ДРУШТВО

Слободан Самарџић – ВЛАСТ ПРИСТАЛА НА ЦЕЛОКУПНУ ПРЕДАЈУ КОСОВА (видео)


ВЛАСТ ПРИСТАЛА НА ЦЕЛОКУПНУ ПРЕДАЈУ КОСОВА

25. фебруар 2013.
Извор: ДСС

Потпредседник Демократске странке Србије Слободан Самарџић поручио је данас да су влада и целокупна власт дефинитивно пристале на предају целокупног Косова зарад добијања датума за преговоре са Европском унијом и критиковао преговарачки тим што не обавештава Скупштину Србије о фазама разговора са Приштином.

„Ово је само једна трула шаргарепа којом се маше пред очима српске владе и власти, а они је слепо следе у нади да ће је једног дана ухватити… Наша влада убрзано излази у сусрет захтевима Приштине и Брисела, дефинитивно све у намери да у кратком року испуни све оне услове који су додатно наметнути Србији како би добила датум за почетак преговора око приступања ЕУ“, рекао је Самарџић на конференцији за новинаре у седишту ДСС.

Према његовим речима, садашња власт јавност о дијалогу обавештава оскудно, крње, а „некада и кривотворено“.

„По резолуцији о КиМ влада би требало редовно да обавештава скупштину о фазама разговора, а то се не догађа. Скупштина до сада није заседала поводом резултата разговора, нити је заседао Одбор за Ким. Ово је  најпасивнији одбор од свих скупштинских одбора и имао је свега неколико седница од свог оснивања“, указао је Самарддзић који је и шеф посланичке групе те партије у Скупштини Србије.

Он је подсетио да премијер Србије Ивица Дачић није обавестио јавност и Скупштину о последњем разговору са Хашимом Тачијем у Бриселу од пре неколико дана и да су се у Србији опет појавиле противречне информације са тог састанка.

„Са наше стране смо чули да је главна тема била север Косова, односно разговор око установљења Заједница српских општина, а са албанске да је тема била расформирање безбедносних структура на северу.

Са албанске стране чули смо и да је заправо у Бриселу  постигнут договор о расформирању такозваних безбедносних структура Србије на северу, а да је о институционалном решењу аутономије било само неколико реценица и да је заправо тек започео“, казао је Самарџић.

Како је оценио, причом о Заједници српским општина на северу само је „прашина у очи“ јавности и навео да се стиче утисак да се влада бори за неку нову аутономију Срба на Косову.

„Ова припрема разговора око такозване Заједнице је нова прашина у очи јавности. Наиме, даје се утисак да се влада бори за неку нову аутономију Срба на Косову, па према томе и захтева стварање неке заједнице општина по Резолуцији, али се поставља питање зашто је влада прихвалита расформирање постојећих заједница српских општина на КиМ, која делује од краја јуна 2008. годиане“, упитао је Самарџић.

2 replies »

  1. ДС је успео да поведе прљаву кампању о тзв. нездравом млеку цела земља бруји о томе и влада се тресе.

    С друге стране ДСС је толико килава да није у стању да поведе никакву праведну медијску кампању против издаје Космета, нити се о томе може прочитати у ниједном чланку у штампаним менстрим медијима чак ни као агенцијска вест од 3 реченице, или да се барем један минут прича о издаји Космета у телевизијском програму са националном фреквенцијом.

    Тако да размислите где се налазите. Ако је за ДСС гласало преко 200.000 грађана, а Космет нам се одузима, где сте Самарџићу и Коштунице да организујете неки протест од барем 10.000-20.000 људи?

    Свиђа ми се

  2. Е мој Слободане.Сви сте бре исти.Само се лично богатите, и капитализујете политичке поене својих политичких партија на нашој невољи и муци.Немојте,кад вас молим, да нам овако више помажете. Пустите нас већ једном низ воду,даће Господ Бог да бар вама у остатку Србије буде лакше и лепше без нас а ми ћемо се већ о свом јаду сами забавити па ко преживи нека прича.Узгред дали је тачно да вам у суду у Лепосавићу и даље стоји кривична пријава за проневеру 2 800 000 дин.

    Свиђа ми се