СТАВ

Бранко Павловић: Тома од себе направио политичку крпу – оваква власт се има демаскирати и рушити одмах!


Тома од себе направио политичку крпу, оваква власт се има демаскирати и рушити одмах

4:57 15.01.2013. ФАКТИ

ДАЧИЋ И ВУЧИЋ ПОКУШАЛИ ДА ПРИКРИЈУ СВОЈ ТРИЈУМФ НАД НИКОЛИЋЕМ МАНЕВРОМ ПРЕМА КОМЕ БИ НОВА ПЛАТФОРМА ИМАЛА БИТИ ТАЈНА

 • Председник и потпредседник владе Дачић и Вучић покушали су да прикрију свој тријумф над Николићем маневром према коме би нова платформа имала бити тајна, па се не би могао доказивати Николићев дебакл. И шта се догодило? Борко Стефановић их је разбио у пола дана
 • Дачић је пребацио Марку Јакшићу (ДСС) да не може он, Јакшић, на скупу у Сава центру да га назива „приправником за издајника“ (дакле, веома прате шта радимо, само се праве да то не примећују и да нема значаја), на шта му је г.Јакшић реплицирао да то није он рекао него Рајко Петров Ного, а да он, Јакшић, мисли много горе о Дачићу
 • Централно место у кампањи СНС имао је Закон о јавним набавкама. И сада Вучић са Шеиком директном погодбом продаје, ни мање ни више, него пољопривредно земљиште (у некој трансакцији у којој ће се то посредно остварити). А непрекидно прича како се бори против корупције
 • Па како знамо, Вучићу, да под истим условима неко други не би дао више од Шеика? Никако. Па тако је, Вучићу, продат Сартид, и сада је то предмет истраге, а ви то исто изнова радите на много погубнији начин по интересе Србије, обзиром да је реч о пољопривредном земљишту. Потпуно безумље. Као да је Вучићев циљ да 2013. надмаши Влаховића (ДС) из 2003.


Пише Бранко Павловић

      БЕСМИСАО и непамет се одвијају таком брзином да нам је само остало да их у краткој форми нотирамо, тек да се види да нисмо сви били луди у ово време.

  1. Председник Никлић је изашао са првобитном платформом пре само три недеље. Она му је обазбеђивала неприкосновену позицију на политичкој сцени Србије. А данас је, након усвајања резолуције засноване на новој платформи у Скупштини, сам од себе направио политичку крпу, којом се додају Јовановић (ЛДП), Пастор (СВМ) и Стефановић (ДС).

Не само да је Николић подлегао притисцима него није био у стању ни у најмањој мери да предвиди след догађаја и сусретно предложи платформу за коју би, макар маркетиншки, могао да прикаже како је, као њен творац, нови „отац нације“. Такав степен неспособности, страха од странаца и недоследности веома је забрињавајући.

   2. Председник и потпредседник владе Дачић и Вучић покушали су да прикрију свој тријумф над Николићем маневром према коме би нова платформа имала бити тајна, па се не би могао доказивати Николићев дебакл. И шта се догодило? Борко Стефановић их је разбио у пола дана.

Потпредседник Вучић се у поподневним сатима извикао на посланике, по свим правилима њему својственог поимања демократије, доказујући да су посланици ДС на нивоу зглавкара и да никаквог обелодањивања платформе нити има нити може бити, а и „баш га брига“ да ли ће неки посланици гласати за резолуцију.

Три сата касније ознака поверљивости је скинута са платформе, она је подељена посланицима, пораз председника Николића је постао јавна срамота, а Вучић се више није враћао у скупштинску салу.
Стефановић је натенане хвалио Дачића и још ревносније развлачио Николића по поду скупштинске сале.

   3. Током расправе Николић је такође узео реч, и то време искористио да неких дестак пута говори о себи. Он је ово, па је оно, а, кад су сви мислили, он је рекао итд. итд. Да је у кругу породице тако говорио, ваљда би му неко рекао „Добро, Томиславе, пусти сад то, знамо сви да си најбољи, него шта да се ради са успостављеном границом, зашто нема речи о суверенитету Србије, зашто нема изричитог става да је КиМ у саставу Србије, зашто си одустао од најважнијих делова платформе, зашто се јасно не каже да су Срби на Косову грађани Србије?“.

 4. Највише, и то убедљиво највише, говорио је Дачић. Боље да није. Баш сам се стидео што ми је то председник владе. Један део његових говора није ни за пијацу. Једним делом је директно претио посланицима. А непрекидно је био контрадикторан.
Не могу да тврдим да је био контрадикторан у једној реченици, пошто, када Дачић говори, никада нисте сасвим сигурни када се реченица завршила, а када је почела нека нова. Истина, увек сте сигурни да та мисао нема ни почетка ни краја и да је једино извесно то да говорник по сваку цену хоће да остане на власти.

 5. Најдуховитији део је био када је Дачић пребацио Марку Јакшићу (ДСС) да не може он, Јакшић, на скупу у Сава центру да га назива „приправником за издајника“ (дакле, веома прате шта радимо, само се праве да то не примећују и да нема значаја), на шта му је г.Јакшић реплицирао да то није он рекао него Рајко Петров Ного, а да он, Јакшић, мисли много горе о Дачићу.

 6. Галерију апсурда у протеклих неколико дана заокружио је Вучић. Он креира корупцију, а истовремено се бори против корупције. Продаја било чега што је државана имовина директом погодбом је незаконито. Централно место у кампањи СНС имао је Закон о јавним набавкама. И сада Вучић са Шеиком директном погодбом продаје, ни мање ни више, него пољопривредно земљиште (у некој трансакцији у којој ће се то посредно остварити). А непрекидно прича како се бори против корупције.

Па како знамо, Вучићу, да под истим условима неко други не би дао више од Шеика? Никако.

Па тако је, Вучићу, продат Сартид, и сада је то предмет истраге, а ви то исто изнова радите на много погубнији начин по интересе Србије, обзиром да је реч о пољопривредном земљишту. Потпуно безумље. Као да му је циљ да 2013. надмаши Влаховића (ДС) из 2003.
Србија сама мора да развија пољопривреду. Због тога што је то једина озбиљна развојна шанса (уз прерађивачко-прехрамбену индустрију). Ако неко други улаже новац у пољопривреду, он ће онда са пуним правом извлачити профит за себе.

Ако то радимо ми сами, ми ћемо профит реинвестирати, односно користићемо га за повећање потрошње у Србији. Шеик сигурно профит неће трошити у Србији.

И сад се још Вучић хвали тиме да ће странци уложити у пољопривреду. И нико не сме да му каже: извините, г. Вучићу, али то што радите је: (1) погубно за Србију; (2) акт високе корупције.

      Оваква власт се има демаскирати и рушити одмах.

Категорије:СТАВ

Tagged as: , , ,

3 replies »

 1. GROM ZAGMEN NA SVETOGA SAVU, USRED ZUME KAD MU VREME NIJE……
  KOSOVO JE MNOGE PROSLAVILO ,… MNOGO SAHRANILO…. MNOGE PONIZILO… SVI DANASNJI VLASTODRSCI NEKA BIRAJU….. VLAST DOLAZI I PROLAZI A NAROD I DRZAVE TRAJU. RAZMISLJAJTE GOSPODO KUDA S KI
  I KAKO. NAROD CE VAS PODRZATI,… ILI PREZRETI.. REZERVNU DRZAVU
  NEMAMO, A OVU NAM STALNO NEKO SMANJUJE. DA LI TREBA DOZVILITI?????

  Свиђа ми се

 2. Dok se samo pise a nista konkretno nepreduzima ,Srbija polako nestaje i sve sto je u njoj vredno.Ili ce se mozda cekati da prodje njihov mandat u kome cee rasprodati i otudjiti i ono sto je preostalo u Srbiji.

  Свиђа ми се