ГЕОПОЛИТИКА

Путин: Односи са духовно блиском Србијом заузимају посебно место


ПУТИН: Односи са духовно блиском Србијом имају посебно место у спољној политици Русије

15:41 24.01.2013. Факти

НОВИ АМБАСАДОР СРБИЈЕ У МОСКВИ СЛАВЕНКО ТЕРЗИЋ

ПРЕДАО АКРЕДИТИВЕ ШЕФУ РУСКЕ ДРЖАВЕ

  • Између Русије и Србије је успостављен „поверљив политички дијалог“ и успешно се реализују економски и инвестициони пројекти, оценио је председник Русије Владимир Путин
  • Новом амбасадору Хрватске у Москви Игору Показу биле су намењене ове речи руског председника: „Шире се наше везе са Републиком Хрватском. Заједнички радимо на реализацији споразума у енергетској области, укључујући и споразум о Јужном току. Добре су перспективе да проширимо хуманитарне и економске контакте, укључујући сферу туризма“

ОДНОСИ са духовно блиском Србијом заузимају посебно место

у спољнолитичким односима Русије – рекао Владимир Путин на церемонији уручивања акредитивних писама нових амбасадора, међу којима и амбасадора Србије Славенка Терзића.

Између Русије и Србије је успостављен „поверљив политички дијалог“ и успешно се реализују економски и инвестициони пројекти, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

Путин је то рекао у Кремљу, на церемонији уручивања акредитивних писама нових амбасадора у Александровској дворани Великог Кремаљског дворца, међу којима и новог амбасадора Србије у Москви Славенка Терзића.

Aмбасадор Србије у РФ, Славенко Терзић на церемонији у Кремљу (други са десна)

Према његовим речима, Москва и Београд ће и даље „заједничким напорима“ развијати економску и политичку сарадњу.

Акредитиве су шефу руске државе предали амбасадори још 19 земаља: Аустралије, Бенина, Египта, Шпаније, Конга, Кубе, Мексика, Молдавије, Мјанмара, Новог Зеланда, Омана, Салвадора, Свазиленда, Судана, Филипина, Хрватске, Шведске и Естоније.

Да бисте могли да процените значај Путинових речи о руско-српским односима, ево шта је рекао новом амбасадору Хрватске у Москви Игору Показу: „Шире се наше везе са Републиком Хрватском. Заједнички радимо на реализацији споразума у енергетској области, укључујући и споразум о Јужном току. Добре су перспективе да проширимо хуманитарне и економске контакте, укључујући сферу туризма“.

Терзића је за амбасадора у Русији именовао председник Томислав Николић у децембру прошле године.

Славенко Терзић је историчар и научни сарадник Историјског института САНУ чији је био дугогодишњи директор.

1 reply »