Биљана Диковић

Четврти Европски фејсбук песнички фестивал 02. и 03. марта у Новом Саду


ЕВРОПСКИ ФЕЈСБУК ПЕСНИЧКИ ФЕСТИВАЛ окупиће и ове године песнике из свих европских земаља на четвртом ЕВРОПСКОМ ФЕЈСБУК ПЕСНИЧКОМ ФЕСТИВАЛУ, који ће се одржати 02. и 03. марта 2013. године у хали Мастер Новосадског сајма, у оквиру 19. међународног Салона књига, у организацији Банатског културног центра (БКЦ) и Новосадског сајма.

25.01.2013. за ФБР уредник Биљана Диковић

плакат ФБ фестивал песника

„ЕВРОПСКИМ ФЕЈСБУК ПЕСНИЧКИМ ФЕСТИВАЛОМ желимо да покажемо да је поезија универзална творевина људског духа која не признаје границе и баријере између песника, нација, држава и језика“ пише у позивници песницима широм света.
Циљ Фестивала је да се песници који сарађују на Фејсбуку (објављују своје песме, читају и коментаришу једни другима поезију) сретну, лично упознају на Фестивалу, чују једни друге док говоре стихове и претворе своју виртуелну комуникацију, у области књижевности, у стварну. Песници који не буду у могућности да присуствују фестивалу моћи ће да учествују виртуелним путем преко фејсбука постављањем своје песме на зиду странице Фестивала на фејсбуку ФБ Европски Фејсбук песнички фестивал.

Начин пријављивања за учешће на Фестивалу: послати једну необјављену песму на матерњем језику и личне податке (име, презиме, адреса, телефон) до 14. 02. 2013. године на e-mail: fejsbukfestival@gmail.com (Замолили су песнике да у пријави наведу да ли ће присуствовати фестивалу или ће учествовати преко фејсбука. Распоред учешћа песника за 02. и 03. 03. као и тачан програм фестивала благовремено ће објавити на овој страници.)

Песме послате приликом пријављивања биће објављене у заједничком зборнику радова песама учесника фестивала у издању БКЦ-а као електронско издање на цд-у. Жири БКЦ-а који ће пратити рад Фестивала, песника са најбољом песмом наградиће објављивањем нове песничке књиге (до четири ауторска табака) у издању БКЦ-а.

Право учешћа на Фестивалу имају сви који пишу поезију без ограничења – старосног, полног, верског, националног, професионалног…

ЕВРОПСКИ ФЕЈСБУК ПЕСНИЧКИ ФЕСТИВАЛ биће емитован уживо путем веб камере на интернет адреси http://www.bkc.devbin.org и на тај начин бити доступан за гледање како песницима који не присуствују лично тако и публици целог света.

За све информације можете звати на телефон +381 (0) 23/781-552 или поставити питање путем e-mail: fejsbukfestival@gmail.com