Биљана Диковић

Додик и Џомбић о оставци Владе: Влада Републике Српске пада у следећа два дана…


Додик и Џомбић о оставци Владе: Влада Републике Српске пада у следећа два дана…

Председник Републике Српске Милорад Додика и премијер Александар Џомбић састали су се вечерас у хотелу „Калдера“ код Лакташа. Председник Републике и лидер СНСД-а Милорад Додик у изјави за РТРС објаснио је да се радило о састанку на којем је договорена оставка Владе.

25.02.2013. РТРС, за ФБР уредник Биљана Диковић

dodik ostavka vlade RS

Додик је рекао да ће за среду бити заказана седница Владе и да ће тада бити саопштено име новог мандатара.

„Неки министри ће бити и у саставу нове Владе, као што остаје и коалиција са досадашњим партнерима. О многим именима већ постоји сагласност, а све ће убрзо бити познато,“ рекао је Додик.
Он је навео да нема потребе да се иде у НСРС, јер је реч о оставци Владе како би се што пре ушло у консултације око састава нове у којој ће остати један број садашњих министара.
„Вјерујем да ће сутра бити формално заказана сједница Владе, која ће бити одржана у сриједу, 27. фебруара, након чега креће овај механизам“, истакао је Додик.

Председник Републике Српске није желео да говори о именима будућих министара, истичући да ће мандатар имати могућност да у консултацијама са политичким странкама које учествују у Влади саопшти имена нових министара.
„Остаје коалиција са СП-ом и ДНС-ом и у том погледу нема никаквих непознаница“, рекао је Додик.

Према његовим речима, на састанку је оцењено да је потребно увести нови импулс у Владу, који би требало да елиминише досадашњу значајно негативну конотацију. Додик је рекао да је са Џомбићем у пријатељским односима и да стоје заједно иза онога што ће бити учињено, без икаквих тензија. Навео је да је „Џомбић важан човјек СНСД-а, те да ће странка тражити одређена рјешења за његове будуће ангажмане“.