Биљана Диковић

КОСМЕТ, 18.01.2013: И данас… наставак ИЗДАЈЕ И ПРЕДАЈЕ КОСМЕТА „на експертском нивоу“ (хронологија догађаја)


…и данас – наставак ИЗДАЈЕ И ПРЕДАЈЕ КОСМЕТА „на експертском нивоу“…

18.01.2013.

 

***

22:49 Бета: Пуцано на српску кућу у МитровициНепознати нападачи пуцали су вечерас на једну српску кућу у северном делу Косовске Митровице, у етнички мешовитом насељу Бошњачка махала, али у нападу није било повређених.

***

22:16 ФБР Како јавља Танјуг, у току је акција РОСУ полицајаца у селу Понеш, општина Гњилане, која је опколила мултиетничко село у коме живи око 700 Срба и врши претрес, јер трага за једним Србином који је данас у својој личној шуми затекао два шиптара како секу и краду његова дрва. Једног је убио из ватреног оружја, а другог ранио, није у животној опасности. Весна Јовановић из села Понеш рекла је Танјугу да је полиција ухапсила Момчила Савића који није био „укључен у данашњи инцидент“.

Приштински медији наводе да је убијен Адем Бућмети, а рањен његов брат Рамиз. Значи,  знају се лопови још само да ухвате и казне власника шуме који је бранио своју имовину…

***

Наставак Дачићеве “шизофрене политике” у интервјуу за Б92

18.01.2013 17:00 СРБИ НА ОКУП

dacicБЕОГРАД, 18. јануара 2013. – Премијер Србије Ивица Дачић негирао је у петак тврдње такозваног косовског премијера Хашима Тачија да је постигнут договор о демонтажи српских институција на северу Косова.

“Свако може да тумачи на свој начин. Није тачно да смо почели демонтажу, почели смо разговоре о томе како би по нашем мишљењу требало да изгледа та посебност, та специјалност положаја српског народа на Косову и Метохији у ситуацији када не говоримо о коначном статусу”, рекао је Дачић за Б92. Према његовим речима, сада се долази на решења из платформе Србије за Косово.

На питање да ли српске институције опстају на Косову, премијер је рекао: “Те институције српског народа које би требало да се изграде биле би уместо институција које и сада неки сматрају за институције Србије. То су и сада институције српског народа, али би то биле институције које би биле признате и од стране Приштине”.

Хашим Тачи је након јучерашњег вишесатног састанка с Дачићем у Бриселу казао да се Србија обавезала да укине “паралелне” безбедносне структуре, као и да ће се „од сада плаћати царина по такозваним законима и такозваном Уставу Косова“.
(БЕТА)

*********

17:01 РТС

До сада непозната група „Незадовољни“ преузела је одговорност за серију експлозија у којима су у Приштини прошле ноћи уништена три возила Тачијеве владе.

Један од ватром захваћених аутомобила био је у насељу Улпијана, други на Сунчаном брегу, а трећи у близини Лаб-џамије, код насеља Врањевац. Узроци експлозија још увек нису познати, али се сумња да је под возила постављен експлозив. Медији додају да су оштећени аутомобили власништво тзв. Министарства здравља и тзв. Министарства културе и спорта.

15:40Глас Косова и Метохије:

ВЕЧНА СРБИЈА
Miladin Radovanovic TRENUTNO OD 13 DO 15 h.HELHOPTERI NADLECU KUCE JACIH BIZNISMENA OKO 15 MIN. PO KUCI U Z. POTOKU. DOBILI SU ZELENO SVETLO PO OVOM IZGLEDU POCECE HAPSENJA PRIVREDNIKA.a8

Глас Косова и Метохије: Јуче о прелазима, данас о институцијама, сутра о коначном признаљу Косова, ко овом бандиту више верује, ДАЧИЋУ ПОДНЕСИ ОСТАВКУ НА МЕСТО ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ !!!a8

 ***

14:42 Танјуг, КИМ радио: Срби са севера у понедељак о договору

Председник општине Лепосавић Драгиша Васић изјавио је да ће представници Срба са севера КиМ у понедељак „разматрати привремени договор који је постигнут у Бриселу вези са плаћањем дажбина на прелазима на северу покрајине“.
У понедељак ће се одржати прво састанак председника општина и председника скупштина општина са севера Косова, а потом ће на следећем састанку присуствовати и одборници са севера покрајине и остали политички представници Срба са севера Косова и Метохије, додао је он.

*********

Славиша Ристић: Срби неће плаћати царину и порезе непризнатој држави Косово

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Председник Општине Зубин Поток на северу Косова Славиша Ристић рекао је у петак, поводом рунде дијалога о Косову у Бриселу, да Срби “неће да плаћају царину и порезе непризнатој држави Косово”.

“Наш став је од почетка јасан, а то је да ми хоћемо да будемо у царинском систему државе Србије и њој да плаћамо дажбине, а нека се онда фондови формирају и нека тим новцем располажу како мисле да је исправно”, рекао је Ристић за агенцију Бета.

Председник Општине Зубин Поток је одбацио тврдњу премијера Ивице Дачића да је постигнут договор који су желели Срби са севера Косова.

“Ми ни за који новац нећемо да се продајемо (председнику Владе Косова) Хашиму Тачију”, рекао је он.

Председник Општине Звечан Драгиша Миловић рекао је да је о договору из Брисела чуо само из медија што му није довољно за коментар. Он је рекао да ће у понедељак у Звечану бити састанак председника општина севера Косова, скупштина општина, начелника Округа, посланика и представника политичких партија на којем ће заузети ставе и утврдити своје даље деловање.

(Бета)

****

Вучић: И у Прешеву важе закони Србије

18. 01. 2013. 18:03х измена вести 18:57х | Бета

Потпредседник владе и министар одбране Србије Александар Вучић најавио је данас да ће надлежни органи „у најхитнијем могућем року“ деловати у Прешеву где је подигнут споменик припадницима расформиране илегалне Ослободилачке војске Прешева, Медвеђе и Бујановца (ОВПМБ).

Вучић: Надлежни органи ће деловати у Прешеву

„На територији Прешева поштоваће се закони и прописи Србије, и надлежни органи поступиће у најхтинијем могућем року“, рекао је Вучић на седници ГО Српске напредне странке, чији је председник. Он је оценио да се у Србији поштују права националних мањина. „Али ми имамо једну државу, Србију, и сви морају да је поштују“, истакао је Вучић.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/285707/Vucic-I-u-Presevu-vaze-zakoni-Srbije

17.01.2013.

***

Смедиа: РЕЏЕПИ – Нема аутономије за север Косова

Министар Тачијеве полиције Бајрам Реџепи одбио је могућност да север Косова добије аутономију, оценивши да би за решење питања односа Београда и Приштине могао да буде примењен модел договора две Немачке.
Он је, у интервјуу бечком дневнику „Пресе“, казао да није тачно да ће у новој рунди дијалога бити речи о аутономији за север Косова.

Реџепи је казао да су на северу Косова присутне српске полицијске снаге, да је реч о цифри до 400 особа. Ради се о српским полицајцима у цивилу, Србима са Косова, који су запослени при Министарству унутрашњих послова у Београду, додао је он.
По његовим речима присутни су, такође, и припадници обавештајне службе БИА, као и лица која раде у косовској полицији, а која се налазе на два платна списка.

„То не можемо толерисати. Српске полицијске структуре на Косову су нелегалне и морају нестати“, подвукао је Реџепи, нагласивши да то питање не може бити тема дијалога јер „ниједна земља не може толерисати да су на њеној територији активне полицијске структуре суседне државе“.

Он је поручио да би преосталих пет држава ЕУ требало што пре да признају Косово, истичући да би то било добро за регионалну стабилност и могло би да помогне Србији да не буде „талац садашње ситуације“.

***

Протест Албанаца у јужном делу Митровице

Танјуг, фото Боки

КОСОВСКА МИTРОВИЦА – Око педесетак Албанаца, чланова и симпатизера ванпарламентарне десничарске странке “Бали Комтар”, протестовало је данас у јужном делу Косовске Митровице противећи се подели овог града.

шиптари на протесту у км

На протесту који је трајао мање од пола сата и којем је присуствовао мали број грађана речено је да су чланови ове десничарске партије “спремни да делују на северу Косова и уклоне паралелне структуре”.

Окупљени су носили пароле са ознакама ове странке и поруком “Једна домовина, једна Албанија”.

У близини главног ибарског моста са јужне стране било је присутно појачано присуство припадника косовске полиције међу којима су били и припадници специјалних полицијских јединица “РОСУ”. Протест је завршен мирно и без инцидената.

***

15:29 ФБ Јелена Радевић:  БЕТА, РТС 

Албанци напали Србе основце

 У Косовској Каменици група Албанаца средњошколаца напала је Србе основце док су после наставе чекали школски аутобус. У селу Рајановцу запаљена једна српска кућа.

Група Албанаца средњошколаца напала је у Косовској Каменици Србе основце док су после наставе чекали школски аутобус, изјавио је председник општине Косовска Каменица Бобан Јевтић и додао да је у селу Рајановцу запаљена једна празна српска кућа.

Kosovska_Kamenica.jpg
Косовска Каменица

Јевтић је агенцији Бета рекао да су основци нападнути синоћ и да је кућа јуче запаљена.

Председник Општине навео је да је то од почетка школске године пети напад на српске ђаке који похађају Основну школу „Десанка Максимовић“ и додао да није било теже повређених јер је школски аутобус стигао када је туча почела.

„На групу од 20 српске деце из села Беривојце, која је испред дворишта школе чекала школски аутобус, насрнула је група од 20 албанских средњошколаца. Почела је туча, али је, срећом, у том тренутку наишао школски аутобус, возач је отворио врата и деца су као на филму ускакала унутра бежећи од нападача“, рекао је Јевтић.

Јевтић је додао да је због учесталих напада албанске на српску децу у тој школи договорено са Косовском полицијом да њихова патрола дежура док деца чекају аутобус, али да синоћ није било патроле на уобичајеном месту због чега се, по његовом мишљењу, инцидент и догодио.

Основна школа „Десанка Максимовић“ једна је од ретких српских школа у Косовском поморављу која дели исто двориште са албанском основном  школом, док се у кругу од 50 метара налази и албанска средња школа.

Јевтић је навео да безбедносна ситуација у општини Косовска Каменица никада није била добра, али да је низом последњих инцидената додатно погоршана.

Безбедносна ситуација је таква да родитељи размишљају да ли да више шаљу децу у школу. Овакви инциденти нас подсете где смо и шта смо и да ту где смо нећемо имати мира“, рекао је Јевтић.

***

АКТЕР: Ускоро позивни број за Косово?

Директор „регулаторног телекомуникационог тела Косова“ Екрем Хоџа најавио је да би „Косово“ ускоро могло да добије сопствени позивни међународни број. Изјавио је да број могао бити 383 или 384, преноси Експрес.
Хоџа је рекао да би ово била најбоља опција, под окриљем Европске уније (ЕУ), али да би то било „привремено до добијања чланства Косова у Уједињеним нацијама“.
„Унија би могла да олакша поступак подношења захтева за један од ова два броја, која су сада без корисника“, рекао је Хоџа и нагласио да је „коришћење позивног броја Албаније само један од сценарија, који није идеалан“.

*******

13:15 ФБ Глас Косова и Метохије:
а1
цело јутро тамо амо!
смучили се и Богу и народу!

фотографија ФБ Косовска Митровица

хеликоптери у км

********

13:05 ФБ Глас Косова и Метохије:

Да ли бисте живели на КиМ када би власти у Србији дали све што траже албанци, то јест, признање свега, сем независности, која тад неће ни бити битна?
Да ли бисте се лечили код шиптара и имали поверење у њихове хирурге?
Да ли бисте дали деци да иду у шиптарске школе? Да ли бисте се осећали сигурно да су они тамо?
Да ли бисте имали поверења у судове и адвокате шиптаре?
Како бисте се снашли за посао и паре за живот?
Како бисте научили језик, кад свој не можете да користите?
Да ли бисте били мањина у својој земљи?
Да ли мислите да ће вас Роса трпети, народ шиптарски? Или ће нас све побити?
Да ли бисте могли да приуштите себи таблице за Србију и још једне за Косово, дупла документа?
Да ли бисте могли да се снађете у друштву кољача и убица?
Како бисе звали своје рођаке и пријатеље у ц.Србији по цени за иностранство???а1

 

Има ли неко идеју шта ће бити са 12 000 студената на Приштинском Универзитету, пребаченог у КМ?
Где ће ти људи да се школују ако затворе факултете?
Ко ће да их прими толику масу?
а11

 

Дачић:Косово ће ускоро добити међународни позивни број!

АКО ТО НИЈЕ ИЗДАЈА ЈА НЕ ЗНАМ ВИШЕ!СВЕ ИМ ДАДОШЕ!
А1

 

***

12:30 ФБ ВЕЧНА СРБИЈА и ФБ Косовска Митровица:
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ СА ОКУПИРАНОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ!

У јужном делу Косовске Митровице шиптари се управо окупљају ради демонстрација и наводног противљења раздвојености Косовске Митровице. Присутне су јаке снаге КФОР-а карабињера и Пољских специјалаца.У позадини чују се хоџе са џамија на јаким озвучењима.

 

******

Србији нови услови: укинути институције на КиМ

eston-300x161

ТАНЈУГ / СРБИ НА ОКУП

БРИСЕЛ – У Бриселу се данас одржава нова рунда разговора премијера Србије Ивице Дачића и Хашима Тачија која ће се и овом приликом одвијати током радне вечере код шефице европске дипломатије Кетрин Ештон.

Очекује се да ће и ова рунда дијалога делом бити посвећена спровођењу споразума о интегрисаном управљању прелазима на административној линији, односно о питању расподеле царинским приходима са тих прелаза. О овом проблему је у Бриселу претходних дана вођен интензиван разговор на нивоу радних група, које са београдске стране предводи Дејан Павићевић, а са приштинске Едита Тахири.

Сем тога, најављено је отварање нових тема везаних за север Косова, а Коцијанчић је раније изјавила како ће ова рунда бити тежа од претходних, јер се до сада разговарало пре свега о спровођењу раније постигнутих споразума, а сад су на реду нови. Портпаролка, међутим, није могла да прецизира које ће конкретне теме бити отворене, рекавши да о томе одлучује Ештон.

Тачи је јуче у Приштини рекао да ће „гашење паралелних структура на северу Косова бити једна од тема његовог разговора са Дачићем у Бриселу“.

Премијер Дачић ће се уочи сусрета са Тачијем срести и са замениког помоћника америчког државног секретара за питања Балкана Филипом Рикером, док је за петак ујутру предвиђен састанак са европским комесаром за проширење Штефаном Филеом.

Рикер је јуче новинарима у Бриселу рекао да ће се састати и са Тачијем и истакао „значај наставка дијалога Београда и Приштине како би Србија што пре добила датум за почетак преговора о придруживању Европској унији“.
“За последњих неколико месеци постигнут је невероватан напредак”, рекао је Рикер, уз констатацију да су многе његове колеге сумњале да ће споразум о интегрисаном управљању прелазима икада бити спроведен, али да се то ипак десило.

 

*****

15. 01. 2013.

Бета

Пантић: Данас наставак разговора о прелазима на Косову

Заменик директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Крстимир Пантић рекао је за агенцију Бета да очекује да ће се на данашњем састанку наставити „разговори о заједничкој контроли административне линије“.

„Покушаћемо и да нађемо решење за обе стране. И за Србе на Косову, као и за косовске Албанце“, рекао је Пантић који је и председник Општине Косовска Митровица.

Тема састанка је да ли ће се наплаћивати дажбине за робу која улази на Косову и коме ће ићи приходи од евентуалних дажбина.

Срби на северу Косова су запретили протестима и блокадама прелаза, ако буду приморани да плаћају дажбине Приштини и саопштили да ће плаћати све на шта су обавезни, али само држави Србији.

Прва рунда разговора одржана је прошле недеље. У тиму Владе Србије су директор Канцеларије за КиМ Александар Вулин, шеф тима за техничке преговоре Дејан Павићевић и Пантић. Косовске преговараче предводи Едита Тахири.

Нова рунда преговора Ивице Дачића и Хашима Тачија заказана је за 17. јануар.

——————————

Компромис за Косово мора да задовољи обе стране

 

„БЕОГРАД, 15. јануара 2013. (Бета) – Председник Владе Србије Ивица Дачић је у уторак, поводом става Хашима Тачија да је циљ дијалога са Београдом да Косово постане чланица УН, рекао да је Србија спремна за свеобухватан договор, али да компромис мора да задовољи обе стране.“ !!!

„Ако се договоримо, све може. Ми не бежимо од тога и тражимо свеобухватан договор, али да би он то добио мора нешто и да да. Тај компромис мора да задовољи обе стране“, рекао је Дачић новинарима у Београду.

По Дачићевим речима, „косовска страна може да уцењује Београд због пута ка ЕУ, док српска страна може да омета чланство Косова у УН“.

Можемо тако 30 година, али то није у било чијем интересу, рекао је српски премијер.

Поводом става Тачија да се у Бриселу неће разговарати о најновијој Резолуцији Скупштине Србије о Косову, Дачић је казао да Тачи „не може да управља оним што ће изнети Београд на састанку 17. јануара“.

Дачић је додао да треба разговарати о паралелизму институција на Косову и посебности косовских Срба што је предлагала и висока представница ЕУ Кетрин Ештон која посредује у дијалогу.

Хашим Тачи је изјавио у понедељак да неће дозволити да се предлози из Резолуције Скупштине Србије о Косову нађу на столу током разговора са српским премијером Ивицом Дачићем, и оценио да је „за Приштину неприхватљив предлог да општине са српском већином добију статус аутономних општина“.

——————————

РЕАКЦИЈА НА ОВУ ИЗЈАВУ ДАЧИЋА:

ДСС – Ивица Дачић ОДМАХ да поднесе ОСТАВКУ на место премијера

 

——————————

11.01.2013

Танјуг

Наставак техничког дијалога у Бриселу

БРИСЕЛ – Tехнички дијалог Београда и Приштине у Бриселу настављен је данас, након што преговарачки тимови јуче нису успели да се договоре о питањима везаним за наплату царина на прелазима на административној линији.

Вођа београдског тима Дејан Павићевић, директор Канцеларије за Косово Александар Вулин и градоначелник северног дела Косовске Митровице Крстимир Пантић ушли су јутрос у зграду ЕЕАС без обраћања новинарима, а шеФица приштинског тима Едита Tахири, такође, није давала изјаве. Циљ разговора, који се одвијају иза затворених врата у згради Спољне службе Европске уније (ЕЕАС), која је и седиште Високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон, јесте припрема терена за предстојећи сусрет председника владе Србије Ивице Дачића и Хашима Tачија.

Како је Танјугу јуче речено из извора из Европске комисије, делегације нису успеле да постигну сагласност о кључном питању наплате царина на интегрисано управљаним прелазима (ИБМ) на административној линији.
Београд се оштро противи наплати царина и акциза за робу која је намењена српском становништву на северу Косова, док

——————————

Приштина инсистира да се сва роба која улази на Косово царини.

Tехнички дијалог Београда и Приштине у Бриселу завршен је уз „известан напредак“ и биће настављен у следећи уторак, саопштила је новинарима Маја Коцијанчич, портпаролка шефице европске дипломатије Кетрин Ештон.

Радне групе, које је са београдске стране предводио Дејан Павићевић уз присуство шефа канцеларије за Косово и Метохију Александра Вулина и представника Срба са Косова и Метохије Крстимира Пантића и Славише Ристића, а са приштинске Едита Tахири, растале су се вечерас после дводневног дијалога без изјава за медије.

Следећа рунда дијалога Дачића и Tачија под покровитељством Ештонове заказана је за 17. јануар.

————————

Данас наставак ИЗДАЈЕ И ПРЕДАЈЕ КОСМЕТА „на експертском нивоу“

10.01.2013.

———————

Такозвани „Дијалог Београда и Приштине на техничком нивоу“ (Павићевић-Тахири) почео је јутрос у Бриселу. Како Танјуг сазнаје из бриселских дипломатских извора, главне теме данашњих разговора су:

  • електрична енергија и телекомуникације, као и
  • припреме за нову рунду дијалога Дачића и Тачија и
  • „проблем око наплаћивања царина“ на прелазима на административној линији.

Да подсетимо – Царина представља обавезу увозника-извозника да, у моменту када роба прелази националну границу, плати прописану суму новца у корист државе.

Преговарачки тимови, које са београдске стране предводи Дејан Павићевић, а присуствују шеф канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин, представник Срба са Косова и Метохије Крстимир Пантић, а са приштинске Едита Тахири, разговарају иза затворених врата у седишту Спољне службе ЕУ на чијем је челу висока представница за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон.

Најављено је да ће од ових разговора о техничким питањима, односно, од пристанка Србије на техничке захтеве зацртане од ЕУ и Тачија, зависити наставак политичког дијалога Дачић-Тачи.

10.01.2013. Агенције, Вести, Блиц, сајт Управе граничне полиције МУП-а РС,
за ФБР уредник Биљана Диковић

јариње са зида МД

Раније је у Бриселу договорено да се царине не наплаћују до 10. јануара, када би требало да се то „питање“ реши „на експертском нивоу“…

Јуче је генерални директор Царине самопрокламованог Косова, Наим Хуруглица, изјавио:
„Од 10. јануара ми ћемо и на прелазима на северу земље радити 100 одсто исто као и на другим прелазима. Када се говори о царини треба имати у виду да се за робу пореклом из Србије не плаћа царина, сходно споразуму ЦЕФТА. Међутим, порез на додатну вредност и акциза ће се плаћати и на овим прелазима, као и на другим прелазима из Србије за Косово“, казао је Хуруглица за електронско издање дневника „Трибуна шћиптаре„.

Он је појаснио да се царине и друге дажбине при увозу робе не плаћају на самим прелазима, већ на царинским терминалима. То је у случају севера Косова терминал у Митровици, за исток терминали у Подујеву и Белој земљи, и према Македонији и Албанији у Генерал Јанковићу и Призрену.

*Представници Приштине и Београда су се након почетка примене споразума о ИБМ и протеста Срба са севера Косова, договорили да се до 10. јануара за увоз робе из Србије на Косово не плаћа царина нити друге дажбине за камионе до 3,5 тона укупне тежине. Срби су најавили протесте уколико буду приморани да дажбине плаћају Приштини, а не Београду.

Dacic

Премијер Владе Србије Ивица Дачић је у среду на конференцији за новинаре казао да ће се радне групе у наставку дијалога бавити питањем „какве ће се дажбине плаћати, да ли ће се плаћати, коме ће ићи приход када је реч о административним прелазима“.

Не говори се о ПРИЗНАТОЈ И ПОСТАВЉЕНОЈ ГРАНИЦИ и то по обавези коју је на себе преузела Србија (!?) направљеној од новца из буџета Србије односно свих грађана Србије! (да би лудило било комплетно ваљда)… већ ЈЕ ПИТАЊЕ КОМЕ ИДЕ НОВАЦ ОД НАПЛАТЕ… СТРАШНО!

„Ми смо тражили да се пронађе решење за то да Срби не морају да добијају држављанство Косова да би имали лична документа, између осталог и возачке и саобраћајне дозволе, регистарске таблице које су (статусно) неутралне“, рекао је председник Владе Србије.

ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ ПРИЗНАЈЕ јавно, а знамо колику тежину има реч неког ко говори са тог места, ПОСТОЈАЊЕ ТАЧИЈЕВЕ КВАЗИДРЖАВЕ, ДАЈЕ ЈОЈ ЛЕГИТИМИТЕТ ГОВОРЕЋИ о томе да ће тражити да Срби имају статусно неутралне возачке, саобраћајне дозволе, лична документа, регистарске таблице…

***

Сајт МУП-а РСрбије, Управа граничне полиције:

Карактеристике државне границе Републике Србије

Укупна дужина државне границе Републике Србије износи 2.351,8 км.

Дужина државне границе према суседним земљама износи:

према Републици Мађарској: 174,7км, од чега је 170 км на копну и 4,7 км на води
према Румунији: 547,9 км, од чега је 290,6 км на копну и 257,3 км на води
према Републици Бугарској: 360,4 км, од чега је 343,5 км на копну и 16,9 км на води
према Републици Македонији: 283 км, од чега је 281,3 км на копну и 1,7 км на води
према Републици Албанији: 113,4 км, од чега је 113 км на копну и 410 м на води
према Црној Гори: 249,5 км, од чега је 245 км на копну и 4,5 км на води
према Босни и Херцеговини: 363 км, од чега је 102 км на копну и 261 км на води
према Републици Хрватској: 259 км, од чега је 108,5 км на копну и 150,5 км на води.

granicna-policija-mapa-velika

АКО ИМА КОГА ДА ОВО ВИДИ – АКО ЈА НЕ ВИДИМ ДОБРО: НЕМА ГРАНИЦЕ СА „КОСОВОМ“  – НЕ ПОСТОЈИ!

И „преговори на техничком експертском нивоу“ се настављају иако су се ПРОТИВ наставка бриселских састанака јавно изјаснили многи грађани Србије, са севера Косова и Метохије, чак су озбиљне анализе о таквом реаговању Србије на све што НАРЕДИ БРИСЕЛ урадили многи светски признати стручњаци у области међународних односа

После бруталног хапшења и пребијања десет Срба на Божић, јуче се огласило и Српско национално веће северног Косова и Метохије које у свом саопштењу преноси очекивање „да ће председник Србије, српски премијер и директор Канцеларије Владе Србије за КиМ примити к знању какву им поруку овим дивљачким чином шаље главни шиптарски преговарач Хашим Тачи, али и мисија ЕУ, која ћутањем одобрава насиље шиптарских власти над недужним Србима.“
СНВ, такође, сматра да је у оваквој атмосфери свакодневног албанског терора над Србима наставак дијалога с Приштином неприхватљив.

ЗАПИТАЈМО СЕ НА КРАЈУ – КО ЈЕ У НАШЕ ИМЕ ПРОДАО КОСОВО И МЕТОХИЈУ ТАЧИЈУ, САД, ЕУ ИЛИ КО ЗНА СВЕ КОМЕ? ИМА ЛИ СРБА У СРБИЈИ? ДОКЛЕ ЋЕМО ЋУТАТИ?

 

Биљана Диковић

 

граничари

фото: ФБ профили разни…

_____________

Повезани текстови:
Дачић (здравог разума?) најавио укидање српских институција на северу Космета (!)

Тукли су нас у возилу, притвору и суду (ВИДЕО)

СНВ северног КиМ: Наставак дијалога НЕПРИХВАТЉИВ

Тачи: Нећу дозволити да се разговара о србској Резолуцији

—————————————

 

—————-

4 replies »

  1. A od koga očekujete da nešto uradi?! Da li su ove probleme stvorile elite i vrhuške ili svi stanovnici države skupa? Da li bi možda bilo bolje sa Kosovom? Šta i ko je uzrok problema u Srbiji.Da li Vi možda znate?
    Samo Bog zna dokle se došlo u apsurdima.

    Свиђа ми се