Биљана Диковић

Ратко Паић: Руски гигант у производњи камиона уграђује делове из Србије


Руски гигант у производњи камиона уграђује делове из Србије

04.02.2013.Глас Русије, за ФБР приредила Биљана Диковић

камаз маз автомобили 2012 август коллаж

© Коллаж: «Голос России»

У време када индустријска производња у Србији проживљава изузетно тешке дане, постоје и позитивни примери који се не уклапају у општу слику лошег стања у српској привреди. Један од њих је Холдинг компанија „Прва петолетка“ из Трстеника, која успешно сарађује са руском компанијом „Камаз“, која је светски гигант у производњи камиона. Руси купују српске производе у вредности од преко 7 милиона евра, које затим уграђују у своја возила која се продају широм света. Штавише, у будућности се очекује још обимнија продаја Петолеткиних производа на руском тржишту.

Ради се о томе да „Камаз“ највише купује производе од фабрика „Сервоуправљачи“, „Цилиндри“,„Хидраулика“ и „Кочна техника“, које се све заједно налазе у саставу Холдинг компаније „Прва петолетка“. Тако је на пример, у складу са прошлогодишњим уговором, договорено да руски „Камаз“ и даље од фабрике “Хидраулика“ купује ручне пумпе за подизање и спуштање кабина камиона у вредности од 3 милиона евра, а од фабрике „Цилиндри“ хидрауличке цилиндре за дизање кабине за додатна 2 милиона евра.

Вишедеценијска плодна сарадња „Прве петолетке“ са „Камазом“ је настављена и почетком ове године, када је само из фабрике „Цилиндри“, која запошљава око 300 радника, отишао за Русију нови контигент производа, чиме је заокружена бројка од 60.000 продатих хидрауличних цилиндара овом великом руском купцу за последњих годину дана. Иначе, у фабрици из Трстеника су због успешног пословања имали недостатак квалитетних радника, што је права реткост у савременој српској економији.

Фабрика је имала наручене послове месецима унапред за купце у иностранству, а највише на руском тржишту. Међутим, због поменутог мањка квалификоване радне снаге, како су рекли у управи, нису могли на време да одговоре захтевима купаца за тако велике испоруке. Зато је фабрика „Цилиндри“ морала да запосли више од 50 додатних радника, али ни то није било довољно да се задовољи потражња, јер је извоз производа на руско тржиште за потребе „Камаза“ само из ове фабрике прошле године био три пута већи у односу на ранију годину.

Иначе, поменимо да је група компанија «Камаз» – највећа аутомобилска корпорација у Руској Федерацији, а у светским размерама заузима 16. место међу водећим произвођачима тешких теретних возила, те 8. место у свету по обиму производње дизел мотора. Такође, «Камаз» производи и аутобусе, тракторе, комбајне и мини-електране, а поред фабрика у самој Русији, компанија има своје производне погоне у низу земаља попут Венецуеле, Вијетнама, Индије, Пољске, Чилеа и бројних других земаља, и само у Русији запошљава 60 хиљада радника.

А широј јавности, па вероватно и већини људи у Србији, „Камаз“ је вероватно најпознатији као произвођач камиона који редовно побеђују на чувеном ауто-релију Париз-Дакар.

С обзиром да је пре неколико дана Републички завод за статистику званично саопштио податак да је пад индустријске производње у Србији у протеклој 2012. години износио скоро читава 3 процента, то јасно говори колико је значајна сарадња која постоји и развија се између руског «Камаза» и трстеничке «Петолетке». То је, на жалост, један од прилично ретких примера одржавања српске индустријске производње у животу, али све веће поруџбине руског аутомобилског гиганта, буде наду да су ипак могуће промене у правцу њеног опоравка.