Против-уставно деловање

Руска дума данас прихватила закон којим се ЗАБРАЊУЈЕ РАД НВО које финансира Америка!


Државна дума прихватила закон Диме Јаковљева

19.12.2012, 20:34
Глас Русије

Државна дума је на заседању у среду усвојила у другом кругу закон који између осталог уводи забрану делатности невладиних органиазција у Русији које се финансирају из САД и баве се политиком и невладиних организација чија делатност представља опасност по интересе РФ.

За документ је гласало 400 посланика (било је неопходно 226 гласова за изласавање), против је било четворо, двоје уздржаних. То је одговор Русије на такозвани акт Магнитског усвојен 6. децембра у САД, који уводи визне санкције против руских грађана умешаних, по мишљењу конгресмена, у кршење људских права.

****

Русија забранила Американцима да усвајају њену децу

16:16 19.12.2012. ФАКТИ

ДРЖАВНА ДУМА УСВОЈИЛА АМАНДМАН НА ТЕК ДОНЕТИ „ЗАКОН ДИМЕ ЈАКОВЉЕВА“

ДРЖАВНА Дума – доњи дом руског парламента – усвојила је амандман на тек донети „Закон Диме Јаковљева“ којим се потпуно забрањује да Американци усвајају децу из Руске Федерације.

Ово је очекивани додатни потез којима Русија одговара на амерички „Акт Магнитског“. А повучен је упркос томе што је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров сугерисао парламенту да грађанима САД не забрањује усвајање деце из РФ.

Допуњени „Закон Диме Јаковљева“ сад забрањује да на територији Руске Федерације даље делују организације које су радиле за усвојиоце руске деце из САД.

Истим амандманом је стављен ван снаге и споразум Русије и Сједињених Држава о „сарадњи у области усвајања деце“ који је био потписан у Вашингтону 11. јула 2011. године.

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ: Иван Ивановић: Обрачунаћемо се са страним агентима, исто као Руси!
_______

http://fakti.org/rossiya/rusija-zabranila-amerikancima-da-usvajaju-njenu-decu
http://serbian.ruvr.ru/2012_12_19/Drzhavna-duma-prihvatila-zakon-Dime-Jakovljeva/