БАРИКАДЕ

Све више грађана Србије се идентификује са покретом "Никад граница"- У наставку реакције грађана на режимску репресију…


У Новом Саду, упркос режимској забрани, ипак одржан перформанс „Никад граница“ !!!

ФБР, уторак, 05. фебруар 2013 (извор: танјуг, ртв, нспм)
НОВИ САД – Скуп неколико патриотских организација које се противе споразуму о „интегрисаним прелазима“ (читај границе између Србије и Србије), данас није одржан на првобитно планираној локацији у центру Новог Сада, али је одржан на другом месту у граду, саопштио је родољубиви покрет СНП Наши.

Портпарол Полицијске управе Милева Томић рекла је Танјугу да првобитни скуп није забрањен(?), већ су организатори обавештени да није благовремено пријављен (лажу, пријављен је 96 сати раније- тврде наши извори из „Никад граница“).

Скуп родољубиве и уставобранитељске Иницијативе „Никад граница“ био је најављен у Новом Саду за данас у подне на почетку Змај Јовине улице код Трга слободе.

Према законским прописима, скуп је требало да буде пријављен најкасније 48 сати пре времена за које је заказан, што његови организатори нису испоштовали тако да им је предато обавештење да нису благовремено пријавили скуп, рекла је Томић (лаже Томићка, пријављен је 96 сати раније, како тврде наши извори из „Никад граница“), прецизирајући да није донето решење о забрани скупа.

Како је саопштила Информативна служба родољубивог покрета СНП Наши, тај скуп је касније одржан на другој локацији, такође, у центру града.

Чланице Иницијативе „Никад граница“, коју чине организације и појединци, међу којима су родољубиви покрети: ЖЕКИМ, СНП Наши, Покрет за Србију, Србски Образ и други, саопштили су да је сличан перформанс већ два пута био одржан у Београду без икаквих проблема.

Организатори перформанса су намеравали да, на почетку централне новосадске улице, поставе „граничну“ рампу на којој би стајали људи обучени у униформе терористичке ОВК и не би дозвољавали пролаз.

Та акција треба да, како истичу организатори, покаже грађанима Србије шта се дешава на „административним прелазима“ (читај граници између Србије и Србије) са Косовом и Метохијом и да укаже на последице споразума о „интегрисаним прелазима“ (читај границе између Србије и Србије).

Информативна служба родољубивог покрета СНП Наши саопштила је касније да су активисти тог покрета, „у знак протеста због одлуке МУП Нови Сад да забрани“ акцију у Змај Јовиној улици, без најаве одржали перформанс на углу Успенске и Шафарикове улице.

(РТВ, Тањуг, НСПМ)

Извор НСПМ- ФБР обрада (избачени или замењени сви увредљиви режимско-издајнички термини, оригинална верзија доступна кликом на горњиРТВ или  НСПМ линк- М. Новаковић)

——————————————————–

РЕАКЦИЈЕ ГРАЂАНА (преузето са НСПМ):

уторак, 05 фебруар 2013 13:49
Милић Петар Кецман
Свако ко не подржава границу посред Србије је: ултрадесничар, хулигани, и сл. Шта је требало, да се пријаве ко хомићи (политички сам коректан) па да добију и пратњу?
—————————————————————————
уторак, 05 фебруар 2013 14:01
GIJA
Znaci pocele su zabrane,ako se dozvoli skup policija ce „ubaciti“ svoje „huligane“ da razbijaju po gradu i znace se krivac!A alek ce to ostro osuditi….
———————————————–
уторак, 05 фебруар 2013 14:02
апис
То је та, још оштрија борба против криминала , коју је најавио премијер Дачић. Када је раскринкан , да је шуровао са Шарићевом десном руком, он је брже-боље, да би анулирао негативу у очима иностранаца и лажних невладиних организација, ударио на изразито патриотске организације. Аха, па лепо Бог’ме’, кад не може да душмане обали, онда тражи непријатеља тамо где га нема. Добро каже Коштуница, оставка премијера под „ХИТНО“, да више не угрожава националне интересе и не крчми суверенитет Србије, којекуде!

——————————————————

уторак, 05 фебруар 2013 14:16
Атила бич Божји
Не треба одустати, поново пријавите скуп и разгласите мало да имамо времена да се скупимо и дођемо у толиком броју да Војвођанери нестану наврема!
——————————————————————
уторак, 05 фебруар 2013 14:18
Страдија
Намеће се закључак да су сви остали за границе у Србији а против Устава,тачније устав Србије данас је оно што одговара неким бриселским и вашингтонским бирократама.
———————————————————————–
уторак, 05 фебруар 2013 14:43
Иницијатива Никад граница са Косовом и Метохијом
Наш скуп је био уредно пријављен. Незванично, из полиције су нам рекли да трпе велики политички притисак из Владе Србије да скуп забране! Напомињемо, ово није прва забрана наших скупова. Исто тако су нам забранили скуп испред Скупштине кад су усвајали ону срамну Резолуцију, иако је он био заказан пола сата пре скупштинског заседања. Власт, одржава медијски мрак у Србији, а на сваки покушај да се тај мрак разбије насупа репресијом. Хоће да прихватимо границу у сред Србије. Е па неће моћи! Дођите сви на Сретењски Сабор да им покажемо, да ниакд неће постојати граница са Косовом и Метохијом!
———————————————————-
уторак, 05 фебруар 2013 14:47
Сириг Сириг
Тражимо да се држава организује превоз Нови Сад – Београд на пријављени велики митинг НИКАД ГРАНИЦА на Сретење Господње у Београду.
Нека то буде државна прослава, нека влада стане иза те пароле. Да Влади видимо на делу, да се Влада мало пробуди, а не да забрањује да се НАРОД скупи и изјасни.
Слобода збора и окупљања народа је гарант слободе Србије.
Држава да плати возне карте. Народ нема пара, а та парола се поклапа са ИНТЕРЕСОМ власти. Или Дачић, Вучић и Николић не смеју ту паролу да помену.
Сви на митинг, тражимо изборе. Неће нам власт одређивати датум избора, него народ који носи паролу – НИКАД ГРАНИЦА усред Србије.
———————————————————–
уторак, 05 фебруар 2013 14:57
саша р.
@GIJA
Управо тако! Синоћ су се многи медији устручавали да објаве одмах да су рањена деца у северној Митровици, а данас се утркују ко ће брже да објави да је ухапшен Србин, не питајући се ни једног момента да ли тај човек има икакве везе са тим злочином. Познавајући „рад“ служби у последњих 13 година, није тешко по ко зна који пут уочити шта се стварно дешава. И сам Гебелс би био пријатно изненађен оваквим аутоголовима српских власти и медија. Већ видим „запањене“ медије, „нарогушеног“ Вучића (а ла Борис Тадић у „најблиставијим данима“), и гомилу напаљених жандарма који виде у свему српску кривицу, од прапостанка па до данас.
Јуриииш у посипање пепелом, нема нам равних у Васељени!
——————————————————————
уторак, 05 фебруар 2013 15:00
Коста
Хашим Дачић и Ивица Тачић врше еутаназију над Србијом.

Док онај други вири иза стриропора, а онај трећи се као бори против криминала.

————————————————————
уторак, 05 фебруар 2013 15:02
Gavrilo Chetnikovic
Ovo je toliko jadno da covijek ne zna sta bi rekao.

Nije tuka nishta „jadno“ no je chisto i bistro da chistije i bistrije, ne mere biti.
Naoruzhani chuvari briselskog rezhima rade svoj zadatak.
Znamo kako su Pashtuni i patriote po drugim zemljama pod okupacijom, vreme ce pokazati oce’ Srbstvo u roBstvo ijopet il ce izabrati Slobodu chasnu.

————————————————————–
уторак, 05 фебруар 2013 15:03
Сале
Председник владе, уједно је и министар полиције који се састаје са босовима нарко-картела. Мирне и уредно заказане скупове на којима би се изразио протест због његовог флагрантног кршења Устава – забрањује. На контролисаним медијима, ни говора о протестима?!

КЛАСИЧНА ДИКТАТУРА!

—————————————————————-
уторак, 05 фебруар 2013 15:29
Имају ли стида
Да ли Николић, Вучић и Дачић имају микрон стида за ово што раде??? Зар је могуће да су пали на ниже од ниског? Они који на стид забораве, једног тренутка ће осетити такав срам да неће моћи издржати, бежаће од себе али неће моћи побећи, одјек њихових трагова ће им главе мутити.
——————————————————————-
уторак, 05 фебруар 2013 15:43
Иницијатива Никад граница са Косовом и Метохијом
И поред забране ми смо перформанс одржали на другом месту у шта се можете уверити претрагом на Интернету. Не могу они да осмисле толико начина репресије, колико ми имамо начина да се против репресије боримо! Власт хоће да нас атомизира, зато дођите сви на Сретењски Сабор, да се упознамо, дружимо и боримо за Србију. Србија ће бити слободна тек онда кад доследно будемо применили Кривични законик према њима!Устав и закони Републике Србије су на страни нас грађана Србије.
—————————————————
уторак, 05 фебруар 2013 16:27
Slavisa
Politicki pritisak koji neki beskicmeni policijski sluzbenik trpi pa mora da radi protiv ustava i zakona nije nista u poredjenju sa pritiskom naroda. Trebalo bi o tome da misle.
————————————————-
уторак, 05 фебруар 2013 17:05
s.p.Lajković
...ali će sutra zato sigurno odobriti skup „SVUDA GRANICA“-koju će da organizuje NVO organizacija – srpska izdajnička.Videćete.
Drugo: nisu desničarske i ultranacionalističke organizacije te koje propagiraju zajedničku državu bez granica, tj.ono što narod Srbije želi .Fašističke organizacije u Srbiji i Evropi žele da se Srbija iscepka i preseče granicama.Za utehu pre 4 dana gledao sam na PRO SIEBEN – nemačkoj TV stanici 2 zabavne emisije koje su u svom sklopu imale iscrtanu EVROPU sa sve Balkanom i ni u jednoj emisiji na mapi iscrtane EVROPE nije postojalo iscrtano Kosovo kao država već samo celovita Srbija .Nema čak ni Vojvodine .To samo znači da Nemci i sami ne veruju u mogućnost da Kosovo bude samostalna država ali idu logikom APP – ili AKO PRODJE PRODJE bi će to crna država za crne fondove i crne operacije – svi će moći da se tu okoriste .E pa, Šipak EVROPO .
—————————————————
уторак, 05 фебруар 2013 17:54
s.p.Lajković
Raspada nam se država a vlast izigrava – ozbiljnu pravnu državu. Da su Naši tražili uspostavu granice sa Kosovom niko im ne bi tražio dozvolu – ovako ….
Vlasti N.Sada- sramite se !
—————————————————
уторак, 05 фебруар 2013 18:42
Dragan
Портпарол Полицијске управе Милева Томић рекла је Танјугу да првобитни скуп није забрањен, већ су организатори обавештени да није благовремено пријављен.

A šute bruke i sramoтe, vi bi ste trebali organizovati takve skupove, umesto što pravite granice unutar Srbije.

————————————————-
уторак, 05 фебруар 2013 19:36
Сара Сомбор
Ja очекивах да држава Србија организује акцију под насловом НИКАД ГРАНИЦА – КОСОВО ЈЕ ДУША СРБИЈЕ.Уместо тога они забрањују и онемогућавају младу генерацију да се покаже. Понашање полиције је налог Вучића, Дачића и Николића, а то значи да су ГРАНИЦУ насред земље Србије успоставили. Уместо – Играле се делије – граница насред Србије.Одлазите …
———————————–
Захарије Орфелин
Чудно је да се у свим мејнстрим медијима у Србији,појму „десничарске“ организације, обавезно придаје пежоративно значење. Као да су у тим медијима још увек Главни Уредници чланови АГИТПРОПА,из тоталитарних, брозоморних времена.И као да нису, управо „левичарске“ организације,завиле Србију у црно.И то је тако одувек било -од Светозара Марковића и „Србије на истоку“,па преко Трише Канцлеровића,Радована Пантовића и,нарочито, Димитрија Туцовића, једног од главнихкриваца за трагедију Србије 1915.г.Он је својимгласањем у Скупштини против ратних кредита (а моглисмо од Русије да добијемо најсавременије, Нобеловонаоражуње, последњу реч технике тога доба)осудионебрањену Србију, на геноцид и иживљавање Хрвата,Муслимана и Маџара у А-У униформи, над цивилнимстановништвом.Да није било Туцовића, Србија би североватно одбранила од А-У агресије, па онда не бибило ни повлачења преко Албаније.А шта тек рећи о „левичарима“ из 2.св.рата.Права терористичка, титоистичка ..
——————————————-
уторак, 05 фебруар 2013 21:30

Иницијатива Никад граница са Косовом и Метохијом

Не може власт да осмисли толико метода репресије, колико ми имамо начина да грађанима Србије саопштимо истину, и да се боримо за Косово и Метохију!

СВИ МИ КОЈИМА ЈЕ ИНТЕРНЕТ ЈЕДИНИ НАЧИН ДА СЕ ПУТЕМ ТЕКСТОВА И КОМЕНТАРА ЧУЈЕ НАШ ГЛАС У МЕДИЈСКОМ МРАКУ ВЛАСТИ ДОЂИМО НА СРЕТЕЊСКИ САБОР УСТАНИМО ПРОТИВ РЕПРЕСИЈЕ И ГРАНИЦА УНУТАР СРБИЈЕ!

2 replies »

  1. Па хрвате подржава и Америка и Сорош и шаком и капом а наше не подржава нико па ни Русија у тој, поготово не у финанцијској мери па нам наше патриоте осташе кратких рукава! Нажалост то је реалност!

    Свиђа ми се

  2. neverovatno je da srpske pokrete ne podrzava iz vrha vlasti niko.dok hrvatska stoji iza hrvatskih pokteta,inicijativa, dotle jugosloveni iz beograda sa vrha vlasti u stalnoj borbi protiv srbije.sve dok vidite da jovo k. i ostala titina druzina prima novac od srbije, a ne od svojih maticnih drzava ciju su oni nacionalni kadrovi, znajte da se u srbiji nista promenilo nije.

    Свиђа ми се