама а посланици ДС-а су закључили да су тзв. „Напредњаци“ овим споразумом постали већи Европејци и од њих, наводи лидер Срба са севера Косова Марко Јакшић.

На питање да ли је на овој седници Одбора за КиМ начињен било какав позитиван помак у смислу поништавања тог договора Јакшић апсолутно негира и објашњава то тиме што су сви челни људи тог Одбора заправо из владајућих странака па самим тим то значи пуну подршку досадашњим споразумима између Премијера Дачића и Хашима Тачија. Оцена челника тог скупштинског тела јесте да је „то добар потез који чини да Србија постане кандидат за Европскоу унију“ и изнео своје мишљење да не верује да ће се скоро стећи услови да се „нешто поправити“.

„Оно што је битно је да успостављање границе између КиМ и остатка Србије, на северу Косова, значи кршење Устава и ми очекујемо да Уставни суд донесе одлуку да се ова граница поништи као противуставна. Ми Срби са Косова и Метохије, а и сви други национално добромислећи Срби, треба да се боримо и да инсистирамо на поништењу договора – у супротном постављање царине постаје апсолутно“ упозорава Јакшић.

 

Одлучно против границе – ДСС је странка која је најодлучније започела отпор издајничком постављању границе између Косова и Метохије и остатка Србије. Челници ДСС-а су ретки политичари који и након предизборне кампање могу онако слободно да дођу у јужну српску Покрајину као и пре тога. На фотографији, с лева (изоштрено) Марко Јакшић, Војислав Коштуница, Слободан Самарџић.
 Именовање бившег министра за КиМ, из Тадићеве владе, Богдановића за једног од потпредседника тог Одбора, Јакшић објашњава простом чињеницом да пошто „ми из Демократске странке Србије нисмо хтели да прихватимо то место и на тај начин учествујемо у издаји Србије, а то је морао да буде неко из опозиције и именован је Богдановић“.
Борба за очување државних граница али и достојанства распламсава се у српском народу. Наиме, након јучерашњег протеста у Београду „Никад граница“ на коме је учествовало више хиљада људи по процени једног од учесника, најављен је још један скуп под називом „Косово да, Европска унија не“. Организатори најављују да ће овај догађај бити одржан у четвртак, 13. децембра у Великој сали Сава центра у Београду. Међу разлозима за одржавање оваквог скупа наводи то што је „политика послушности према западу довела државу на нивицу пропасти а више од полoвине становништва на ивицу егзистенције“. Ово потврђују чињеницом да „последња понижења Србије – срамне ослобађајуће пресуде Готовини, Маркачу и Харадинају у Хагу и предвиђено успостављање границе између Србије и Косова – о томе речито сведоче. Овој наметнутој политици, која Србији као држави не оставља никакву шансу, мора се јавно пружити отпор“ истичу организатори.
Текст и фото:
Иван Максимовић,
Косовска Митровица_________
http://srpskebarikade.blogspot.com/2012/12/blog-post_11.html

4 replies »

 1. Одговор брату Барикадер-у.

  Небитно је да ли добро познајем ствари или не, него је битно да познају ствари они који вас доле воде, нпр. ја сам и пре 7. децембра прочитао на једном од 3-4 патриотских сајтова који се баве и тематиком Космета да ће се роба царинити са наше стране у Нишу, а са Шиптарске у јужном делу Косовске Митровице, а ваши представници су по том питању необавештени и наивно верују разним обећањима. Обећање лудом радовање.

  Изузетно ценим Самарџића, Шаровића и Трајковића али они су само пуки теоретичари и од њих нема никакве вајде. Њихово поклапање до у милиметар је и са јунацима код Радоја Домановића у Марко Краљевић по други пут међу Србима, где има ликова у тој причи којима су уста пуна ослобађања Србије. Прочитај и биће ти јасно. Од толког теоретисања ме више уби досада. Шта кошта радикалне, двери, дсс и остале патриоте да скупе милион потписа за обарање Боркових споразума и ових будалаштина што су потписали Никољићи и Дачићи. Не кошта их ништа, али они неће да ураде нешто корисно и практично, него тртљају бескорисно и теоријски. Народ на Космету нема ништа од тих којима су само пуна уста Космета и филозофирања на ту тему.

  Треће жалите се да народ нема вођу, и да вас је вођа оставио. Па тај Никољићи Дачићи вођа вам је исти онај Домановићев вођа. Бежите од таквих него се уздајте у себе и своје снаге и нађите човека између вас који ће да вас води у заштити ваших интереса да можете да преживите и опстанете на Космету.

  Свиђа ми се

 2. Не слажем се! Твој став говори о твом личном непознавању ствари на терену, највероватније ниси са КиМ, не живиш овде и немаш лично искуство. Народ нису облаци па „да се скупљају“ а чак и обкале неко води.

  Један од ралога за неодазив на Јариње и дешавања на КиМ уопште јесте и тај што народ мисли да је остављен и види да је издат од власти а народ НЕ МОЖЕ БЕЗ ВОЂЕ! Неко мора да води, организује и држи људе.

  Ако посетиш наш блог видећеш да ту НЕМА странчарења, барем не овоземљаског, и да је ово први такав текст. Међутим, да си се довољно ангажовао видео би материјал на интернету – дплазак Самарџића на Косово, његову иницијативу за пружање отпора и шта је све након тога уследило.

  Даље, да си прочитао цео текст прочитао би и ово:“Оно што је битно је да успостављање границе између КиМ и остатка Србије, на северу Косова, значи кршење Устава и ми очекујемо да Уставни суд донесе одлуку да се ова граница поништи као противуставна. Ми Срби са Косова и Метохије, а и сви други национално добромислећи Срби, треба да се боримо и да инсистирамо на поништењу договора – у супротном постављање царине постаје апсолутно” упозорава Јакшић. ово није страначка већ разумна и ситински патриотска изјава.

  Опрости али твој коментар говори о човеку који је изузетно неинформисан о догађајима у задњих десетак дана.

  Свиђа ми се

 3. Ама доста више са млаћењем празне сламе. Кога бре више занимају празна филозофирања, ваша становишта међународног права, кукњаве, нарикање и вртење истих мантри?! Скупљајте се и крећите ка новим граничним прелазима да их мирним протестима укинете.

  Од теоретисања и филозофирања ДСС-а, СРС-а и осталих нема ништа. Да се скупи како зна и уме 1000 људи и да се нацрта на прелазима, да се јавност информише свакодневно и да се преко мобилних телефона и интернета шире истините информације о Космету грађанима Србије и за који месец споразум пада.

  Свиђа ми се