АУТОРИ

Дејан Баљошевић: Виц о меди или Србија пред вратима ЕУ


У времену: када се такозване српске власти одричу свега, првенствено Косова и Метохије зарад неког пријема у неку тамо Европску унију која је и сама у великим финансијским и осталим проблемима и пред распадом, када се злочинци и истребљивачи србског народа на свим територијама где су живели у ха(д)шком суду ослобађају и сатанизује србски народ и Србија – настала је ова прича, као реакција на те догађаје.

14.12.2012. извор: ФБ Jovana Bojic Baljosevic,за ФБР уредник Биљана Диковић

фото: srbijadanas.net

Када је избио рат и у шуми дође мобилизација. Дође лији позив за војску и она оде. Уплаши се вук и како неби ишао у војску, поломи себи ногу и не оде. Јелен се уплаши и он, шта ће, поломи себи рогове и не оде. Дође ред на меду, не зна шта да ради.

Одсече себи уши и оде пред војну комисију. Излази он тужан, питају га вук и јелен:

– Шта ти је?

– Дођавола, рекли ми да имам равне табане.

То је био духовит виц о животињама, у којем је јадни медо испао тужно-смешан.

Е сад, вероватно се питате зашто сам испричао овај виц. Зато што ме поступак непотребног самоунакажавања овог несрећног меде умногоме подсећа на могуће непотребне поступке самоуништaвања наше Србије, јер би и њу, како ми се чини, могла да задеси слична судбина.

Ево и како:

Одсече Србија себи Косово и Метохију, па онда Војводину, па Рашкој и Прешевској области да по аутономију, па у Хагу испоручи све своје грађане, за које се неком учини да су чинили ратне злочине, па се онда извини свим новонасталим републикама у региону, извини се НАТО-у, што је морао да је бомбардује и да на њу такву никакву потроши толике бомбе, па организује параду поноса, па дозволи истополне бракове, па позове папу у госте…

…па ово, па оно… и тако сигурна у себе да је довољно учинила, оде спремна пред Европску комисију за проширење Европске уније.

Враћа се она тужна а људи је питају:

– Ша ти је?

– Дођавола, рекли ми да нису ни имали намеру да ме приме у Европску унију, јер се не налазим у њеним природним границама.

 

Епилог: И тако нам Србија, попут меде у горњем вицу, остаде тужна и осакаћена пред вратима Европске уније.

 

Дејан Баљошевић
Ораховац