КОСОВО И МЕТОХИЈА

Двери: Тражимо оставку Ивице Дачића и целокупне Владе Србије


Тражимо оставку Ивице Дачића и целокупне Владе Србије


 Што се Двери тиче, људима попут Ивице Дачића није место у политици, а камоли на месту премијера, и зато тражимо његову и оставку целокупне Владе Србије.

Београд, 04.02.2013, Двери

Двери још једном понављају да би Ивица Дачић морао да поднесе оставку, а са њим и комплетна Влада Србије. Разлог за његов одлазак са места председника Владе треба, пре свега , тражити у катастрофалној политици, посебно према Косову и Метохији, док последњи догађаји у којима је он главни актер само осликавају до које мере се срозала српска политичка сцена.

На жалост, живимо у времену када већина српских политичара гаји љубав према обнаженим „водитељкама“ и певачицама, мисли да је врхунски маркетиншки потез учешће у таблоидним емисијама, а знамо да им још од Шилерове импонује дружење са лицима из криминогене средине.

Двери

Очигледно је да је Ивица Дачић уцењен човек. Што се Двери тиче таквима није место у политици а камоли на месту председника Владе. Не може уцењен човек да води Србију нити да буде овлаштени преговарач по било ком питању а поготово не по питању статуса Косова и Метохије. Ми овај повод користимо да још једном захтевамо да председник Владе поднесе оставку зато што вуче катастрофалне потезе на штету интереса сопствене земље и народа.

Као човек који је постигао противуставне договоре са терористом и зликовцем Тачијем, који је успоставио границу са Косовом и Метохијом, а косовским Албанцима понудио столицу у Уједињеним нацијама, он никако не заслужије садашњу функцију.

Истовремено и цела Влада мора да оде, јер је за ових шест месеци постигла немогуће – да у политици издаје националних интереса и слепе љубави ка Европској унији надмаши чак и Бориса Тадића. У том периоду успели су да:

– успоставе границу са Косовом и Метохијом и доведу готово до самог краја процес сопственог признања ове НАТО/ЕУ творевине; – задуже земљу за додатних 2,5 милијарди евра;

– отпочну продају пољопривредног земљишта странцима, притом чинећи напоре да се уведе генетски модификована храна у Србију.

Занимљиво је да њихово застрашивање грађана страшним недаћама које нас чекају ако би ове њихове радње изостале, неодољиво подсећају на реторику Тадићевог режима из избора 2008, о томе шта нас чека ако Томислав Николић победи.

Имајући у виду расположење грађана према Европској Унији и однос према Косову и Метохији, јасно је да постоји обрнута пропорција између стања у народу и заступљености у парламенту. Једини излаз за такве ситуације су нови парламентарни избори, који би омогућили грађанима да одлуче какву политику желе и обезбедили реалнију заступљеност народног интереса у Скупштини Србије.

Информативна служба Покрета Српске Двери