Биљана Диковић

ГМО ЛУДИЛО: САД свиња-човек, Канада: свиња-миш и коза-паук!?


ГМО ЛУДИЛО: САД научници праве свињу укрштену са човечијим ДНК, а Канадски су углавном опредељени на укрштање животиња, укрстили су свињу са мишем и козу са пауком… Ово се заиста – јер се намерава користити у исхрани човека слободно може назвати ГЕНОЦИДОМ НАД ЧОВЕКОМ, БИОЛОШКИМ ЗЛОЧИНОМ… Дошло је време да се запитамо: шта ми већ сада, или од пре неколико година заиста једемо?! И да пристанемо на услове које поставља ЕУ да потпишемо улазак у организацију СТО и увозимо ГМО храну, па то може само луд човек, или неко ко нема ни грам мозга!

05.01.2013. извор: Вести и ФБ Еколошки Покрет Новог Сада

за ФБР приредила Биљана Диковић

Канада на ивици да одобри Енвиро свиње-милиони Канађана ће ускоро јести свињу укрштену са мишем

ГМО флуорсцентно прасе

Канадска влада је на ивици да одобри бизарну врсту ГМ свиња за коришћење у исхрани Канађана. Ова нова хибрида између миша и свиње је названа Енвиро свиња (свиња која чува животну средину). Ову нову „врсту“ јоркширске свиње су направили научници из Онтариа на Гуелф универзитету (University of Guelph) и то тако што су им додали ген миша да би смањили количину фосфора који се налази у измету свиње. Ускоро ће милиони Канађана јести месо ове свиње-миша а већина неће ни бити свесна тога. Очекује се да ће се одобрење за ову нову врсту свиње ускоро тражити и у Америци. Ако мислите да је ово први пут да научници мешају две животињске врсте у покушају да „помогну“ човечанству, варате се.

Права истина је да научници широм света стварају нове, бизарне врсте животиња готово редовно. У последњих пар деценија генетска модификација је јако напредовала и чини се да су истраживачи и научници јако нестрпљиви да користе те нове технологије.

Да видимо каква све чудна и мистериозна бића научници стварају? Шта кажете на мачку која светли у мраку? Оне стварно постоје. ГМ мачка под именом мистер Грин Џин (Mr. Green Genes) је прва флуоресцентна мачка која је направљена у Америци. Под ултраљубичастим светлом ова мачка  сија бледозеленим сјајем. Тако да у будућности мачка не мора да служи само за мажење или за игру, него и као ноћно светло. Амерички истраживачи нису били први који су ово урадили мачкама, тим јужнокорејских научника је пре њих створио мачку која сија црвеним светлом када се стави под ултраљубичасте зраке. Можда се питате зашто научници раде овакве ствари? Одговор је прост – зато што могу!

koza

Научници су створили бића која су много бизарнија од флуоресцентних мачака. Једна Канадска компанија, под називом Нексија (Nexia), производи козе у које су додали ген паука.

Разлог за ову бизарну генетску модификацију је тај да би им козе производиле млеко у коме се налази протеин свиле. Овај протеин свиле се онда сакупља, чисти и испреда у невероватно јака влакна. По неким извештајима, ова влакна су издржљивија од кевлара, флексибилнија од најлона и јача од челика. Ова супстанца има индустријску и војну употребу од изузетне вредности. Али када људима кажете да постоје пауккозе вероватно ће вам се смејати.

Када  им споменете ове козе упутите их на овај видео.

Видео показује репортажу о томе како се ове козе производе и шта се ради са пауковом свилом која се од њих добија.

Да ли вас ово поигравање са природом узнемирава? Ако ништа барем не производе хибриде између људи и животиња? Е па производе!

Познато је да ће се хибрид између човека и свиње ускоро узгајати у САД. Ово је било јавно саопштено и скоро нико се није узнемирио поводом тога.

292264_mis-svinja--foto-fourwinds10-net_f

Оно што је описано као „најмодернија технологија“ ће уствари бити производња свиња у које је убризган људски ген. Ове хибридне свиње  ће бити „узгајане“ због производње органа за трансплантацију. Како вам ово звучи???Постоји ли могућност да оваква бића доспеју у нашу исхрану?
Не?
Мислите да нам то никада не би урадили?
Немојте бити тако сугурни!

ФДА  (Агенција за храну и лекове) је недавно објавила да постоји велика вероватноћа да се потомци клонираних животиња већ одавно користе у исхрани и да они не могу ништа по том питању.
Евидентно је да имају сасвим довољно времена да врше рације Амишких фармера али по њима немају довољно времена да истраже да ли се клониране животиње налазе у ланцу исхране.
Чак су изјавили да то практично њима и није нека тема за истраживање.
Већина Американаца једе парадајз у коме се налази ген бубашвабе и већина Американаца једе кукуруз са убризганим инсектицидом, зашто би онда били забринути у вези меса које једу?

Опширније

Превод Екотрибунал

———————

Вести

Амери праве човека-свињу!

Научници у САД-у су направили хибрид мешавином човекових и свињских гена. Ова врста ће ускоро, по свој прилици моћи легално да се узгаја широм Америке. Када је ово саопштено јавности, готово да се нико није узбудио због тога! Аман људи шта вам је!?

Оно што је описано као нови програм „Оштрица“, у ствари представља експеримент где се производе и спајају људски и свињски гени. Овакви хибриди се узгајају с циљем, пазите сад!, како би се њихови органи користили код људских операција и трансплантација органа!

Да ли вас мучи овакво натегнутно објашњење? Када су Американци у питању, све што можемо да кажемо је: добар изговор пара вреди…

Ту није крај. Канадска влада је на ивици да одобри увођење изузетно бизарне генетски модификоване свиње у исхрану својих грађана. Ове нове миш-свиња хибриде назвали су „енвиропигс“. Нову „расу“ свиње створили су научници у Онтарију на Универзитету у Гуелп. Гени који су спојени у новој раси припадају мишевима, како би се смањила количина фосфора произведена у измету свиња.

Ово значи да ће ускоро милиони Канађана јести месо од хибридних створења, а већина њих неће ни знати шта једе! Такође се очекује да ће и САД прихватити овај нови „бренд“ свиња.

Ово је први пут да су научници успешно помешали две врсте животиња заједно у покушају да створе биће које ће бити од користи за човечанство.

Канадска компанија производи хибрид „коза-паук“

Канадска компанија Нексија је створила врсту коза која генетски јесте и нека врста паука. Разлог за ову бизарну модификацију јесте да козе производе у свом млеку врсту протеина помоћу које пауци праве своје мреже.

Протеин који научници скупљају је пречишћен и од њега су створена невероватно јака влакна. Наводно влакна која они производу су лексибилни од најлона и јача од челика.

1 reply »