All

Спавај Србијо, верујем да више и не сањаш…


KOMEНТАР ДАНА:

Иван Стефановић

Депресивно стање привреде у Србији је постало хронично. Беспарица стегла са свих страна као сибирски мраз. Народ и даље ћути климајући главом. А ево неких чињеница какво нам је стање у Србији…
Srbin
Како је указано, у Републици Србији 1 220 000 људи старије је од 65 година, а од којих 27% ( или 320 000 људи) није у пензијском систему; 447000 људи прима минималну пензију од 12.989 динара (150 долара). Просечна зарада у Србији износи 357 евра (мада су то напумпали, много је мање у стварности), а у Словенији просечна зарада је 980 евра, Хрватској 755, Црној Гори 500 и у Босни и Херцеговини 418. Пола милиона добија минималну плату од 170 евра, а на југу и истоку земље мање од 100 евра, што је мање од средњег показатеља ЕУ.
У Септембру 2012.г., Србија је, према нивоу потрошње, званично била иза најсиромашнијих кинеских провинција. Наде у побољшање положаја скоро да нема – избори и нова гарнитура на власти не само да нису променили ситуацију већ су је напротив погоршале. Разорена од претходне владе Бориса Тадића, земља се гура у још већу зависност. Спољни дуг Србије, који је крајем децембра 2012. године износио 24,83 милијарде евра, само за последњи месец дана се увећао за 620 000 000 евра.
Србија и поред алармантног стања са радошћу гледа како водитељка показује премијеру Србије “ону ствар“, занемарујући свој живот са трансом не пропушта ни једну епизоду “прељубника“ и осталих фекалних забава телевизије Пинк.
Знате ли да од 2001. до 20012. године је нестало 920 000 радних места! 2012.г. ликвидирано је 170 000 радних места. Јурећи за ЕУ сатиремо свој народ, државу и упорно ка томе стремимо.Подстакнут једним истраживачким питањем од стране манифестације “У ритму Европе“ где се каже да је донација за ову хумансот 12 евра на годишњем нивоу. Ово лицемерје је толико да нема ни образа ни части. Па та ЕУ нам све одузе и на крају тражи од истих нас 12 евра да би ми уложили као помоћ нама самима ал’ под њиховом заставом. Ни то народ не види, нема времена јер промичу разне јефтине серије на “Првој Српској“, на “Пинку“ итд…У Србији за сада ради свега 44% становништва. Само у протекле четири године, од априла 2008. до априла 2012.године, број незапослених повећан је за 302.479 лица ( од 432.730 до 735.209). Но, уз сву катастрофалност ових показатеља, Србија може да “расте“ у том смеру: у самој ЕУ незапосленост је у сталном порасту, посебно међу младима.
Народ и даље са одушевљењем препричава како је Ивица Дачић видео код неке јаднице од водитељке“ ону ствар “ док се вешто преко те вулгарности затрпава случај “Шарић“.
Интелект народа сведен је на мизерију и јефтин трик да би господа на власти ужурбано предала кључеве Србије предаторима ЕУ…
Спавај Србијо, верујем да више и не сањаш…
***
Могу да ћутим… Могу да не пишем… Могу да се измакнем од свега, али како ћу себи једног дана то опростити што сам дигао руке од истине? Могу да не хајем за људе, могу да постанем полтрон, могу да се омастим уз политику, могу да постанем тапшатор… Могу ал не смем јер ме ђедови гледају и нишане оним часним очима. Могу ја да будем лош и зао и свашта нешто ал’ како ћу да погазим оне шапате молитве што зборим ка Богу и јадам му се свакодневним кајањем? Могу ја све ал не могу да погазим себе. Ако би погазио себе онда би згазио и веру, и љубав, и осмех, и дарове који ме воде кроз живот … Зато сам ти ја Ваки и другчији не Мерем да БИДЕМ!!!

Категорије:All, Коментар дана

Tagged as: , ,

1 reply »

  1. занемарујући свој живот са трансом не пропушта ни једну епизоду ”прељубника” и осталих фекалних забава телевизије Пинк.

    xaxaxaxaxax koji ste vi carevi 😀

    Свиђа ми се