Биљана Диковић

НЕМА ПРАВДЕ ЗА СРБЕ: Сарајево – Четворица Срба осуђена за ратни злочин


Сарајево: Четворица Срба осуђена за ратни злочин

ПРАВНО НАСИЉЕ НАД СРБИМА ОПЕТ СЕ ПОНАВЉА: Довољно је да си СРБИН и одмах је пресуда: КРИВ ЈЕ. У Хашком казамату, у судовима БиХ, Хрватске… СРБИ СУ ПРОГЛАШЕНИ КРИВИМА ЈЕР СУ БРАНИЛИ СВОЈУ КУЋУ, ПОРОДИЦУ, СВОЈУ ДЕЦУ, А ОНИ КОЈИ СУ НАПАДАЛИ (усташе, муслимани, шиптари) СУ ЧИНИЛИ И ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ И ГЕНОЦИД И РАТНИ ЗЛОЧИН и ЗА ТА ЗВЕРСТВА ЋЕ КАД-ТАД ОДГОВАРАТИ, АКО НЕ НА ЉУДСКОМ, НА БОЖИЈЕМ СУДУ СВАКАКО.
19.02.2013. Србин.инфо, за ФБР уредник Биљана Диковић

Правоснажном пресудом Зоран Бабић је осуђен на 22 године затвора, Милорад Шкрбић и Душан Јанковић на по 21 годину, док је Жељку Стојнићу изречена казна од 15 година затвора.

Апелационо веће Суда Босне и Херцеговине осудило је четворицу бивших припадника приједорске полиције на укупно 79 година затвора за убиства више од 150 цивила на Корићанским стијенама.

Правоснажном пресудом Зоран Бабић је осуђен на 22 године затвора, Милорад Шкрбић и Душан Јанковић на по 21 годину, док је Жељку Стојнићу изречена казна од 15 година затвора.

Образлажући пресуду, председавајући Апелационог већа Мирко Божовић рекао је да је утврђено да су Бабић, Шкрбић и Стојнић учествовали у стрељању цивила на планини Влашић, док је Јанковић, као командир станице милиције Приједор “пропустио да спречи убиства, чиме се сагласио са злочином”.

Бабић се није појавио на изрицању пресуде, па је Апелационо веће наложило да одмах буде приведен. Јанковићу је привор продужен, а другој двојици је одређен до упућивања на издржавање казне, преноси Клиx.

Апелационо веће Јанковићу је, у односу на првостепену пресуду, умањило казну за шест година затвора, а Шкрбићу за једну годину.

Првостепеном пресудом из децембра 2010. године Јанковић је био осуђен на 27 година затвора, Бабић и Шкрбић на по 22, а Стојнић на 15 година.

Веће је утврдило да су Бабић, Шкрбић и Стојнић 21. августа 1992. године учествовали у спровођењу конвоја којим су цивили несрпске националности превожени из Приједора према Травнику.

На планини Влашић издвојено је више од 150 мушкараца, који су потом стрељани на Корићанским стијенама.

(Фонет)

——-

КОМЕНТАР ВЕСТИ:

Биљана Ђоровић:

Морамо да радимо на опоравку. Силе које су нас притисле улажу огромну енергију да нас униште. Међутим, те силе немају намеру да униште само Србе већ и 99% популације. Због тога су све међусобно посвађали: народе, људе по сексуалној основи: циљ је да у нас унесу панику и страх. Резултат ће бити: ГМО, мандаторна вакцинација, заглупљивање народа и људи широм света. И: ето глобалитаристима планете за њих: богате лозе психопата.
Сада ће кренути са реализацијом Агенде 21: кроз лепе пароле о повратку пава Мајци земљи. Људи ће живети у строго контролисаним условима и свака идеја слободе ће нестати. То је глобални план на коме се догађа уништавање српског народа и његове слободарске супстанце.
Што се наш тиче, ми ништа не радимо како би осветлили ово бешчашће Новог судског поретка. На томе морамо радити. Доста је било лажи. Тражимо истину о ратовима деведесетих: испитивање рада Хашког суда и овог у БиХ. Истражујмо и пишимо. Боримо се за истину. Пишимо нашим осуђеницима. По мом мишљењу сваки злочин мора да буде кажњен.
Ево, Хрвати мисле да ће лажима нешто постићи. Лажу о НДХ, краду документе и покушавају да пониште своју убилачку прошлост. То је немогуће урадити. Читав Запад пропада због сличног покушаја а ипак се данас зна да је највећа гомила лешева настала захваљујући њиховм ХУМАНИЗМУ.

Српски пут је пут истине и ми треба да идемо тим путем. Никаква клонућа духа ту нису пожељна. Помозимо нашим људима који труну по казаматима. Причајмо о бешчашћу судова и захтевајмо истину. То ми треба да радимо. И, добро би било да радимо на повећању броја Срба. То је веома препоручљиво.

2 replies »

  1. Da je u tom sudu bilo bar malo pravde moj otac bi sad bio kod kuce. Kada smo isli na izricanje presude ocekivala sam pravdu i pravicnost, ne kao nesto sto ja samo zelim, vec na osnovu svih dokaza do kojih se doslo tokom postupka koji se vodio skoro 5 godina. Kada je sudija citao tu sramnu presudu, prepunu lazi i neistina, zasnovanu bez ikakvih dokaza, vidjela sam da je taj sud formiran samo da sudi srbima. Ne moras biti kriv dovoljno je da si srbin. Odbrana je tokom postupka van svake sumnje dokazala nevinost mog oca, ali to sudskom vijecu nista nije znacilo, oni su postupak proveli samo zbog zadovoljavanja procedure. Po njima on je vec prvog dana bio osudjen samo zbog toga sto je srbin. Sa svim i svacim su se sluzili tokom postupka, uticali su na svjedoke da lazno svjedoce sto su svjedoci i priznali prilikom svjedocenja, oglusili su se na istinu i kredibilne svjedoke odbane, svjedoke koji su imali direktno saznanje o njegovoj neumjesanosti u zlocin, jer je cilj bio samo jedan osuditi ga. Nece nas slomiti sa ovim, istinu cemo dokazati, dokazat cemo da je nevin osudjen i hvala vam cestiti sbi koji nam pomazete da zaustavimo ovu nepravdu koju nam cine, svako vam dobro od Boga.

    Свиђа ми се