Биљана Диковић

ЈАВНО ПОТПИСИВАЊЕ ЗА РАЗРЕШЕЊА И ОПШТЕ ИЗБОРЕ


19. 02. 2013. СРБИ НА ОКУП

potpisivanje-za-razresenje-300x169„СРБИ НА ОКУП“
Београд
 
Бог Вам помогао
Ваше преосвештенство владико АРТЕМИЈЕ
и сви чланови ССНВ „СРБИ НА ОКУП“,
 
У додатку је поднета пријава за јавно потписивање Захтева Народној скупштини за разрешавање функција и положаја председника Томислава НИКОЛИЋА и свих чланова Владе, и за расписивање општих избора.
 
Предлажем Вам да се „СРБИ НА ОКУП“ јавно ангажују, било самостално као организатор јавног потписивања тог Захтева било у договору и сарадњи с покретачем ове акције, било као подржавалац.
 
Позивам представника „СРБИ НА ОКУП“ да као говорник учествује на Конференцији за новинаре коју организујем за среду, 27. фебруара од 11:00 до 13:00 у Прес центру Удружења новинара Србије у Кнез Михајловој 6 (трећи спрат) по теми:
 
РАЗРЕШАВАЊА ПРЕДСЕДНИКА НИКОЛИЋА И ВЛАДЕ;
ОПШТИ ИЗБОРИ
Молим Вас да ме до суботе 23. марта, о.г. обавестите о ставу „СРБИ НА ОКУП“ по овом предлогу и позиву.
 
Благодаран на пажњи,
Др Љубомир Т. Грујић, покретач јавног потписивања
Џона Кенедија 31/15
11070 Београд

062/8399-551

________________________________________________________________________________________________________

Господин Председник Томислав НИКОЛИЋ

Андрићев венац бр. 1, 11000 Београд

НАРОДНА СКУПШТИНА

Краља Милана бр. 14, 11000 Београд

ВЛАДА

Господин председник Владе и министар унутрашњих

послова Ивица ДАЧИЋ

Немањина бр. 11, 11000 Београд

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

Полицијска Управа за град Београд – Управа полиције

Одељење за јавни ред и мир

Булевар Деспота Стефана бр. 107, 11000 Београд

Доставља се: Средства јавног обавештавањa и јавност

Предмет:   ЈАВНО ПОТПИСИВАЊЕ ЗА РАЗРЕШЕЊА И ОПШТЕ ИЗБОРЕ

Пријављујем да ћу од петка 1. марта до недеље 31. марта закључно, 2013. године,  на основу Устава и

ради његовог поштовања (Преамбула, Чланови 1 – 3, 6, 8, 13, 16, 18, 19, 21, 23, 25- 27, 40, 43, 46, 50 – 56, 97 – 99, 107, 111, 112, 114, 118, 122 – 124, 194 и 203), почети јавно скупљање потписа за следећи Захтев Народној скупштини:

Тражимо, ради очувања суверенитета и целовитости Р. Србије, ради слободе и напретка народа у миру, да Народна скупштина, без одлагања, у складу с Уставом, разреши државних положаја и функција председника Републике Томислава НИКОЛИЋА и све чланове ВЛАДЕ, и да распише, а да њен орган Републичка изборна комисија спроведе поштено, по Уставу, опште, равноправне и слободне изборе на целој територији Републике Србије.

Омогућаваћу (или лице које ме буде замењивало) јавно потписивање у Београду у Кнез Михаиловој улици бр. 9 – бр. 11 између 10:00 и 20:00 по некишовитом времену. По кишовитом времену ће то да буде или у заклону тамо, или у пролазу између палате „Албанија“ и „Чесме“ на Теразијама.   Истовремено пријављујем да позивам све политичке странке, организације, институције, удружења грађана и појединце да, широм Србије, било самостално, било у сарадњи с овим покретачем потписивања, организују потписивање овог Захтева Народној скупштини. Сваки државвљанин Р. Србије може у Србији да добровољно и одговорно организује прикупљање потписа. Овај образац за потписивање свако може да добије од аутора на месту потписивања или да га одштампа са: http://www.istina-pravda-mir.info/ под „Избори 2013“.

Ово покрећем због тога што сагледавам да ви, Ваша Екселенцијо председниче Републике господине Томиславе НИКОЛИЋУ и садашња Влада, непрекидно кршите Устав и Резолуцију 1244, делујете  супротно трајним интересима Републике Србије, вековним опредељењима Србског народа, јединству, суверенитету и територијалној целовитости Републике Србије, и то упркос вишеструким  јавним молбама, указивањима, добронамерним упозорењима да то не чините. Мислим да тиме наносите далекосежне суштинске штете Републици Србији, Србском народу и његовим пријатељима.

Уверен сам да су ваша разрешења и општи, поштени, равноправни избори најбоље решење.

Надајући се вашем демократском односу према слободи и праву држављана Републике Србије да искажу да ли подржавају овај захтев,

с поштовањем,
Београд, 19. фебруар, 2013. год.   

др Љубомир Т. Грујић
Џона Кенедија 31/15

 

ДОДАТАК следи:

1.  Образац за потписивање за расписивање референдума  11070 Београд

Народној скупштини: За разрешења председника Томислава НИКОЛИЋА и свих чланова ВЛАДЕ; за опште изборе на целој територији Републике Србије

 

Председник Републике господин Томислав НИКОЛИЋ и Влада непрекидно крше Устав и Резолуцију УН 1244, делују супротно трајним интересима Републике Србије, вековним опредељењима Србског народа, јединству, суверенитету и територијалној целовитости Р. Србије. На основу Устава (Преамбула, Чланови 1 – 3, 6, 8, 13, 16, 18, 19, 21, 23, 25- 27, 40, 43, 46, 50 – 56, 97 – 99, 107, 111, 112, 114, 118, 122 – 124, 194 и 203), ми, потписници и потписнице:

Тражимо, ради очувања суверенитета и целовитости Р. Србије, ради слободе и напретка народа у миру, да Народна скупштина, без одлагања, у складу с Уставом, разреши државних положаја и функција председника Републике Томислава НИКОЛИЋА и све чланове ВЛАДЕ, и да распише, а да њен орган Републичка изборна комисија спроведе поштено, по Уставу опште, равноправне и слободне изборе на целој територији Републике Србије. 

 

ПОТПИСНИЦИ И ПОТПИСНИЦЕ:

Један примерак ове листе с подацима и оригиналним својеручним потписом сваког потписника / сваке потписнице се лично предају или политичкј странци/удружењу грађана који се придруже јавно овој акцији или њеном покретачу било на месту потписивања било поштом на његову адресу: Др Љубомир Т. Грујић, Џона Кенедија 31/15, 11070 Београд, Србија, (+381 или 0)628399551. Образац може да се одштампа и са: http://www.istina-pravda-mir.info/ под „Избори 2013“.
При јавном потписнивању је обавезно да се покаже документ у коме су уписани даље наведени подаци.  Свако може само једанпут да потпише. 

Редни број

1

2

3

4

5

6

Обавезно уписати:

Име и презиме, и Јединствени матични број грађана

Обавезно уписати адресу:

Име улице и број, место, и држава ако није Р. Србија

 

Народној скупштини: За разрешења председника Томислава НИКОЛИЋА и свих чланова ВЛАДЕ; за опште изборе на целој територији Републике Србије

2

Народној скупштини: За разрешења председника Томислава НИКОЛИЋА и свих чланова ВЛАДЕ; за опште изборе на целој територији Републике Србије

2

5 replies »

 1. ХРИСТОС посреди нас, и ЈЕСТЕ и БИЋЕ,
  Помаже Бог Браћо и Сестре,

  веома ми је драго да могу да видим да уздижемо гласове своје против безбожника и безаконика наше ОТАЏБИНЕ СРБИЈЕ која пуних 73 године траје.

  Сви у Србији а и на целом Балкану морају да знају и да за безакоња свим врста мораће да пред лицем правде СРБСКОМ НАРОДНОМ ТРИБУНАЛУ
  за сва досадашња безакоња одговарају.
  а устав и закони Србије нису поштовани за прваке и вође светога мученичкога ПРАВОСЛАВНОГ СРБСКОГА НАРОДА и остале суграђане то је
  скандал без преседана на целом овом пролазном свету.

  Министри у правним државама који су фалсификовали Др титуле одмах морају да оставке дају без икаквих дискусија, а ови наши прихватају за нормално стање у ОТАЏБИНИ.

  Не дозволимо више да нас лажу, варају, обмањују, пљачкају, убијају него им покажимо ЦРВЕНУ КАРТУ да напусте игралиште.

  Боље сада одмах него касније. Што пре стим боље.

  Добро је да има електронске поште и да сви знају у понедељак једно од питања у Бриселу делегацији Р Србије које им ће се сигурно поставити: „видимо из петиције најновије која по целом свету СРБСКИМ ДРЖАВЉАНИМА ПОСЛАТА да око 37 чланова вашег УСТАВА председник Републике СРБИЈЕ а и ви са целом владом НЕ ПОШТУЈЕТЕ, а како онда мислите устав ЕУ поштовати ?

  СРБСКИ НАРОД мора ИСТИНОМ ПРАВДОМ и МИРОМ све безаконике кажњавати по важећем УСТАВУ и ЗАКОНИМА Р Србије без изузетака.

  Раб Христов

  Душан М. Стојановић

  на договором а не са оружјем и крвљу

  Свиђа ми се

 2. Нормално је да ови издајници са власти буду смењени, односно да заврше у затвору. Али није нормално да то неко очекује новим изборима. Избори у овој држави служе само за ротацију исте издајничке елите која влада Србијом више од 20 година, по оној народној “сјаши курта, да узјаши мурта“. Зато уместо што се позива на некакве буне, изборе и ко зна какве глупости, а само из разлога медијске популарности, треба формирати јединство Светосавске Србије која ће имати јасан циљ и конкретан начин како да дође до остварења тог циља. Ако вам је заиста стало до Србије и њене будућности, онда оставимо сујету и поделе на страну, седимо за исти сто и договоримо се у интересу будућности овог народа. Организација “Срби на окуп“, која је под духовном вођењем владике Артемија, је идеална да сабере Светосавску Србију у борбу за Крст Часни и слободу златну.

  Свиђа ми се