ДРУШТВО

ДУХОВНО-ДРЖАВОТВОРНА ОБНОВА СРБСТВА НА СВЕТОСАВСКИМ ТЕМЕЉИМА


Главно програмско начело СНВ „Срби на окуп!“

субота, 15 децембар 2012 20:53

ДУХОВНО-ДРЖАВОТВОРНА ОБНОВА СРБСТВА НА СВЕТОСАВСКИМ ТЕМЕЉИМА

 

Ово би конкретно значило, залагање за идеју повратка-обнове србске сталешке саборне монархије. То је (за сада) могуће само кроз изузетно озбиљан и доследан, образовно-мисионарски процес, обнављања србске државотворне свести у народу. Носилац овог процеса СНВ «Срби на окуп!» треба да окупља Србе око ове државотворне идеје и да је одважно супростави свим погубним антисрбским и антихришћанским пројектима и идеологијама.

Треба радити и спремно дочекати време србског светосавског родољубља, које очекујемо (да долази). To je време светосавског Србства које ће, ако Бог да, заменити ово антисрбско време. Србија онда коначно неће бити ни грађанска ни европска, већ – србска, у којој ћемо бити своји на своме. Једино јака национална Србија, ослоњена на братску Русију, може се одупрети процесу глобализације и сачувати своју посебност и светосавски идентитет, како Цркве тако и државе.

Иако су српско име и држава жртвовани ради уласка у срамну творевину Југославију, наш монархијски континуитет није престао. Вековна србска монархија је насилно и безаконо свргнута од комунистичких злочинаца и узурпатора а по најновијим доказима Краљ Петар II Карађорђевић није абдицирао, упркос многим притисцима.

Ако је уз Божију помоћ васпостави, у саборној монархији србски народ неће бити приморан да између кандидата, које су му пронашле и изнеле партије, бира онога који је мање лош. Уместо председника који је страначки човек имаће Краља који је оличење србске државности, „застава слободе и штит јединства“. Утихнуће партијско–политичке борбе, а грађани ће моћи сами да се кандидују у сваком од својих сталежа (струковних удружења) од којих би био формиран будући сталешки парламент (или Народни Сабор).

Извод из програма СНО „Срби на окуп“

 

5 replies »

 1. Tvoji komentari su na mestu,kuma Aleksandra je kraljica Elizabeta,pa nema potrebe dalje ulazit u temu.Za utehu da te obavestim da mi imamo naslednika Nemanjica i on se momentalno nalazi u Rusiji,ali njegov povratak nije daleko,prorocanstva nasih svestenika ce se ostvariti.

  Свиђа ми се

 2. +…мислите на краља МИРИПОМАЗАНОГ у м.Жичи ДА… Садашњи,с јеврејско кат-кече,принц ! пали хануку у славу кабале… Питам се одкад светоСавци и то православни пишу с папски датум (ако морате ? метите и наш свети-јулијански)или се стидите рећи ИСТИНУ ? српски-палапелизован вам дражи а латиница када ће ?
  Свети Сава,написа ли српљак или СРБЉАК ? Није ме срамота рећи,ко сам и где идем :слава ми је 13 фебруара-светом Симеону Мироточивом…
  Брука, кога да водите или заводите,доста више лагарије, ви да се заЦарите а ми сталески да вас подржавамо и остале требе понизно љубећруке Аминујемо +

  Свиђа ми се

 3. +…мислите на краља МИРИПОМАЗАНОГ у м.Жичи ДА… Садашњи,с јеврејско кат-кече,принц ! пали хануку у славу кабале… Питам се одкад светоСавци и то православни пишу с папски датум (ако морате ? метите и наш свети-јулијански)или се стидите рећи ИСТИНУ ? српски-палапелизован вам дражи а латиница када ће ?
  Свети Сава,написа ли српљак или СРБЉАК ? Није ме срамота рећи,ко сам и где идем :слава ми је 13 фебруара-свети Симеону Мироточивом…
  Брука, кога да водите или заводите,доста више лагарије, ви да се заЦарите а ми сталески да вас подржавамо и остале требе понизно љубећруке Аминујемо +

  Свиђа ми се

 4. Тешко је нама монархистима данас кад имамо оног усраног НАТО шпијуна, мутавог енглеског престолонаследника принца Александра II, који неће да говори србски језик и пљује на све србско! За сад је боља република, све док не дође неко други, овај би нам био гори од Николића, Тадића, Слоба и Тита заједно. Сва три његова сина, принчеви Петар, Филип и Александар, рођена су у САД, тако да ни од њих ништа да не очекујемо осим да молимо Бога да се не ожене и не праве децу, па да се отарасимо ових НАТО Карађорђевића, ваљда би се тада појавио неки нови монарх, који је Србин и из Србије!

  Свиђа ми се

  • … наравно, не мора бити само из Србије, него и из било које друге србске земље, али суштина је да треба бити наш човек, а не Енглез или Американац…

   Свиђа ми се