Биљана Диковић

Шиптарски терористи ОВПМБ прете: Срушите споменик, ми нападамо!


ОВПМБ: Срушите споменик, ми нападамо!
Бивши припадници расформиране Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе запретили су данас председнику Владе Србије Ивици Дачићу оружаним сукобом ако Влада Србије покуша да сруши споменик ОВПМБ у Прешеву. На сајту „Прешева јоне“ они су навели да ће „врло лако поново обући чизме и униформе и узети оружје у руке“.

26. 12. 2012. Бета

Одговарајући на најаве и претње премијера Србије Ивице Дачића да ће Србија силом уклонити споменик припадницима бивше ОВПМБ, уколико то власти у општини Прешево не учине, командант Љуљи – Љуљзим Ибиши је рекао да су спремни да се томе супротставе, ако је потребно и оружјем.

„Ми као бивши припадници и команданти ОВПМБ због европских интегративних процеса смо дали приоритет дијалогу и настојањима да проблеме решавамо кроз разговоре, уз наду да ће се зауставити репресија Србије према етничким Албанцима у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи. Међутим, због сталних провокација Жандармерије и због претећих изјава Дачића испада да Београд не интересује ни дијалог нити стабилност у региону“, казао је Ибиши.

Са друге стране Шефкет Хасани, познат под надимком „Поети“ (Песник) је рекао да ће се, уколико дирне у споменик ОВПМБ у Прешеву, Дачић сусрести са 500 спремних војника са Запада. Хасани је позвао Србију да предност да дијалогу, како би се „данас срели за преговарачким столом, а не сутра у шуми“.

 

****************

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

КУЦ, КУЦ, ИМА ЛИ КОГА У СРБИЈИ: Држави не смета споменик ОВК у Прешеву?!

Синдикат српске полиције: Држава да уклони споменике терористима! 23.11.2012. ssp.org.rs/arhive/2746 – САОПШТЕЊЕ

Шиптарски билборд „Албанска република” у сред Бујановца!

“СРПСКА” ПОЛИЦИЈА СПРЕЧИЛА РУШЕЊЕ СПОМЕНИКА ШИПТАРСКИМ ТЕРОРИСТИМА У ПРЕШЕВУ!

Синдикат српске полиције: Под хитно уклоните споменике терористима ОВПБМ! 26.12.2012. ФБ страница Синдикат српске полиције , блог ssp.org.rs