Александар Павић

Oд данас почиње буна против границе, против дахија и кабадахија!


Говор Александра Павића на скупу „Буна против границе“

 

15.02.2013.

Видео запис: Срби на окуп
(транскрипт: СРБски ФБРепортер)

Помаже Бог србска аристократијо! Како је рекао велики енглески мислилац Едмонд Борд: „Један човек са уверењем чини већину!“.  Нико нама неће наметнути закон бројева, јер наше уверење и храброст ће да истера ову ствар до краја. Дотераћемо цара до дувара… али лажног цара. Све који су се лажно представљали свих ових година. И који се сада представљају као Влада Србије. Овде се данас скупља државотворна Србија.

Павић - карађорђе

Синоћ је председник ове друге, лажни председник, не Шћепан, него Томислав још мањи, најавио укидање институција државе Србије на Косову и Метохији.

Он зове институције државе Србије, институције које је бесмртни Вожд Карађорђе почео да гради пре 200 година, које су настављене да се граде 1835. године када је донесен Сретењски Устав, за које су гинули 1912. ослободиоци Косова. Он мисли да може те институције да укине! Шта ви мислите? Он каже да су то “паралелне институције”. А ми кажемо да је ОН паралелна институција!

Данас, на Сретење, ми објављујемо не само почетак буне против границе, (него и) почетак буне против нових дахија и кабадахија који нису ни дахије, јер су дахије ипак имале неког господара, којег су како тако признавале, који су умели да ратују. Ови чак не умеју ни да ратују. Ови распуштају војску и кажу – све ћемо дипломатским средствима урадити. А при томе не умеју да воде ни дипломатију.

Карађорђе је био трговац. Карађорђе би пропао много пре почетка Првог српског устанка да је продавао нешто конкретно у замену за обећања. Ови данас продају Косово у замену за обећање датума. То им наравно нећемо дозволити.

Данас објављујемо почетак те борбе. Данас објављујемо да поред паралелних институција које обитавају у Влади, у Скупштини, у Председништву… данас објављујемо да су то окупиране институције. И да долази дан, од данас почиње дан када ми почињемо обнову србских државних иституција. Следећи пут ће да дођу и Срби са Косова и Метохије, представници државних институција. А ми ћемо паралелне институције уклањати не на Косову и Метохији, него у Београду. Паралелне НАТО институције.

Видимо се врло брзо. Данас је објава почетка буне против границе: између Србије и Косова и Метохије, између Срба, између Србије и наших пријатеља који хоће да нас подрже али који кажу, сасвим исправно – неће бити већи Срби од Срба. Е па показаћемо им колки су Срби. Живели!

******

Говор Марка Јакшића  на скупу „Буна против границе“

Видео запис: Срби на окуп
(транскрипт: СРБски ФБРепортер)

Браћо и сестре и даме и господо, јер и тако се каже. Чудна је једна ствар – да главна опасност за останак Косова и Метохије у саставу државе Србије не долази из Приштине, Берлина, Брисела и Вашингтона, него долази из Београда.

Синоћ је Председник државе Србије, Томислав Николић, нама Србима честитао државни празник са следећом поруком – да институције државе Србије нису србске него су паралелне, а да ми нисмо србски народ, него смо србска заједница. Исто тако, Председник каже да ће те институције постати косовске што у преводу значи следеће:

–        да ће наша деца сутра да уче да је њихов национални јунак, не Милош Обилић, него Адем Јашари

–        да балкански ратови нису били ослободилачки ратови, него је то било ОВК ратовање

–        да наши болесници не могу да се лече овде у клиничко болничком центру, него за секундарно лечење морају да иду у Приштину а тежи случајеви треба да се лече у Тирани.

marko

Председник државе Србије је положио заклетву на Устав државе Србије, и нико му не даје за право да тај устав гази и руши. Он то може да укине, али прво мора да промени Устав, па да тек онда укида институције србске државе.

Даме и господо, за пар дана, онај о коме читамо задњих дана у бројним новинама, нашег преговарачког тима Ивица Дачић, треба да води преговоре. Новине кажу да је он сарадник нарко картела, а ви сигурно знате какав је његов кредибилитет да води преговоре и колики је његов легитимитет.

Уосталом, он и сам каже да ће Приштини да да столицу у Уједињеним Нацијама. За утеху каже и ово – да то неће дати на почетку него на крају преговарачког процеса!

Наш народ за то каже – онај ко лаже, тај краде, а ко краде, тај издаје!

Браћо и сестре, политичко клатно у свету иде у нашу корист. Наши противници и крвници слабе, наши пријатељи јачају. И зато ја верујем, не дуже од десет година, застава Србије има да се вијори и у Приштини и у Пећи и у Ђаковици.

Али један једини и основни услов да се то деси је следећи: да у Београду буде србска а не европска власт и да у Београду буде национална, а не марионетска, да не кажем слуганска власт.

На крају, сви заједно да кренемо да кличемо оно што смо више пута говорили и рекли:

РУСИЈА – СРБИЈА – НЕ ТРЕБА НАМ УНИЈА!

РУСИЈА – СРБИЈА – НЕ ТРЕБА НАМ УНИЈА!

РУСИЈА – СРБИЈА – НЕ ТРЕБА НАМ УНИЈА!

****

Mирко Јовић, СНО Отаџбина и Слободна Србија

 ****

Владимир КРШЉАНИН, председник Покрета за Србију

Извор: Факти

Свето Кос​ово и Метохију препуштају америчко-албанској наркомафији

  • Народ неће ову политику! Ова политика је од првог дана до данашњег диктирана из Вашингтона, све потезе овдашње власти диктира командант ЕУ и НАТО пакта који се налази у Вашингтону. Диктира Вашингтонска олигархија у интересу наркомафије са КиМ јер им је тај новац потребан, јер су у тешкој финансијској кризи
  • Пођимо са овог скупа испуњени вером и самопоуздањем, ширимо их и јачајмо тако да више никакве вашингтонске марионете не помисле да одлучују о судбини Србије. Ако неће да слушају глас народа – нека оду са власти

ПРИЧА се и засипају нас причама о борби против криминала, наркомафије и неким другим стварима којима хоће да прикрију издају Косова и Метохије.

Јесте у питању је наркомафија. У питању је америчко-албанска наркомафија! Тој наркомафији хоће да принесу на жртву Косово и Метохију!

Било је разних обећања и обмана везаних за причу о Европској Унији. А сетимо се како је настала та рушевина која се зове ЕУ.

Из дотадашње Европске заједнице држава, настала је 1992. у Мастрихту на рушевинама Југославије и на крви српског народа. Нити она може опстати на таквим темељима, нити Србију у њој чека било шта добро.

Европска Унија је и грађанима својих највећих држава оснивача постала маћеха. А за Србију она је крематоријум.

Народ неће ову политику! Ова политика је од првог дана до данашњег диктирана из Вашингтона, све потезе овдашње власти диктира командант ЕУ и НАТО пакта који се налази у Вашингтону.

Диктира Вашингтонска олигархија у интересу наркомафије са КиМ јер им је тај новац потребан, јер су у тешкој финансијској кризи.

Пробудимо се Срби! Знамо шта хоћемо и знамо да имамо ослонац у земљи. Богу хвала, овде у цркви Св. Саве, налази се икона Богородице Пећке, налази се икона коју је Свети апостол Лука насликао 48. године. Икона пред којом се крстио Свети кнез Владимир пре него што је крстио Русију.

Јуче је председник Русије Владимир Путин у говору руководству своје службе безбедности рекао да су мешање у унутрашње ствари Русије и њених савезника и партнера недопустиви.

Будимо достојни! И будимо уверени у успех! Не могу се жртвовати Србија ни Свето Косово и Метохија!

Пођимо одавде по завршетку овог скупа испуњени вером и самопоуздањем, ширимо их и јачајмо тако да више никакве вашингтонске марионете не помисле да одлучују о судбини Србије.

Ако неће да слушају глас народа, нека оду са власти!

Никад граница! Живела Србија!

****

Иван Ивановић, СНП НАШИ

Александра Чавић – Бања Лука

Борислав ПЕЛЕВИЋ, независни народни посланик

Сретење немају право да славе ни Николић ни Дачић

  • Нису ме изненадили људи из претходне власти, али су ме изненадили они који су победили на изборима, који су у  предизборној кампањи критиковали ту власт и договоре са албанским сепаратистима и терористима.  Немају ни они право да славе овај велики дан! Јер, они данас раде много горе него прошла власт

ОВАЈ велики дан за Србе и Србију немају право да славе сви Срби!

Немају право да га славе они који су у Бриселу у преговорима са шиптарским терористима предали Косово и Метохију на папиру терористима Хашиму Тачију и његовим саборцима!

Немају право да славе овај велики дан који су направили договор о интегрисаном управљању границама, јер су практично на папиру поставили границу!

Све су то урадили по налогу САД и ЕУ, а нарочито Немачке.

Нисам био изненађен због тога. Нису ме изненадили људи из претходне власти, али су ме изненадили они који су победили на изборима, који су у  предизборној кампањи критиковали ту власт и договоре са албанским сепаратистима и терористима.

Немају ни они право да славе овај велики дан! Јер, они данас раде много горе него прошла власт.

Остаће заувек у памћењу Србије и српског народа да је за време њихове власти у Скупштини Србије усвојена резолуција у чијој течки број 1 пише да је влада овлашћена да спроводи и примени све што је претходна власт постигла у Бриселу, наводно зато што смо ми озбиљна држава и морамо да поштујемо оно што је претходна власт договорила. То није тачно!

Озбиљна држава штити своје грађане, штити свој народ и штити своју границу, а не продаје!

Остаће запамћена ова власт и по томе што се премијер Србије састао са премијером тзв. независне Републике Косово – ратним злочинцем Хашимом Тачијем и тиме фактички прзнао независно Косово.

Остаће запамћена ова власти и по томе што се председник Србије састао са председником тзв. Републике Косово и тиме фактички признао независну републику Косово.

Остаће запамћена ова власт и због тога што је она и у име свих нас и нашим парама сазидала границу између Косова и Србије.

Са једне стране седе српски полицајац и српски цариник, а са друге стране седе шиптарски полицајац и шиптарски цариник. То се десило за време ове владе и то им српски народ никада не сме опростити.

Томе није крај. Неће Немачка, САД и ЕУ који су нас бомбардовали и отели КиМ стати на томе.

Њихов даљи циљ су: Прешево, Бујановац, Медвеђа, па Рашка област, па Војводина. А ми Срби, ако будемо овако разједињени и ако се ми национално свесни Срби не окупимо у национални фронт и на следећим изборима не победимо марионете ЕУ и Америке, све ће нам узети.

Зато се ујединимо, будимо заједно, оставимо нашу српску сујету по страни. Нека наш интерес буду само Србија и српски народ и никада немојте да заборавите наше људе на КиМ.

Никада не заборавимо нашу децу и наше породице.

Живела Србија са Косовом и Метохијом у њеном саставу!

****

Горан ПЕТРОНИЈЕВИЋ, адвокат, потпредседник Покрета за Србију

Говоре да наш Устав није „свето писмо“, кога су лагали – нас или Бога?!

  • Прошла власт није пала због криминала, у којем је била огрезла, нити због беде у коју је Србију довела. Није схватила да је пала због Косова. Ово треба да буде опомена и за ову власт. На Косову се пада и устаје. Косово је света земља, али не само српска. Косово је света земља читавог православног света
  • Постављам питање власти: да ли смо ми пријатељи Русије или не?! Ми знамо, а њима време истиче. Морају брзо да се определе

ДРАГА браћо и сестре, драги пријатељи, уставобранитељи Устава Србије!

Колико сте пута чули од оне власти коју смо сменили да ово што – не случајно – држим у џепу близу срца – да Устав није Свето писмо. Па шта је, Боже драги? Шта је Устав, ако није свето писмо? На шта су руку стављали када су се клели? Кога су лагали, нас или Бога?

И њега и нас! Граница, једна мала линија између две територије – запамтите, то је по међународном праву – између две потпуно признате државе. Граница која се данас прави није граница унутар Србије, како многи кажу, већ је то привремена граница Велике Албаније!

То морају да знају они који воде преговоре са онима који нападају наше манастире и руше споменике. Они морају да знају да се налазе пред великом историјском одговорношћу.

Нема власти која не поштује Устав, а да буде власт. Устав обавезује сваког држављанина да га поштује, Устав се не крши, Устав мора да се поштује или евентуално да се мења.

Чујем да су и то најавили. Изгледа да су их и то научили.

Прошла власт није пала због криминала, у којем је била огрезла, нити због беде у коју је Србију довела. Није схватила да је пала због Косова. Ово треба да буде опомена и за ову власт.

На Косову се пада и устаје. Косово је света земља, али не само српска. Косово је света земља читавог православног света.

Ми немамо право да њом располажемо на овај начин. И то морају да знају.

Пре неколико месеци је потпредседник владе наше братске, велике Русије, Дмитриј Рогозин, рекао: стојимо вам на располагању. Изгледа да му се овде не верују!

Изгледа да има неко ко му не верује! Ми му верујемо! Јуче је Владимир Владимирович Путин, како неко од мојих пртходника рече, разбио све дилеме, рекавши: Русија неће дозволити да се ни на једној тачки земаљске кугле угрозе нити њени, нити интереси њених пријатеља.

Постављам питање власти: да ли смо ми пријатељи Русије или не?!

Ми знамо, а њима време истиче. Морају брзо да се определе.

1 reply »

  1. Шта се постиже овим протестима, осим рекламе неких појединаца. Док буде оваквих протеста без конкретних акција, издајничка власт нема шта да брине, своју издају ће спровести до краја. Срби не брани се држава празним речима или великим говорима, него борбом. Неки говорници позивају на буну, а после оду кућу и ћуте до следећег протеста, када ће поново надахнуто причати приче. Уместо празних прича велики говорници сетите се речи Светог Николаја Србског:”Не може се историја србског народа писати само мастилом(причама), него и крвљу и сузама.

    Свиђа ми се