Биљана Диковић

Дорохин, Тарнајев и Ивашов најавили посету генералу Младићу


Павел Дорохин и Александар Тарнајев РФ (КПРФ) и генерал-пуковник Леонид Ивашов, председник Академије за геополитичке проблеме најавили посету србском генералу Ратку Младићу у хашком казамату

25.02.2013. за ФБР уредник Биљана Диковић
генерал Ратко Младић
Руска реч је објавила ову вест са назнаком да депутати желе да „подрже генерала, да се информишу о условима његовог боравка у затвору и здравственом стању“, а такође да саслушају евентуалне Младићеве молбе, уколико их буде.

Као главни циљ посете Павле Дорохин, заменик председника Одбора Думе за индустрију, наводи да „докажу нелегитимност Хашког трибунала и издејствују да се истрага везана за Младића и друге Србе, оптужене за ратне злочине, води у редовној процедури која важи за све грађане, тј. у неком од судова Србије или у Међународном кривичном суду“.

Дорохин је објавио и оцену делатности Хашког трибунала као једнострану, тенденциозну и пре свега је усмерену против Срба и србских оптуженика, па је било и више конкретних случајева непосредног кршења закона и међународног права.

Да су се Руси и овај пут озбиљно припремали за овај посао говори и следеће:

„Депутати су уговарали сусрет са Младићем од децембра 2012, када је у Думи формиран специјални Грађански одбор за његову одбрану. Међутим, власти Холандије су два месеца усклађивале датум сусрета и утврђивале статус кво депутата.
О резултатима посете депутати припремају детаљан реферат који ће поднети Министарству спољних послова Русије.“ – пише Руска реч.

О томе како се и на који начин прати суђење генералу Младићу можете прочитати и у текстовима које смо објавили са сајта Фонд стратешке културе, а написали су их Мезјајев, Гускова, Филимонова, и многи други који се за истину боре много озбиљније и професионалније од многих назови новинара Срба који се тако представљају данас…

Ово су само неки од линкова, у претраживачу СРБског ФБРепортера их има много више, само укуцате Ратко Младић…

Александар МЕЗЈАЈЕВ: Суђење генералу Младићу пажљиво се прати и у Парламенту Русије

Русија: Комитет за одбрану генерала Младића започео рад

Јелена Гускова: Агонија Хашког трибунала