Биљана Диковић

Четнички покрет: “Очистићемо шиптарске терористе за пола дана!”


 Четнички покрет: “Очистићемо шиптарске терористе за пола дана!”

Преносимо реакцију са странице Четничког покрета на актуелну тему рушења споменика шиптарским терористима у Прешеву… Четници поручују да дају рок до Србске нове године да се срамни споменик уклони, у јавном писму нуде и помоћ србској полицији у том часном послу, а своје чланове су обавестили да од данас делују по условима које налаже ванредна ситуација…
извор: cetnici.rs, за ФБР приредила уредник Биљана Диковић

После покушаја чланова Четничког покрета да уклоне срамни споменик у Прешеву у коме нас је омела Српска полиција и жандармерија, хапшењем и изрицањем ненормалних казни у којима се чекић проглашава оружјем за напад, ми смо упутили отворено писмо Премијеру и Министру полиције у коме му дајемо могућност да настави оно што смо ми хтели да урадимо, и чак смо понудили нашу помоћ Српској полицији у томе. Дали смо му времена да размисли. Надамо се да је рок до Српске Нове године довољно времена.

Нашој иницијативи се такође придружио и Синдикат полиције Србије отвореним писмом Премијеру и Министру полиције Ивици Дачићу. У коме си тражили да, или уклони срамни споменик или да повуче своју реч којом је обећао да то уради.

Премијер Србије и Министар унутрашњих послова ћути.

А док он ћути. Шиптари прете оружјем и то отворено!

На сајту “Прешева јоне” они су навели да ће “врло лако поново обући чизме и униформе и узети оружје у руке”.

ОВПМБ

Одговарајући на најаве и претње премијера Србије Ивице Дачића да ће Србија силом уклонити споменик припадницима бивше ОВПМБ, уколико то власти у општини Прешево не учине, командант Љуљи – Љуљзим Ибиши је рекао да су спремни да се томе супротставе, ако је потребно и оружјем: “Ми као бивши припадници и команданти ОВПМБ због европских интегративних процеса смо дали приоритет дијалогу и настојањима да проблеме решавамо кроз разговоре, уз наду да ће се зауставити репресија Србије према етничким Албанцима у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи. Међутим, због сталних провокација Жандармерије и због претећих изјава Дачића испада да Београд не интересује ни дијалог нити стабилност у региону”, казао је Ибиши.

Са друге стране Шефкет Хасани, познат под надимком “Поети” (Песник) је рекао да ће се, уколико дирне у споменик ОВПМБ у Прешеву, Дачић сусрести са 500 спремних војника са Запада. Хасани је позвао Србију да предност да дијалогу, како би се “данас срели за преговарачким столом, а не сутра у шуми”.

Четнички покрет

Наш сајт је поводом ових срамних претњи шиптарских качака и терориста позвао председника Четничког покрета Братислава Живковића да прокоментарише овај инцидент.
“Ово је срамота и за Дачића, шамар и полицији и Србији. Само када помислим како се осећају у овом тренутку породице палих бораца хвата ме бес. Четнички покрет се ставља са својим ветеранима на располагање било којим државним органима у решавању овог проблема. Ми немамо проблема са тиме да очистимо ту гамад за пола дана. У сваком случају, пукне ли једна пушка доле од стране тих сепаратиста, ма падне ли један шамар једном Србину доле, биће освете! Неће они ни стићи до шуме!“ – рекао је Живковић и додао да припреме четничких бораца почињу од овог часа за деловање у ванредним ситуацијама.

Пропагандна служба
Четничког покрета
 

 

***************

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:
Шиптарски терористи ОВПМБ прете: Срушите споменик, ми нападамо!

1 reply »

  1. ПОМОЗ’ БОГ БРАЋО ЧЕТНИЦИ! САМО ТАКО ДИРЕКТНО, У ЦЕНТАР МЕТЕ, ДА СЕ КАЖЕ ОТВОРЕНО И ДИРЕКТНО ШТА СЕ МИСЛИ О ТИМ БАНДИТИМА ШТО СУ ПОДИГЛИ ТАЈ ЈЕБЕНИ СПОМЕНИК!!!

    Свиђа ми се