Биљана Диковић

Екуменистички циркус – од народних пара – наставак спиновања јавности


За екуменистички „пројекат“ – „Милански едикт 313–2013”, по речима задужених руководилаца, из државне касе (читај: од народних пара православних Срба) за овај догађај издвојено 340 милиона динара. Сума је предвиђена за организацију јубилеја, подизање споменика „римском императору Константину Великом“ у Нишу, сређивању Виминацијума и локалне програме. Још 120 милиона динара предвиђено је за сређивање археолошког налазишта „Медијана” у предграђу Ниша.
Ово је вест са инфо-портала које читају Срби – па да НАГЛАСИМО за оне који нису упућени да знају, ПРАВОСЛАВНИ Свети равноапостолни цар Константин Велики – не само „римски император Константин Велики“…  Биће да смо, због неупућених… разних, изгледа УВЕК САМИ ФИНАНСИРАЛИ СВОЈУ ПРОПАСТ, овај пут НАЈСКУПЉУ, ДУХОВНУ…

ДА ЈЕ ОВО ОРГАНИЗОВАНО ЗАИСТА КАО ПРОСЛАВА У ЧАСТ СВЕТОГ РАВНОАПОСТОЛНОГ ЦАРА ПРАВОСЛАВНОГ КОНСТАНТИНА већина православаца би се сложила, (што је за неверовати јер се није могло чути ни ПРАВОСЛАВНИ ПОЗДРАВ ЗА БОЖИЋ на званичним националним медијима, већ „прослава Божића по јулијанском календару“, као да у Србији живи неки други, а не православни србски народ коме је то највећи празник), али се ПЕРФИДНО КРОЗ РАЗНА „ОБЈАШЊЕЊА“ УВОДИ ПАПИЗАМ НА ПРОСТОР ПРАВОСЛАВНЕ СРБИЈЕ И ТО НИКАКО НИЈЕ У РЕДУ… а наша, србска реч за ЕДИКТ – је ПОВЕЉА, ЗНАЧИ ТО ЈЕ КОНСТАНТИНОВА ПОВЕЉА…

„Границе између православља и јереси су исписане крвљу“. (Старац Јероним Светогорац)

16.01.2013. за ФБР уредник Биљана ДиковићKonstantinijelena6

 

Из Охридског пролога Светог владике Николаја

Свети цар Константин и царица Јелена. Родитељи Константинови беху цар Констанције Флор и царица Јелена. Флор имаше још деце од друге жене, но од Јелене имаше само овога Константина. Три велике борбе имаше Константин кад се зацари: једну против Максенција, тиранина у Риму, другу против Скита на Дунаву и трећу против Византинаца. Пред борбу са Максенцијем, када Константин беше у великој бризи и сумњи у успех свој, јави му се на дану пресјајан крст на небу, сав окићен звездама, и на крсту стајаше написано: овим побеђуј. Цар удивљен нареди да се скује велики крст, сличан ономе што му се јави, и да се носи пред војском. Силом крста, он задоби славну победу над бројно надмоћним непријатељем. Максенције се удави у реци Тибру. Одмах потом Константин изда знаменити Едикт у Милану 313. године, да престану гоњења Хришћана. Победивши Византинце, он сагради диван престони град на Босфору, који се од тада прозва Константинопољ. Но пред тим Константин паде у тешку болест проказну. Жречеви и лекари саветоваху му као лек купање у крви заклане деце. Но он то одби. Тада му се јавише Апостоли Петар и Павле и рекоше му да потражи Епископа Силвестра који ће га излечити од страшне болести. Епископ га поучи вери хришћанској и крсти, и проказа ишчезе са тела царевог. Када наста раздор у Цркви због смутљивог јеретика Арија, цар сазва I васељенски сабор у Никеји 325. године, где се јерес осуди, а Православље утврди. Света Јелена, благочестива мајка царева, ревноваше много за веру Христову. Она посети Јерусалим и пронађе Часни Крст Господњи, и сазида на Голготи цркву Васкрсења и још многе друге цркве по Светој Земљи. У својој осамдесетој години представи се ова света жена Господу 327. године. А цар Константин надживи своју мајку за десет година и упокоји се у својој шездесет петој години у граду Никомидији. Тело његово би сахрањено у цркви Светих Апостола у Цариграду.

У Нишу је отворена и канцеларија за обележавање Миланског едикта из које се по речима надлежних !!! „ангажују око едукације основаца, средњошколаца, популација које носе целу причу, које би морале да учествују на неки начин у прослави Миланског едикта и на крају на едукацији и информисању привредника, туристичких радника“ – спиновање на свим нивоима.

Да ли ће имати праву информацију: на пример да је Свети равноапостолни цар Константин Велики – ПРАВОСЛАВНИ СВЕТАЦ, који је као први Православни цар, велики добротвор и ктитор цркве, после упокојења канонизован, да се у православним црквама, укључујући и Српску православну цркву, поштује се као Светац и „равноапостолни цар“или само да је – римски император Константин Велики – упућујући тако на римокатолике и папизам, видећемо…REPOPRT-Sveti-Konstantin-s-_620x0

„Говорећи о годишњици насловљеној „Милански едикт 313–2013”, епископ бачки Иринеј Буловић изразио је задовољство што у прослави јубилеја заједнички учествују држава и црква, додајући да, иако је било неколико подстицаја од цркве за активним учешћем у организацији овог важног јубилеја, од претходне власти није било никакве повратне информације. Према његовим речима, црквени посланици ће припремити централну прославу у мају ове године, када ће бити свечано заседање Сабора Српске православне цркве, док ће у организацији Богословског факултета у Београду бити припремљен један научни скуп. Заједничка литургија поглавара православних цркава и великодостојника других хришћанских цркава биће свечано одржана у октобру.“

ЗАЈЕДНИЧКА ЛИТУРГИЈА православне цркве са другима – КАНОНИМА ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ НИЈЕ ДОЗВОЉЕНА, а овде се од једног назови високог представника СПЦ представља као нешто добро и чак пожељно…  
Литургија, односно заједничко служење са „великодостојницима других хришћанских цркава“ је УВОЂЕЊЕ ЕКУМЕНИЗМА НА ВЕЛИКА ВРАТА, УЗ ПОМОЋ ВЛАСТИ У БЕОГРАДУ И НАШИХ, НАРОДНИХ ПАРА – ЕКУМЕНИЗАМ И ПРОСЛАВЕ ОД ПАРА СРБСКОГ ПРАВОСЛАВНОГ НАРОДА… Невиђени парадокс!
Увођење србске Православне Светосавске цркве у Нови светски поредак… чак се спекулише да ће на прослави бити лично присутан папа… О, Боже не дај – на србској земљи та хијена и промотер и покровитељ и оправдатељ убистава народа (Јасеновац…)!

На страну новац (мада то нису ни мало занемарљиве цифре, могло се то употребити за помоћ неком болесном детету или сиромашним породицама као помоћ), иако је у Србији данас СИРОМАШТВО ФИЗИЧКО и СИРОМАШТВО ДУХОВНО у порасту, МНОГО ЈЕ ВЕЋИ ДУХОВНИ ГУБИТАК КОЈИ СЕ НАРОДУ СЕРВИРА ДА ПРИХВАТИ СВЕ ОВО КАО НОРМАЛНОСТ ОД СТРАНЕ ВАЖЕЋЕ СПЦ!

Оно што је лицемерно и подметнуто је да је једној православној земљи, односно дипломатији друге земље (Русије) „пружена та част“ да учествује, на перфидан начин – да гостује хор руског манастира у „прослави“… ваљда да се види да и Русија ТАЈ ЧИН ИЗДАЈЕ ПРАВОСЛАВЉА подржава… СТРАШНО.
А држава Србија се директно укључила у промоцију ПАПИЗМА У СРБИЈИ, јер ће по речима министра за културу око 172 акредитована новинара у Београду из 89 различитих информативних кућа и агенција добити од РТСа снимке које направи на „свечаности прославе Миланског едикта“, а за ПРАВОСЛАВНЕ СРБЕ обезбеђен је ДИРЕКТАН ПРЕНОС НА ЈАВНОМ СЕРВИСУ.
ДИРЕКТНА ЛОБОТОМИЈА МОЗГА СА ЗАВРШНОМ ПРЕДСТАВОМ НОВОГ СВЕТСКОГ ПОРЕТКА НА СВИМ НИВОИМА, ДОСТУПНА НА СВИМ КАНАЛИМА! 

Али, ПОСЛЕ ХАНУЧЕЊА тзв. ПАТРИЈАРА СРПСКОГ и ПРЕДСЕДНИКА БИВШЕГ И САДАШЊЕГ СРПског, и спиновања јавности како је ПАЉЕЊЕ СВЕЋА У ПРОСЛАВИ ХАНУКЕ НОРМАЛНО – ово сада је очекивано…

Оно што се упорно шаље са свих страна, у свакодневном информисању јавности (читај народа србског), је ИМЕ самог ОВОГ ЕКУМЕНИСТИЧКОГ ЦИРКУСА који је припремила такозвана данашња СПЦ – Милански едикт – ТО је стални спин који би требао да у мозгу Срба направи места за папу...
 Тај моменат је лепо објаснио прота Лазар, текст преносимо у целости:прота-Лазар-о-Миланском-едикту

„Милански едикт или Светог цара Константина повеља (едикт) толико се нападно данас помиње у средствима информисања с одређеним циљем, јер толико пажње и простора није посвећено ни самој прослави Рождества Христовог. Господа и Спаса нашег Исуса Христа чак ни не спомињу, пренебрегавајући да истакну да је Он тај који и јесте предмет као суштина тог едикта.

Милански едикт није донео тамо неки градоначелник, нити скупштина тамо неког града, нити тадашњи епископ тамошњи данас назван папа, него је тај едикт донео лично Свети цар Константин. Дакле, ту повељу или едикт, којим је озваничено Православље као допуштена државна религија, донео је цар, а не тамо неко ко се крије иза другоразредног назива који се нападно намеће.

Зашто Светог цара Константина чак ни не помињу? Не помињу га да неби истакли у први план Православље и Светог цара Константина. Истичући пак тадашњу престоницу они би да нагласе да се ради о римској империји, те да је за тај едикт као заслужан град Милан, који се налази данас под јурисдикцијом одпадника од вере ради које је и издат тај едикт. У први план се гура нешто што нема везе са цар Констатиновим едиктом, јер Свети цар Константин није донео едикт за друге религије нити какве фракције, него је донео за Православље.

Зашто су из петних жила навалили да учествују у прослави 1700 годишњице они који су данас изван Православља? Одговор је једноставан и тако логичан. Наиме, није њима ни мало стало до те прославе, осим да је искористе за њихов јеретички маркетинг и систематско уништавање Православља.

Најгоре од свега је то што заједничкој (кажи) прослави свим силама тежи и квази патријах срП-ски. Није њега брига за православни Народ србски који нестаје, нити пак за светиње које нам руше, свеједно неће више бити потребне као такве, јер у екуменизму су друга правила…

„Заиста, заиста вам кажем“ ту је у питању само промоција екуменизма, што за Србски народ значи унијаћење тј. губитак своје прадедовске светосавске вере и покатоличавање на преварни начин.

Дај нам, Боже, – да то не буде.  
ваш прота Лазар“

———————-

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:
Ако тај Борис Тадић мисли да је јединство, јединство Бога и ђавола, и ако би тај утописта сједињавао не сједињиво, то није знак да ће га народ у томе следити!

ДА ЛИ ЈЕ ПРАВОСЛАВНИМА ДОЗВОЉЕНО СВЕТКОВАЊЕ СА ЈУДЕЈИМА?

И НИКОЛИЋ КАО ТАДИЋ СЛАВИ ХАНУКУ, ЊЕГОВ САВЕТНИК ДЕТЕ ПОКРИВА ФАШИСТИЧКОМ ЛИТЕРАТУРОМ или КУДА ИДЕШ СВЕТОСАВСКА СРБИЈО?

Папа у Србији – за и против (видео)

Др Десанка Крстић: Молитва за митрополита Амфилохија

ИЗМЕЂУ ВАШИНГТОНА И ВАТИКАНА/ СРПСКА ЦРКВЕНА КРИЗА: ПОКУШАЈ ЧИТАЊА. Део I.

ИЗМЕЂУ ВАШИНГТОНА И ВАТИКАНА. СРПСКА ЦРКВЕНА КРИЗА: ПОКУШАЈ ЧИТАЊА. ДЕО II

3 replies »

  1. + Прота,Лазар Милин,објаснио и увек простим народним СРБским језиком разобличавао све и догмадски-канонски на увид ! Народ казе;пао снег…, Свак показује које и шта је. Има, има нас Православних СРБаља, нисмо мањина. Немој те се стидети рећи да сте СРБИ, јесмо и свето нам је име и гени,нек пате и овде атамо вечно! Кажу „неки“ а незнају да је БОГ Истине,као и сви свети с нама и зато нам ништа не могу. БОГ, једини зна што и како и зашто мора овако!Покушавају нас…прећи и са СПЦ или шта мисле поједини“ДЕСПОТИ“ обесни, опет не може. Тв-е позадинац сулејман слинави ? ал Никола Јуришић, разби га ки дете звечку.Наш ава Артемије,протеран т.ј. изгнан Правде ради, опет смета као и његов старац св Јустин. Шачица заблуделих „Артемијеваца“. А оно све катакомбе пуне и мале, треба нове подизати ! Јавно изобличавати, ма ко био Христов непријатељ и мој непријатељ ЈЕ и дома мог…АНАТЕМА,АНАТЕМА;АНАТЕМА…+

    Свиђа ми се

  2. Шта од овог може бити горе? Припрема се духовни геноцид над Србском душама а Србин “СНОМ МРТВИЈЕМ СПАВА“. Браћо Срби! Постали смо срамота за Србски род. Сви ћутимо. Понегде неко се огласи али “ГЛАС ВАПИЈУЋЕГ У ПУСТИЊИ НИКО ДА ЧУЈЕ“.
    Кукала нам МАЈКА! Како је народ некада бранио своју вјеру од издајника унијата најбоље говори случај са владиком Гаврилом Мијакићем кад се вратио из ватикана где је потписао унију, Срби га шчепају и живог закопају у бетон И ТО У Манастиру Марча. (то су јеретици избрисали са сајта СПЦ и другачије су описали његову кончину)). То су били Срби! А МИ?????????? Доста говори и то да на овај текст који је објављен ема ни један коментар. Коме је више до чега. Преживећево ваљда до прољећа па опет креће серија СУЛЕЈМАН ВЕЛИЧАНСТВЕНИ.. Па зашто да нас неко буди???? Нама је овако одлично!!!!

    Свиђа ми се