Биљана Диковић

Генерал Младић: Не одричем се права да се до последњег тренутка браним од НАТО лажи и вашег назови суда. Ви нисте суд, ви сте корумпирана група!


Генерал Ратко Младић рекао је данас судијама у Хашком казамату да се „врло лоше осећа“ и затражио је да буде пребачен у болницу на лечење.
Пошто га је председавајући судија Алфонс Ори (Alphons Orie) упитао значи ли то да жели да се врати у притвор и да се одриче свог права да присуствује суђењу, генерал Младић је одлучио да остане у судници.

10.01.2013. извор Бета, за ФБР уредник Биљана Диковић

Генерал Младић

Суђење србском генералу Ратку Младићу данас је настављено после тронедељне празничне паузе, али је током прве паузе, после једног сата саслушавања вештака оптужбе за снајпере Патрика ван дер Вејдена (Patrick van der Weijden), одбрана пренела судијама да се Младић не осећа добро и да жели да се врати у притвор и прилегне.

Судија Ори потом је у судници оптуженог питао да ли је то тачно, а Младић је одговорио:

„Ја се здравствено врло лоше осећам и мени треба болница и лечење. Ослабио сам у последњих 10-15 дана, немам апетит…Ја ово не могу издржат’. Боље да идем тамо да легнем, да умирем, него овде да слушам будалаштине НАТО пропаганде“.

Уз упозорење да не коментарише исказ сведока, судија Ори питао је Младића да ли се током последњих десетак дана пожалио лекарима у притвору да се не осећа добро, на шта је оптужени одговорио да је притворском лекару Паулусу Фалкеу рекао да му је је „хитно потребна болница и систематски преглед“.

„Изгубио сам пет килограма, последњих 10 дана сам лежао у кревету највише, па ако то није довољно…“, рекао је Младић, говорећи успорено и отежано.

Упитан од председавајућег судија да ли се одриче или не права да буде присутан у судници, како би процес могао бити настављен у његовом одсуству, Младић је узвратио: „Ја ћу покушати да седим овде у овој столици, па макар у њој и умро…Не одричем се права да се до последњег тренутка браним од НАТО лажи и вашег назови суда. Ви нисте суд, ви сте корумпирана група…“.

3 replies »

  1. Господе, молим те услиши вапај овог хероја Српства и помилуј га и избави из руке сотониних следбеника. Амин.

    Свиђа ми се

  2. О ГОСПОДЕ МОЛИМ ТИ СЕ ПОГЛЕДАЈ И ПОМОГНИ НАЈВЕЋЕМ И НАЈХРАБРИЈЕМ СИНУ СРПСКОГ РОДА ГЕНЕРАЛУ МЛАДИЋУ У БОРБИ ПРОТИВ БЕЛОСВЕТСКЕ ХАШКЕ НЕМАНИ.НИКАДА НАШ ГЕНЕРАЛ НИЈЕ ИМАО НИКАКВЕ ПОМОЋИ/НЕ МИСЛИМ НА ОБИЧНЕ ВОЈНИКЕ КОЈИ СУ ГА ЈАКО ВОЛЕЛИ КАО И ОН ЊИХ/ОД ЗВАНИЧНИКА ПОЛИТИЧАРА, НИТИ ОФИЦИРА КОЈИ СУ МУ ПОМАГАЛИ ТАКО ,ШТО СУ ГА ПОЗИВАЛИ ДА СЕ УБИЈЕ,ОД СТАНКОВИЋАПА НАДАЉЕ….ОН ИМ ЈЕ ОДГОВОРИО ДА МУ ЈЕ БИЛО ДОШЛО САМО ДА СЕ УБИЈЕ КАД ЈЕ ДОШАО СА 1О АУТОБУСА ДА ОДВЕДЕ ОФИЦИРЕ КОЈИ СУ РОЂЕНИ У СРПСКОЈ,А КОЈИХ ЈЕ БИЛО ДОШЛО НА САСТАНАК 5ОО,А ОД ЊИХ СЕ САМО ДВОЈИЦА ЈАВИЛА КАО ДОБРОВОЉЦИ ОНДА ИМ ЈЕ ОН РЕКАО ДА СУ ПИ… И ДА ЋЕ ПОСЛАТИ ЈЕДАН ОДРЕД ЖЕНА ДА ИХ ХВАТА ПО АДИ ЦИГАНЛИЈИ ГДЕ СЕ БЕЗБРИЖНО КУПАЈУ,ДОК СЛУШАЈУ БОМБЕ СА РАТИШТА,ТЕ ДА СУ ОНИ ЈЕДНЕ ГУЗИЦЕ КОЈЕ НИСУ СПОСОБНИ НИ ДА ЖИВЕ НИ УМРУ КАО ЉУДИ,ТЕ ОД ЊИХ СВАКАКО НИЈЕ ПРИМАО САВЕТЕ.ТАКО СЕ И ОВА СЕРВИЛНА ,НЕСРЕЋНА УЛАГУЈУЋА,ИЗДАЈНИЧКЉА ВЛАСТ НЕ ОГЛАШАВА ДА ЗАШТИТИ ТЕШКО ОБОЛЕЛОГ ГЕНЕРАЛА,А СМРАД ХАШКИ ГА ЈОШ ДОДАТНО И ТРУЈЕ,НАРОД ПОД ДУБОКОМ АНЕСТЕЗИЈОМ.ДА ЈЕ ТАКО СТАЊЕ БИЛО КОЈЕГ УСТАШЕ ЦЕО БЕОГРАД БИ БИО НА НОГАМА!!!БОЖЕ САМО НАМ ТИ МОЖЕШ ПОМОЋИ!!!

    Свиђа ми се