БАРИКАДЕ

СРБИ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: ПРОТЕСТ ЈЕ ПРОТИВ ПРЕГОВОРА ДАЧИЋ-ТАЧИ!


СРБИ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: ПРОТЕСТ ЈЕ ПРОТИВ ПРЕГОВОРА ДАЧИЋ-ТАЧИ!

СВИ СРБИ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ СУ ЈУЧЕ ПРОТЕСТОВАЛИ ПРОТИВ ПРЕГОВОРА КОЈЕ ВОДИ ДАЧИЋ и данас у Бриселу, ПРОТИВ „ТАЧИЈЕВИХ ИНСТИТУЦИЈА“, и ДАЛИ СУ ПОДРШКУ СРБИМА КОЈИ СУ У ЊИХОВО ИМЕ ОТИШЛИ У БЕОГРАД

20.02.2013. ФБР уредник Биљана Диковић

ne granicama ne carinama

Тачно је да су сви Срби у општинама на северу Косова и Метохије јуче, док су њихови представници били у Уставном суду и Министарству правде, протестовали испред својих установа и предузећа.
Тачно је да су са протеста поручили да хоће да остану део Србије, што и јесу и да неће у „косовске институције“ у које их воде преговори Дачић-Тачи.
Тачно је и да су поручили да желе да се ти преговори у Бриселу прекину док се не огласи Уставни суд и оцени уставност свих до сада склопљених договора и споразума.
Тачно је и да Срби траже да се прекине са применом свих до сада постигнутих договора и споразума.
Тачно је да су окупљени Срби носили државне заставе и транспаренте на којима је било исписано “Институције Србије, не Косова”, “Болница Србије – не Косова”, “Не дамо институције државе Србије” и сличне.

Тачно је да је на скупу испред Филозофског факултета продекан Филозофског факултета Проф. др Урош Шуваковић поручио да институције државе Србије треба да остану у покрајини:
„Овде су легитимне институције српског народа, државе Србије засноване на законима и Уставу Србије и нико нема право да потписом пера укида оно што је законом уведено“.

Тачно је да су се у захтеву да се очувају србске институције на Косову и Метохији професорима придружили и студенти Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Тачно је да је директор Здравственог центра у Косовској Митровици др Милан Јаковљевић рекао: „Не треба укидати институције државе Србије на подручју Косова и Метохије, оне треба да наставе да функционишу као и до сада, јер једино ако остану институције државе Србије, онда је то шанса да и српски народ остане на овим просторима.“

***

Али, скоро сви Срби са Косова и Метохије реаговали су на један део изјаве др Јаковљевића који је контрадикторан са оним што је стварно стање.
Наиме, др Јаковљевић је изјавио да је „протест израз подршке преговарачком тиму у Бриселу, а да би се очувале српске институције на простору Косова и Метохије, односно у саставу државе Србије“ што НЕ ОДГОВАРА ИСТИНИ.

***

1. ИСТИНА ЈЕ: ПРОТЕСТ Срба је ПРОТИВ ПРЕГОВОРА КОЈЕ ВОДИ ДАЧИЋ У БРИСЕЛУ И ЗА ЊИХОВ МОМЕНТАЛНИ ПРЕКИД, И ПОНИШТАВАЊЕ СВИХ ДО САДА ПОСТИГНУТИХ СПОРАЗУМА И ПРЕКИД ПРИМЕНЕ ДО ОЦЕНЕ УСТАВНОСТИ ОД СТРАНЕ УСТАВНОГ СУДА СРБИЈЕ, и ПРОТЕСТ ЈЕ БИО ПОДРШКА СРБИМА КОЈИ СУ У БЕОГРАД ОТПУТОВАЛИ У ЊИХОВО ИМЕ ДА ЗАТРАЖЕ ПРАВДУ ЗА ПРАВО И ПОШТОВАЊЕ УСТАВА ДРЖАВЕ СРБИЈЕ.

2. ИСТИНА ЈЕ: преговарачки тим са Дачићем на челу са ратним злочинцем Тачијем преговара у Бриселу о „заједници српских општина“ у оквиру такозване „државе Косова“! Тако да не стоји као „исправна“ – односно ЛОГИЧНА – ова изјава др Јаковљевића, ЈЕР АКО СЕ ДАЧИЋ ДОГОВОРИ ОНДА ЈЕ ТО „подршка“ преговорима у Бриселу који директно предају Србе и србске институције „тачијевој квази-држави Косова“.

***

Не чуди што је ова изјава др Јаковљевића је довела и до наслова у дневним листовима који не одговарају истини, односно скоро сви информативни портали су пренели као ударну вест изјаву једног човека – да су (СВИ?!) „Срби протестовали и тиме дали подршку преговарачком тиму у Бриселу и Дачићу“!?!

foto SPIN NASLOV

Али, др Јаковљевић је човек који ради у сали и могуће да није прочитао последње „договоре Дачић-Тачи“ и захтеве Дачића да „ратни злочинац Тачи, УЧК командант гарантује да ће Срби имати сва права у тој некој названој заједници под Тачијевом директном управом„… И вероватно не зна да Дачић преговара о укидању србских институција и предаји територије Тачију са све Србима на њој, то што их је, мало, на северу остало…

Ко није до сада научио, да поновимо:
Хашим Тачи, звани ЗМИЈА, није никакав „премијер Косова“ како се може прочитати у скоро свим дневним листовима који излазе у Србији, у извештајима са простора Косова и Метохије, чак и на оним каналима које плаћају грађани Србије.
Хашим Тачи је ратни злочинац, учесник „трговине органима“ Срба са КосМета, командант озлоглашене злочиначке организације УЧК која је за Србе направила једну Клечку, изазвала Рачак и бомбардовање (од кога и данас и ко зна до када ће умирати генерације од разних тумора и неизлечивих болести насталих од муниције са осиромашеним уранијумом), рушила гробља, манастире и цркве, отимала и дан-данас куће пљачка, руши и пали и Србе и децу убија…

***

1. Сада се очекује од тих истих Срба, који су као под „заштитом КФОРА и Еулекса“ – односно ОКУПАТОРСКИХ СНАГА НАТО ВОЈСКЕ КОЈА ЈЕ БОМБАРДОВАЊЕМ СРБИЈЕ И УБИЈАЊЕМ СРБА ОКУПИРАЛА ДЕО ТЕРИТОРИЈЕ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ – Косово и Метохију, да верују да ће их заштитити – а док су они ту убијено је преко 1.000 Срба, а штитили су једино Тачија и његове саборце у протеривању, малтретирању и убијању Срба и уништавању њихове имовине…

2. Сада се очекује од тих истих Срба да „верују“ и да ће их „Тачи заштитити и дати сва права која им припадају“ – па то је – ВАН ПАМЕТИ, односно ПРОТИВ ЛОГИКЕ И ЗДРАВОГ РАЗУМА!

***

Негде је неко коментарисао, мислим да то најбоље описује овај тренутак: „То је као да сте девојци која је силована рекли да се мора удати и живети – у својој кући – са оним ко јој је то урадио и још од ње очекивати да се томе радује“!!!

Данашње и досадашње страдање Срба на просторима Косова и Метохије боље разумеју и више се за истину залажу странци и страни новинари (Руси првенствено), него што то имају намеру да схвате и нешто ураде озбиљно и уставно правно могуће, људи који сада воде државу Србију, који нас отворено лажу, и при том дрско очекују да им поверујемо!?

***

Тачно је и да Срби на Косову и Метохији немају ни достојне представнике СПЦ, јер Теодосије је издао свог духовног оца владику рашко-призренског Артемија, учествовао у прогону честитог владике, засео на његово место и одлично сарађује са свим непријатељима Срба на простору Косова и Метохије: Тачијем, свим страним провереним Србомрзитељима, све их уредно угости кад посете и учине част Тачију и дају му на важности, па да и он дода мало… Није му било довољно што је први узео шиптарска документа и тиме признао квази-државу Косова, него је позивао и народ, Србе да исто учине и „уклопе се у саживот са дојучерашњим кољачима и убицама њиховим“…

 

То је, на све што им се догађа, још један велики ударац духовном свом србству на Косову и Метохији, нека нам је свима Бог у помоћ!

Лаж

1 reply »

  1. СВЕ ИЗДАЈНИКЕ У ЗАТВОР! ПОДХИТНО!!!
    АЈДЕ НАРОДЕ, ЈЕДИНО ТИ ТО МОЖЕШ!!
    НЕКА СЕ ОРГАНИЗУЈУ ИЗ СВИХ РОДОЉУБИВИХ ПОКРЕТА!

    Свиђа ми се