АУТОРИ

Најчитанија шиптарска вест: Београд и Приштина НИСУ ПОСТИГЛИ ДОГОВОР У БРИСЕЛУ!


Сви наводи, којима нас свакодневно и непрестано бомбардују са свих режимских  гласила и тв станица, такозваних србских политичара, од премијера до председника, разних вођа група и канцеларија за Косово и Метохију још једном су изгледа били – ЛАЖ. Испоставило се, као и много пута до сада да су шиптарска гласила објавила истину коју од Срба покушавају да сакрију тзв. србски добротвори који нас успешно воде путем у пропаст државе и народа… 

Колико видимо – Николић, Вучић, Дачић и камарила се према Уставу Србије на који су се заклели – понашају као према папирној марамици за једнократну употребу – послужила им да се закуну на путу ка устоличењу на своја места – са којих свакодневно све Србе покушавају да направе будалама и неписменим идиотима, што дозволите, вређа достојанство србског народа…  Овакав однос власти према свом народу мора се хитно прекинути – ако ни са чим другим онда референдумом, за почетак – против свих споразума и потписа које су икада у наше име дали било коме!

20.12.2012. ФБР уредник Биљана Диковић

Rexhepi: Nuk bëmë marrëveshje në Bruksel

Publikuar: 20.12.2012 – 08:50Prishtinë, 20 dhjetor – Fisnik Rexhepi, këshilltar politik i ministrit të Punëve të Brendshme, të mërkurën ka deklaruar se gjatë qëndrimit dyditor në Bruksel grupi teknik përgjegjës për zbatimin e marrëveshjes së integruar të kufirit (IBM) të Kosovës nuk ka arritur “asnjë” marrëveshje me palën serbe për rregullimin e sistemit doganor.
Deklarimet e delegacionit serb përmes të cilave thuhej se është arritur marrëveshje, Rexhepi i ka konsideruar si të pavërteta, duke thënë se palët kanë diskutuar vetëm për “një mirëkuptim” sa i përket pikëkalimit në Jarinje, që duhet të tregohet për shkak të festave të fundvitit dhe i cili duhet të përfundojë më 10 janar.
“Edhe në komunikatën për media të baroneshës Ashton thuhet se palët kanë një mirëkuptim për situatën, por nuk ka marrëveshje”, ka thënë Rexhepi.

Më gjerësisht lexoni sot në “Koha Ditore”.

 

******************

превод ВЕСТИ са албанског:

Објављено: 20.12.2012 – 08:50

Приштина, 20. децембар – Фишник Реџепи, политички саветник министра унутрашњих послова, рекао је да у среду током дводневног боравка у Бриселу техничка група одговорна за спровођење интегрисаног управљања границом (ИБМ) на Косову није постигла споразум са српском страном да се регулише царински систем.

Изјаву српске делегације да је договор постигнут, Реџепи сматра као лажну, рекавши да су стране само разговарале о „разумевању“ на прелазу Јариње, који мора бити приказан због празника и који мора бити завршен 10. јануара.

„Чак је у саопштењу баронеса Ештон рекла да странке имају разумевање ситуације, али не постоји сагласност“, рекао је Реџепи.

Најчитанија данас у „Koha Ditore“.

******************

Хашим Тачи је био јасан по сваком од питања о којима говоре представници Србије. Платформа: “То је план који ни у каквим околностима не може остварити апетите неком аутономијом на Косову или територијалном поделом. То је антиевропских план, план против мира и стабилности на Косову и региону”. ПРЕЛАЗИ, примена ИБМ: “Разговори са Дачићем имају за резултат почетак примене споразума о интегрисаном управљању прелазима (ИБМ), што је означило јасно постављање границе држава Косова и Србије”.