Хуманитарна акција

Борим се, али не могу сам! Помозите да корачам!


ФБР Хуманитарна акција – помозимо Борису да прохода

***

Борим се, али не могу сам! Помозите да корачам!

Борис5

Нашој редакцији се обратио Борис, младић снажне воље који је након потпуне одузетости екстремитета успео да поврати функцију руку и чак да освоји златну медаљу у стоном тенису на Међународном такмичењу особа са инвалидитетом. Борис наставља своју борбу – постоји нада да поврати и функцију ногу! За заказани третман у Русији потребно је 5500 евра. Помозимо Борису!

Повредио сам се јула месеца 2000. године ни слутећи да ће то лето бити ‘варљиво’ лето! Као и сва деца тог узраста  (17 година), чим сам стигао на море, после 12 сати пута, одмах сам отишао у собу да се пресвучем и потом отрчао на плажу. Био сам пун живота, спортиста, добар пливач… Угледавши сво то плаветнило, адреналин за скоком је прорадио. Залетео сам се и скочио са дока, али ништа није било очекивано! Уместо да испливам, непомично сам плутао, не губећи свест… То је био и последњи скок и последњи корак и крај мог детињства! Од тада сам у сталној борби како и са самим собом и са повредом, тако и са околином! Као да ми је и само име предодредило судбину, бори се_Борисе. Повредио сам вратне пршљенове C6 и C7, а последица тога је квадриплегија, одузетост сва четири екстремитета. Својим радом, трудом и позитивним ставом, успео сам да повратим функције руку.

5.500 евра потребно за наставак лечења

Никада нисам престао да верујем у медицину и себе, у боље сутра и да ћу можда опет стати на своје ноге. Сада постоји шанса да се мој сан и највећа жеља испуне, а можда ми у томе можете и баш ВИ помоћи! У Русији постоји третман пресађивања матичних ћелија. Био сам на првом третману, захваљујући људима великог срца и општини Ковачица која ми је такође новчано изашла у сусрет. У априлу би требало да одем други пут за Русију, на дуплу дозу ћелија. За тај подухват потребно ми је 5.500 евра. Знам, јако пуно за наш стандард, али када новцем можете да ‘купите’ своје здравље, онда сте ви срећан човек! Можда јесмо сиромашан народ, али и сам сам се уверио да имамо велико срце и људе добре воље који би можда могли и хтели да ми изађу у сусрет. Моја девојка и породица су ми велика подршка и без њих свега овога не би ни било! Улили су ми наду и још вецу жељу за опоравком. Ако ја верујем, они верују много више, јер ми, носиоци оваквих повреда ипак морамо да имамо неку дозу реалности, да се не бисмо касније разочарали.

Унапред захвалан Борис Стоиљковић.

[wzslider]

 

________

Развојна Банка Војводине А.Д. Нови Сад

Динарски рачун: 335000000036161464

Девизни рачун: RS35335000000036161561

Када се шаље новац из иностранства на девизни рачун а везан је за Евро или Долар
БР. РАЧУНА: RS35335000000036161561
Curency Bank City SWIFT/BICEUR
Deutsche Bank AG Frankfurt DEUTDEFFLHB
Internationale Handelsbank AG Frankfurt LHBIDEFF
Commerzbank AG Frankfurt COBADEFF
Unicredit Bank Austria AG Vienna BKAUATWW
UBSDeutschland AG Frankfurt UBSWDEFF
Raiffaeisen Zentralbank Oesterreich AG Vienna RZBAATWW

Curency Bank City SWIFT/BIC CHIPS ABA
USD Deutsche Bank New York BKTRUS33 0103 021001033
Trust Company Americas

+38163 8217855

 +38165 8217855

 bocibmw@gmail.com

 Skype: borisposaolokal