Биљана Диковић

Дачић: ЈСО није озбиљна претња


Дачић: ЈСО није озбиљна претња

Премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић одбацио је данас као „глупост“ саопштење које је послала расформирана јединица ЈСО, истакавши да не може да буде реч о озбиљној претњи.

15. 01. 2013. Вести, Блиц

286733_ivica-dacic-ap1_f
Писмо расформиране ЈСО није озбиљна претња: Ивица Дачић, премијер Србије

То су глупости. Како распуштена формација може да издаје саопштење. Исто тако то може да учини и распуштена Хитлерова војска. Зато молим медије да разликују шта је важно, а шта не“, рекао је Дачић.

На питање да ли сва дешавања у вези са спомеником у Прешеву доживљава као претњу Дачић је одговорио: „То је реакција на Јутјуб претње Албанаца. Боље да се држе пензије“.

Он је подсетио да је ранијом одлуком ЈСО расформиран и да је велики део њихових припадника остао у МУП-у, Жандармерији, специјалним јединицама и обичној полицији, а да је део остао без посла. „Не може бити реч о озбиљној претњи“, рекао је Дачић.

Како су пренели медији, јуче се на интернету појавило наводно саопштење расформиране ЈСО у коме се прети Албанцима с југа Србије у случају сукоба због уклањања споменика ОВПБМ у Прешеву.

За сада нема потврде аутентичности саопштења. У саопштењу, које се појавило на друштвеним мрежама и сајтовима појединих десничарских оганизација, стоји да ће косовски Албанци горети у паклу, а да ће им припадници расформиране ЈСО обезбедити пут до пакла.

Јединица за специјалне операције МУП-а Србије расформирана је 2003. после убиства премијера Зорана Ђинђића.

————-

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

САОПШТЕЊЕ ЈСО: Србе има ко да брани!

—————–

1 reply »