ДРУШТВО

Србин опет хоће у војнике: Петиција за враћање обавезног војног рока!


Србин опет хоће у војнике: Петиција за враћање обавезног војног рока!

Објављено: 20. јануар 2013. Србин.инфо

Србин опет жели да буде поносан војник! Средњошколац из Футога је пре неколико дана успешно покренуо Петицију за враћање обавезног војног рока, која је наишла на велики одзив међу његовим вршњацима.

И док су пре само неколико година млади Срби на све начине покушавали да избегну “уноформу”, како Србин.инфо сазнаје, генерације дечака и младића од 14 до 18 година у свим крајевима наше земље у огромном броју желе да одслуже војни рок као и њихови очеви, дедови, прадедови…

Петицију је до сада подржало више од 500 српских младића, углавном средњошколаца из Београда и Новог Сада, а препоручило је путем друштвене мреже Фејсбук више од 1.000 особа.

(Петиција за враћање обавезног војног рока)

 

***

Петиција за враћање обавезног војног рока

Извор: http://www.peticije24.com/signatures/vojnirok/

Петиција за враћање обавезног војног рока у Србији који је укинут 1. јануара 2011. године.

Свима нама је јасно да је војска укинута под изговором да Србија нема непријатеље. Драга владо Републике Србије, Србија и те како има непријатеље. Шта је са Албанцима, Хрватима, Америма, Мађарима… Сви они у интересу имају да раскомадају државу за коју су наши дедови и очеви главе давали и најскупље цене плаћали. Уведена је професионална војска која нам служи само за украс, да позирају, сликају се у униформи, и примају плату а ништа не раде. На крају крајева, није једини циљ војске рат. Војска је један период који је имао задатак да од младића направи човека, борца, јунака а поврх свега, војска има задатак да научи мушкарце да се владају, да се брину о себи и да се лепо осамостале, и наравно да се не заборави то да се у војсци стичу пријатељства која најчешће трају довека. Укидањем војске у Србији, укинули сте и дисциплину, поштење, и храброст свих младих људи. Зато вас позивам да потпишете петицију за враћање обавезног војног рока у Србију. Без војске, једна држава није држава. 😦

Посетите и нашу фејсбук страницу у колико желите да наставите са праћењем акције, http://www.facebook.com/NikadaGranica

П.С: Молимо Вас да проширите реч о овој петицији. Што више потписа има на петицији, на њу ће бити усмерено више пажње од стране медија и оних који доносе одлуке.