БАРИКАДЕ

Недељковић: Није тачна изјава команданта КФОР-а Халбауера да је безбедносна ситуација стабилна


Недељковић: Није тачна изјава команданта КФОР-а да је безбедносна ситуација стабилна, то показују стални напади на Србе на северу

Начелник Косовскомитровачког округа Раденко Недељковић изјавио је вечерас да није тачна изјава команданта Кфора Фолкера Халбауера да је безбедносна ситуација на северу Косова стабилна и да на то указују стални напади на Србе.

25.02.2013. Вести, ТВ МОСТ, КИМ радио,  за ФБР уредник Биљана Диковић
radenko-nedeljkovic-foto-arhiva-kim_f
„У последњих неколико дана бачене су две експлозивне направе на куће две српске породице, каменован је комби који је превозио српске ђаке у Суви До и претучен дечак у Штрпцу“, рекао је Недељковић за телевизију Мост из Звечана набрајајући случајеве напада на Србе на Косову.

Недељковић је рекао да „смешно ситуацију на Косову и Метохији оценити као стабилну када су на сцени стални напади на Србе, њихове животе и имовину“.

Недељковић је ранију сарадњу са Кфором оценио као добру и позвао команданта те међународне војне мисије да се поново сретне са србским представницима са севера Косова.

„Мир и стабилност се могу одржати само ако постоји узајамно поверење и ми ћемо команданту Кфора изнети само оно што се у претходном периоду десило и рећи му да није откривено ни једно кривично дело у случајевима где су Срби оштећени“, рекао је Недељковић.

Недељковић је рекао да са севера Косова и Метохије не долазе изјаве политичара које, према тврдњи команданта Кфора, могу заоштрити ситуацију.
„Ради се о замени теза и питање треба поставити на прави начин, коме одговара дестабилизација севера Косова и Метохије“, рекао је он и додао да би то одговарало Приштини.

„Српској страни и српском народу и северно и јужно од реке Ибар на Косову и Метохији одговара мир и стабилност и ми желимо са међународним снагама безбедности да тај мир очувамо у наредном периоду“, рекао је Недељковић.