All

И Кикинда без ГМО!


Демократска странка Србије је у уторак, 5. фебруара, Скупштини општине Кикинда, предала предлог Декларације о забрани коришћења, узгоја и промета генетски модификованих организама (ГМО) на територији општине Кикинда. Подсећамо да је аутор ове Декларације проф. др Миладин Шеварлић, и она је једногласно усвојена прво у Скупштини града Чачка, Кула и Сомбор. Данас је Aleksandar Veljic на свом ФБ профилу објавио да има поуздану информацију да је СО Кикинда данас усвојила Декларацију против ГМО хране.

25.02.2015. извори: dsskikinda, ФБ, ФБР уредник Биљана Диковић

Stop-GMO

Владимир Пудар: Забранити ГМО у Кикинди

Потпредседник Општинског одбора Демократске странке Србије Кикинда Владимир Пудар на редовној конференцији за медије 05.02.2013. најавио је да ће одборници ДСС предложити Скупштини општине Кикинда усвајање Декларације о забрани коришћења, узгоја и промета генетски модификованих организама (ГМО) на територији општине Кикинда.

А данас, 25.02.2013. на ФБ вест: И КИКИНДА БЕЗ ГМО!

Aleksandar Veljic :„Радосна вест: Скупштина општине КИКИНДА донела је Декларацију против узгоја ГМО у храни. Декларација је донета на предлог одборничке групе ДСС. Браво за Кикинду.“

Текст декларације против ГМО предали су на усвајање и у СО Лазаревац и СО Бачка Паланка.

***

Курир

Усвојена декларација: Кикинда без ГМО  

За декларацију о забрани коришћења, узгоја и промета генетски модификованих организама гласале све одборничке групе осим одборничке групе СПС, рекао портпарол Покрајинског одбора ДСС Миленко Јованов

КИКИНДА – Скупштина општине Кикинда усвојила је данас декларацију о забрани коришћења, узгоја и промета генетски модификованих организама (ГМО) на територији те општине, саопштено је из Покрајинског одбора Демократске странке Србије.

Ту декларацију предложила је одборничка група ДСС, изјавио је портпарол Покрајинског одбора те странке Миленко Јованов.

Одборник ДСС у општинској скупштини Кикинде Владимир Пудар истакао је да Кикинда има велике могућности за развој пољопривреде и додао да је у тој Севернобанатској општини довољно простора за интегралну и органску производњу, као и да таква производња може да представља компаративну предност.

„Овом декларацијом шаљемо јасну поруку да и наша општина стаје у ред градова и општина у Србији које желе да сачувају своју пољопривреду од загађења“, рекао је Пудар.

„За декларацију су гласале све одборничке групе осим одборничке групе Социјалистичке партије Србије“, напоменуо је Јованов.

Владајућу коалицију у Кикинди чине ДС, СПС, СВМ и ЛСВ, а у опозицији су ДСС и СНС.